嬰兒用品

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

any recommendation?

子爵府

15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

我買過nuk同richell都幾好~~~, 買d大牌子應該都ok

禁止訪問

畀面勳章 BK Milk勳章

別墅

Nuk 因為設計太貼面,食完會希個豬咀印ga,Richell is good!!!

洋房

nuk好用D.

水晶宮

2024年龍年勳章 wyeth冷知識勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 2011至尊種植勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

richell 好好用

nuk 太貼面, 會整到 bb 咀咀有個大紅印, 好易起濕疹, 同埋佢係 rubber 做, 好快要換一只

複式洋房

nuk個d係乜野膠黎架, 我買過一款咀頭係黃色, 跟本我係英國買個隻係scilion 透明無色既, 有乜分別呢?

原文章由 szeszes 於 08-11-15 15:39 發表
richell 好好用

nuk 太貼面, 會整到 bb 咀咀有個大紅印, 好易起濕疹, 同埋佢係 rubber 做, 好快要換一只

水晶宮

2024年龍年勳章 wyeth冷知識勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 2011至尊種植勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

黃色係 rubber, 無咁耐用, 同埋烚完好易變白色 (d色唔平均)

原文章由 angiewan 於 08-11-15 20:48 發表
nuk個d係乜野膠黎架, 我買過一款咀頭係黃色, 跟本我係英國買個隻係scilion 透明無色既, 有乜分別呢?

大宅

我都買左一堆Nuk 的 latex
咀,但research 完發覺好像silicone 的比較安全,所以又去買了幾個Bibi 的 silicone 咀:

http://www.ewg.org/files/EWG_babyguide.pdf

複式洋房

吓, 咁即係黃色膠係Latex?

原文章由 chuliu 於 08-11-16 00:36 發表
我都買左一堆Nuk 的 latex
咀,但research 完發覺好像silicone 的比較安全,所以又去買了幾個Bibi 的 silicone 咀:

http://www.ewg.org/files/EWG_babyguide.pdf

男爵府

麻煩用過nuk的mami幫幫解答! 吾該晒!

1.nuk 太貼面, 會整到 bb 咀咀有個大紅印,請問是否寬口奶瓶奶咀先會呢? 瘦身奶瓶奶咀會嗎?

2. nuk瘦身/寬口奶瓶 可以配上richell 奶咀嗎?

3. nuk瘦身奶瓶 or 寬口奶瓶好用d呢?

原文章由 szeszes 於 08-11-15 15:39 發表
richell 好好用

水晶宮

我地講緊 "安撫奶咀", 唔係飲奶既奶咀

原文章由 jo10 於 08-11-16 13:18 發表
麻煩用過nuk的mami幫幫解答! 吾該晒!

1.nuk 太貼面, 會整到 bb 咀咀有個大紅印,請問是否寬口奶瓶奶咀先會呢? 瘦身奶瓶奶咀會嗎?

2. nuk瘦身/寬口奶瓶 可以配上richell 奶咀嗎?

3. nuk瘦身奶瓶 or 寬口奶瓶好用d呢? ...

大宅

應該係!因我買的 Latex soother 都係黃色膠概!

原文章由 angiewan 於 08-11-16 09:50 發表
吓, 咁即係黃色膠係Latex?

複式洋房

thanks for telling me...
shit, Latex is no good... my husband got allergic to it...

原文章由 chuliu 於 08-11-16 23:45 發表
應該係!因我買的 Latex soother 都係黃色膠概!

首頁

尾頁

跳至