自由講場

跳至

首頁
12345...10

尾頁

大宅

熱血勳章

到! 我好明白你, 短途機我都好驚架

建議你試下Do 姐賣廣告果隻糖(黃色盒), 因為我試過work, 仲要係坐長途機

唔好諗太多, 最好上機前搞到自己好眼睏, 同埋帶劇上機煲

禁止訪問

大宅

我會建議你上機訓教多D,
我有時搭車搭飛機唔舒服,
最好方法係訓~

大宅

引用:到! 我好明白你, 短途機我都好驚架建議你試

原帖由 樂兒媽媽 於 16-09-15 發表
到! 我好明白你, 短途機我都好驚架

建議你試下Do 姐賣廣告果隻糖(黃色盒), 因為我試過work, 仲要係坐長途 ...
果隻會唔會有副作用?因為我胃成日唔舒服,怕食藥
朋友有介紹過話幾好,不過我怕會依賴左

子爵府

回覆樓主:

我撘時好怕,但去完旅行就好開心

珍珠宮

2024年龍年勳章 2021可愛聖誕B勳章 畀面勳章

tracy1128 發表於 16-9-15 11:51
佢話佢會拖實我,但始終個心都係驚架
去台灣好近, 同c6吓傾計好快到, enjoy your trip

翡翠宮

2018復活節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 hashtag影視迷勳章

我都驚搭飛機架, 我唔係怕焗, 因我會食喉糖咁個人會舒服D, 但我怕震, 尤其自己衰成日諗衰嘢.
7月果陣去台北大CHOK左幾下, 嚇到我C, 我女仲話好玩. 8月諗住坐大機去新加坡會好D, 點知又係3個幾鐘係咁震, 震到食嘢都有難度, 仲要照顧2個細既....尋晚睇巨輪2阿田坐飛機有氣流, 就完全影出我既心情...
不過雖然驚, 但係有得玩大過天, 所以我12月又去台北啦都要頂硬上

水晶宮

牛年勳章 hashtag影視迷勳章

上機前一晚唔好瞓咁多, 一上機就馬上打暈自己瞓多D, 一瞓醒就到, 完全唔洗擔心

台灣真係好快好近, 當自己坐緊巴士, 真係驚既就祈下禱, 唸下經, 個心會定D

大宅

熱血勳章

tracy1128 發表於 16-9-15 12:00
果隻會唔會有副作用?因為我胃成日唔舒服,怕食藥
朋友有介紹過話幾好,不過我怕會依賴左

據我所知佢係天然嘢黎嘅, 唔需要太擔心 (係糖唔[url=]圖片[/url]係藥)

我腸胃都一般, so far 食咗幾次都冇咩事

水晶宮

2018復活節勳章 畀面勳章 叻叻勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

回覆樓主:

不用想太多,抱住玩的心情,起飛時有點不適,食少少糖,可以減低緊張感覺

寶石宮

2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 最關心BB問題熱投勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章

心理因素,冷氣好多時過凍

大宅

引用:Quote:tracy1128 發表於 16-9-15 12:00 果

原帖由 樂兒媽媽 於 16-09-15 發表
據我所知佢係天然嘢黎嘅, 唔需要太擔心 (係糖唔圖片係藥)

我腸胃都一般, so far 食咗幾次都冇咩事 :funny ...
我今日去買黎試下先,唔該你呀!

大宅

引用:我撘時好怕,但去完旅行就好開心

原帖由 kimberlybaby 於 16-09-15 發表
我撘時好怕,但去完旅行就好開心
我都好期待個旅程

大宅

引用:我都驚搭飛機架, 我唔係怕焗, 因我會食喉糖

原帖由 goo_littlebb 於 16-09-15 發表

我都驚搭飛機架, 我唔係怕焗, 因我會食喉糖咁個人會舒 ...
你驚撘飛機,但你可以去得咁密,其實係咪上到機就未必真係唔驚?

大宅

引用:心理因素,冷氣好多時過凍

原帖由 1928mickey 於 16-09-15 發表
心理因素,冷氣好多時過凍
我寧願凍,因為焗真係會好辛苦

水晶宮

回覆:聽日要坐飛機,有無唔怕撘飛機既jm分享下

其實怕搭飛機即係怕死

如果你諗住,邊有咁易死,咁就唔會諗咁多嘢啦

講真!

男爵府

回覆樓主:

Jm, 我和你同病相憐, 我上年終於勇敢地帶咗囡囡去台北, 真係好驚, 但我都要頂硬上。今年聖誕我已經plan咗帶埋細仔一家四口去墾丁, 其實我現在已經開始驚, 但都要勇敢面對

大宅

引用:其實怕搭飛機即係怕死如果你諗住,邊有咁易

原帖由 ash_yehyeh 於 16-09-15 發表
其實怕搭飛機即係怕死

如果你諗住,邊有咁易死,咁就唔會諗咁多嘢啦
你講得好中,我內心係怕死,同埋細膽,我老公都講上到飛機唔好諗咁多

翡翠宮

2018復活節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 hashtag影視迷勳章

tracy1128 發表於 16-9-15 12:17
你驚撘飛機,但你可以去得咁密,其實係咪上到機就未必真係唔驚?
因為睇得電影多所以成日會亂諗, 坐飛機果幾個鐘我會好唔踏實. 不過諗住好快有得玩, 時間都好快會過去, 驚果陣就同自己講好快就到埗, 同埋望下D空姐佢地面容輕鬆即係我自己嚇自己姐.樓上介紹Do姐果隻糖我都有興趣試下, 你試完話我知丫~

大宅

引用:Jm, 我和你同病相憐, 我上年終於勇敢地帶咗

原帖由 琪寶 於 16-09-15 發表
Jm, 我和你同病相憐, 我上年終於勇敢地帶咗囡囡去台北, 真係好驚, 但我都要頂硬上。今年聖誕我已經plan咗帶 ...
咁你撘過飛機之後有無想像中咁怕?

首頁
12345...10

尾頁

跳至