跳至

首頁

尾頁

複式洋房

我想問下呢間好唔好,同難唔難報名架?!

複式洋房

好,不過好難排到,我個仔讀緊,等咗2個月,算快!
原文章由 mc_miu_miu 於 08-11-14 13:28 發表
我想問下呢間好唔好,同難唔難報名架?!
http://hk.myblog.yahoo.com/houron-beautifullife

禁止訪問

大宅

我個仔返緊, 都幾開心, 不過都排左一段時間

原文章由 teresa_y5k 於 08-11-24 04:17 PM 發表
i think it's good. I was on wait list for more than 6 months last year and joined the other playgroup afterwards.

我要學習做會笑的媽媽

別墅

好媽媽勳章

我想問倍bb上堂,是否只可以一個家長倍同?

複式洋房

我而家都係waiting list 呀~
咁唔知要等幾耐先有呢........

大宅

Do you go to Super Baby Pro or English playgroup? Any comments?

別墅

It's OK, and my son is very happy but I think it is quite expensive.

大宅

請問有冇website / tel number?

原文章由 irenepok 於 08-12-8 11:04 發表
It's OK, and my son is very happy but I think it is quite expensive.
當你見到天上星星,可有想起哥哥...

大宅

那我囡囡好好彩,即報即有.現在都在玩了.都好開心的.MISS好有耐性的.我BB第一次上堂,到處走,先生都笑笑的教她.而且好多東東學的.值............

複式洋房

真係唔需要wait 咩?!
我仲未收到電話話ok 喎!
請問你係咪take weekday D 堂呢?

原文章由 <i>寶寶貝貝</i> 於 08-12-22 23:01 發表 </a><br />
那我囡囡好好彩,即報即有.現在都在玩了.都好開心的.MISS好有耐性的.我BB第一次上堂,到處走,先生都笑笑的教她.而且好多東東學的.值............
<br />

別墅

我都想要呢間的tel. no. or website, 煩請pm, 謝謝!
原文章由 onchai 於 08-12-8 14:30 發表
請問有冇website / tel number?

複式洋房

我都想要呢間的tel. no. or website, 煩請pm, 謝謝!

複式洋房

If it is available, I suggest you to join weekdays' classes because my son improves a lot after joining more lessons instead of only Sat. His ability of concentration is improved, e.g. stories reading, doing exercises and art works. He can follow teachers' instructions because he loves them. But at the beginning, he was the only baby who running and running inside the classroom.

水晶宮

我囡囡響個度返著兩堂,星期四下午5:15--6:30,有位唔使等.囡囡就話好鐘意,因為個度好多玩具玩,但問佢學著咩佢又講唔出,只是話玩玩具,如果咁貴一堂大部份時間都是比佢地自己玩玩具就唔值,囡囡又唔是好識得表達上堂學物,我都唔知下期仲報唔報好.有冇人知佢地上堂既情況呢?

子爵府

15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

instead of 你女女講, 點解唔同佢上吓? 我要返工, 我都take the afternoon off 同佢上一, 兩次, 又ok bor...

原帖由 whywhite22 於 09-3-27 11:50 發表
我囡囡響個度返著兩堂,星期四下午5:15--6:30,有位唔使等.囡囡就話好鐘意,因為個度好多玩具玩,但問佢學著咩佢又講唔出,只是話玩玩具,如果咁貴一堂大部份時間都是比佢地自己玩玩具就唔值,囡囡又唔是好識得表達上堂學物 ...

男爵府

我大囡之前返 play & learn, 返左年幾, 真係覺得除左有玩具有地方玩之外, 冇乜得著. 所以同佢 quit 左.

後來 storyland 有位, 同佢試下 storyland, 感覺好好多, 起碼曉聽肯講, 返黎重可以用英文講返個故事比我聽 (當然中間會錯漏好多), 有時咁岩借本中文書, 但個故事係 storyland 學過的, 佢又講得返內容出黎.

不過學 storyland 的年齡又比當初 play & learn 大左成年, 唔知關唔關事.

大宅

我仔仔係返 mon - fri, eng playgroup, 每日 1hr30mins, 無家長陪.

佢由9月上到 e+, 我覺得佢最大進步係講野好左好多, 學校每個月有個 report 同 d 相俾番我, 睇完好開心. 佢時不時有 d artwork 拎番返黎, 好得意, 阿仔返得好開心, 成日問我駛唔駛返學, 我覺得 ok.

佢一班只得5個人, 要有人quit 至會有位, 我聽工人講, 3月有一個女仔 quit 左, 4月都有新人加入. 我都介紹左我朋友去讀, 不過未有位, 佢就讀一個星期 2日個種

呢間學校好似無 website
我要學習做會笑的媽媽

水晶宮

我女啱啱讀著一個月,佢就話好鐘意個度有好多玩具玩,但我唔覺佢識著咩英文,所以我依家仲諗緊讀唔讀落去.有冇其他人可以比D意見呢.

子爵府

15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

你個女幾大?? 一個月好似短咗小小去judge bor....

原帖由 whywhite22 於 09-4-20 16:48 發表
我女啱啱讀著一個月,佢就話好鐘意個度有好多玩具玩,但我唔覺佢識著咩英文,所以我依家仲諗緊讀唔讀落去.有冇其他人可以比D意見呢.

首頁

尾頁

跳至