跳至

首頁

尾頁

大宅

醒目開學勳章

boxhill 20/11 in 下午三點幾.

大宅

醒目開學勳章

原文章由 dadaada 於 08-11-18 13:06 發表
HI, 各位,
我都收到boxhill interview 信,
29/11 10:00am in,
我囡囡得11個月大咋,乜咁細個就要in la,都唔知可以考到佢d乜 ,我仲以為出年先in tim! ...

吓 ! 11個月大都而家 in, 我知好多學校都係等 bb 有18 m 先會 in 架喎, 佢地竟然而家就send 信比你了. 咁細個, 考咩好呀 ?

大宅

醒目開學勳章

仔仔今日都剛 in 完 boxhill. 有d 問題係問家長的. 而問仔仔的就有:

-What is yr name?
-Where is yr nose ? mouth ? eyes ? ears? (ask him to point)
- How old are you?

氣氛好好, interview 時桌上有d 書仔, 玩具, 積木, crayon 之類既野比小朋友任玩, 所以, 當媽媽同老師傾緊時, 小朋友都唔會悶. 我仔仔拎左本transportation 既書在睇, 見到d 識既交通工具自己讀左出來..bus...truck.... 當時, 老師聽到問左佢一句 "OH! you know their name" Great!.

最後, 大家 say bye. 仔仔也好開心地走.

大宅

醒目開學勳章

原文章由 BabaTed 於 08-11-21 10:12 發表
Monkey05 & sleep,

Thx for sharing.
我想問你地in n1定k1?
我個仔而家13.5m一定唔識答自己個名&幾歲喎.........

我地 in n1.
唔驚架, in 既老師好好人, 我諗佢地問既野會就一下的, 唔一定個個都係問呢d 問題. 成個 interview, 老師同家長傾既野多d, 真係同小朋友既對答都係少少咋.

[ 本文章最後由 monkey05 於 08-11-21 11:22 編輯 ]

大宅

醒目開學勳章

原文章由 dadaada 於 08-11-21 13:11 發表
想問吓係用中文or英文in架?同埋佢地係咪會問番問卷入面d嘢?? thx!

用英文 in 的.

問既野同問卷入面既唔同, 老師手上有另一份野佢問完你後, 佢會tick 落去同 remark 的.

大宅

醒目開學勳章

原文章由 nicky127 於 08-11-27 15:30 發表
全程in我唔係in我個女

咁正 ??
係呢, 你女女係唔係都註冊左think 呀 ? think 同 boxhill 你鐘意邊間多d 呀 ?
我無去 think 註冊呀, 雖然佢都offer 左上午班, 我地都係鐘意 boxhill 同樂基多dd. 上次去 in boxhill 時, 去到既感覺好好, 佢地d 老師好 nice, 同地方都好整潔.

大宅

醒目開學勳章

nicky

聽講如在boxhill 番開pg, 大多會收番讀n, 係呢,你女女仲有無番boxhill pg 呀 ? 我地都報左1月既pg 比仔仔試下呀. 番sat 1200.

首頁

尾頁

跳至