自由講場

跳至

首頁
12345...10

尾頁

子爵府

2024年龍年勳章 熱血金章

引用:Quote:原帖由 1928mickey 於 16-09-15 發表

原帖由 tracy1128 於 16-09-15 發表
我寧願凍,因為焗真係會好辛苦
咁妳可以放心,在飛機上,妳坐坐便會感到涼,要穿衣或蓋毛氈。

大宅

引用:Quote:tracy1128 發表於 16-9-15 12:17 你

原帖由 goo_littlebb 於 16-09-15 發表
因為睇得電影多所以成日會亂諗, 坐飛機果幾個鐘我會好唔踏實. 不過諗住好快有得玩, 時間都好快會過去, 驚果 ...
我諗我到時會成日望空姐
一陣出去買,買完即刻試一粒

大宅

引用:Quote:原帖由 tracy1128 於 16-09-15 發表

原帖由 jumpy 於 16-09-15 發表
咁妳可以放心,在飛機上,妳坐坐便會感到涼,要穿衣或蓋毛氈。
有朋友話港龍既機焗到暈,好彩今次唔係坐港龍

大宅

我ex都好怕搭飛機 當時起飛要拖實我
手汗都出埋
但搭完一次 佢話原來冇乜野 之後仲成日搭飛機去旅行添
去台灣真係好快 上機食個餐就準備落機喇
同埋飛到上去就好定 都唔似搭緊飛機
望下出面個景仲好靚添
enjoy your trip!

珍珠宮

台灣太短途
通常未感受到氣流就落機了

去日本多氣流d

別墅

回覆:聽日要坐飛機,有無唔怕撘飛機既jm分享下

其實樓主唔係驚死,係心理因素影響,未遇過嘅人係唔會明白,我以前同你一樣怕搭飛機,怕係因為驚離心力,我本身唔畏高,但起飛降落同遇氣流真係會驚到抖唔到氣同暈,但後來我嘗試過唔同方法令自己冷靜落嚟,冇人幫到你,靠自己去諗方法令自己舒服啲同無咁驚,我宜家已經無問題了,我諗驚只係唔知道自己會遇到咩情況,話俾自己知只係坐個零鐘好快到,同諗下克服咗以後可以同小朋友一齊旅行好開心,咁樣叫自己勇敢啲去面對吧,事實唔可怕,係心理壓力大影響自己判斷力啫,叫空姐俾個pillow你揇住有安全感啲,我反而反對之前一晚唔瞓,瞓得少人仲容易緊張,睡眠充足,心情開朗先容易克服,加油,我做到嘅,你都一樣得。

水晶宮

引用:Quote:原帖由+ash_yehyeh+於+16-09-15+發表

原帖由 tracy1128 於 16-09-15 發表
你講得好中,我內心係怕死,同埋細膽,我老公都講上到飛機唔好諗咁多
我覺得有d野整定

如果真係注定要死,踩踩下單車或者行行下路都可以死

飛機看似危險,但其實無咁易有事嘅⋯⋯

如果你諗得通,就唔會再怕啦

水晶宮

回覆:聽日要坐飛機,有無唔怕撘飛機既jm分享下

衰d講句,如果真係一家3口一齊X,其實都係福氣

好過自己X左,但個老公再搵女人,個女人唔知點對個小朋友

我係好呀Q精神,所以唔怕搭飛機

大宅

引用:我ex都好怕搭飛機 當時起飛要拖實我 手汗都

原帖由 Sss_sss 於 16-09-15 發表
我ex都好怕搭飛機 當時起飛要拖實我
手汗都出埋
但搭完一次 佢話原來冇乜野 之後仲成日搭飛機去旅行添
好佩服有d朋友係個個月都飛一次,但一d感覺都無

大宅

引用:台灣太短途通常未感受到氣流就落機了去日本

原帖由 aliensss2008 於 16-09-15 發表
台灣太短途
通常未感受到氣流就落機了
我諗我要去幾次台灣先有勇氣去日本,因為4個幾鐘機

大宅

引用:其實樓主唔係驚死,係心理因素影響,未遇過

原帖由 fionafat 於 16-09-15 發表
其實樓主唔係驚死,係心理因素影響,未遇過嘅人係唔會明白,我以前同你一樣怕搭飛機,怕係因為驚離心力,我 ...
有jm提議左食do姐賣廣告既糖,我今晚會試下,希望有用,咁我就可以去多d地方見識下

大宅

引用:衰d講句,如果真係一家3口一齊X,其實都係

原帖由 ash_yehyeh 於 16-09-15 發表
衰d講句,如果真係一家3口一齊X,其實都係福氣

好過自己X左,但個老公再搵女人,個女人唔知點對個 ...
我都想好似你咁,我份人好多慮,無啦啦會諗埋一邊

象牙宮

tracy1128 發表於 16-9-15 11:25
我係好怕撘飛機,今次去台灣,機程係好短,但好怕飛機氣流,好怕焗會抖唔到氣,唔知呢d情況,機上有無救急 ...

怕飛機氣流, 可以張大口, 吞口水。

不要去想它。

想不開、就別想. 得不到、就不要.  失去了、繼續笑.  擁有了、要珍惜。
快乐不是拥有的多,而是计较的少。  

生悶氣,發脾氣,煩躁,焦慮,失眠.   是指因生气(生闷气、怒气、着急上火生成的火气、思虑生成的郁气)。
理性討論交流者。

子爵府

開心吸收勳章

回覆樓主:

我都好驚
以前細個成日發啲搭飛機夢
好恐怖

大個咗搭多咗就少咗驚
同埋短程好快就到
食個飛機餐就到㗎啦

翡翠宮

tracy1128 發表於 16-9-15 11:50
你會唔會上機前一,兩日會勁驚?

會緊張,儘量唔諗....上次去前一個星期左右,日日胃痛!一痛就叫自己諗第二D嘢! 冇計.....

大宅

回覆樓主:

我都好怕...好多年無搭...但今年小朋友話想去日本...出發前睇左醫生...叫醫生俾左隻食完會眼訓既藥俾我...
結果起飛都係好驚...因有離心力...但穩定左都訓到覺...間中有幾下離心力都可接受...回程時只係驚起飛果一刻...之後都好穩定唔再驚

子爵府

回覆:tracy1128 的帖子

帶些香口珠式糖
起机落机時咬住。

子爵府

熱血勳章 畀面勳章

我唔怕坐飛機, 感覺其實好似坐車咁, 不過起飛同下降時會耳仔痛, 我本身鼻敏感, 耳仔痛情況會更嚴重.
我諗你可以試下買d專for人坐飛機的耳塞, 改善呢個情況。
另外, 飛機上一般係過凍又過焗....飛台灣咁短又真係好少有氣流...所以最緊要自己放鬆D..
你可以一上到機就聽歌, 聽住歌黎試下訓, 有野食就食, 咁其實都好快到.

珍珠宮

15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 食得好勳章 瞓得好勳章 BB防敏心得分享勳章 笑得好勳章 Poo得好勳章 HiPP勳章(1)

回覆樓主:

試下深呼吸會唔會好d,再唔係聽歌,食下糖分散注意力

侯爵府

回覆樓主:

短程ok
最怕耳仔痛,次次坐完飛機耳仔有一邊聾左

首頁
12345...10

尾頁

跳至