跳至

首頁

尾頁

大宅

我初到一年,剛懷孕,想問多倫多那裡有bb日用品買,想找類似香港千色店、吉之島bb用品那些。。。

別墅

回覆樓主:

我上網買多... 因為好多時會平啲, 又可以攞cash back.
不過視乎買咩啦。我都會去bb店或superstore呀Walmart嗰啲買。嚟緊兩個月都有bb展或者你可以去睇下。

大宅

flogum 發表於 16-9-18 05:36
我上網買多... 因為好多時會平啲, 又可以攞cash back.
不過視乎買咩啦。我都會去bb店或superstore呀Walmart ...

那裡有bb展呀?網店可介紹下嗎?請pm我!

別墅

yyyokehk 發表於 16-9-18 06:37
那裡有bb展呀?網店可介紹下嗎?請pm我!

BB 展
1. http://thebabyshows.com/toronto/fall/
2. http://www.babytimeshows.ca

I went to The Baby Show earlier in the year, it was ok.. Bought some things, not much
I didn't go to the Baby Time Show, but I heard that the baby time show is a lot bigger and better! So you can check that out.

As for online..
Here are the sites I check out all the time for sales!

Babiesrus
Walmart
Well.ca
Sears.ca

baby stores :
Snuggle bugz
Dear born baby
Canabee baby

Hope that helps!

大宅

bluebluepooh 發表於 16-9-19 15:12
BB 展
1. http://thebabyshows.com/toronto/fall/
2. http://www.babytimeshows.ca

Thanks so much!

大宅

我個人經驗來說,B B展裏沒什么好deal.

上網等特價是最好的,特別年尾(,Thanksgiving 開始).

以前加幣強時我還在美国網站買B B車,s h ip去瀑布那边pickup.

你要買些什么呢? 尿片那些Walmart, Amazon 常有特價,仲送到家,不用自己去抬回家...加拿大有些網站仲會rebates少少錢给你的

別墅

回覆樓主:

Babytime show 係Toysrus搞嘅,大型過the baby show。兩個bb展都唔算好多好deal, 但好多免費嘢同coupon攞。同埋學下新嘢。仲有好多抽獎,我自己就好好彩贏咗幾百蚊禮物。

大宅

Mayakids 發表於 16-9-19 23:07
我個人經驗來說,B B展裏沒什么好deal.

上網等特價是最好的,特別年尾(,Thanksgiving 開始).

我都係想搵bb衫洗衣液、柔順濟、奶樽洗潔精等。。。walmark唔多覺眼!

大宅

flogum 發表於 16-9-20 14:24
Babytime show 係Toysrus搞嘅,大型過the baby show。兩個bb展都唔算好多好deal, 但好多免費嘢同coupon攞。 ...

謝謝!

伯爵府

DHA勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

yyyokehk 發表於 16-9-20 21:11
我都係想搵bb衫洗衣液、柔順濟、奶樽洗潔精等。。。walmark唔多覺眼!

Bb衫可用白色Tide洗衣液冇味的, 另外Woolite or Purex係for洗BB衫但有少少香味, 我自己喺囝囝頭6個月用Tide, 之後就用Woolite多。有經驗媽媽話洗BB衫唔好用柔順劑, 所以我冇買。

伯爵府

yyyokehk 發表於 16-9-20 21:11

洗奶樽我喺Babiesrus買BabyGanics用, 覺得唔錯

別墅

Vinkivan 發表於 16-9-21 03:13
Bb衫可用白色Tide洗衣液冇味的, 另外Woolite or Purex係for洗BB衫但有少少香味, 我自己喺囝囝頭6個月用Tid ...

我朋友介紹我用Nellie's 洗衣粉,全天然無香味。Costco.ca 賣$100 (減價時$80) 可洗1100機,計返其實好平。

大宅

Vinkivan 發表於 16-9-21 03:14
洗奶樽我喺Babiesrus買BabyGanics用, 覺得唔錯

謝謝,好有用的資訊呀!我四圍(emoji)咗好耐了。。。(emoji)(emoji)

大宅

flogum 發表於 16-9-21 12:49
我朋友介紹我用Nellie's 洗衣粉,全天然無香味。Costco.ca 賣$100 (減價時$80) 可洗1100機,計返其實好平 ...

謝謝,咁計落好抵噃

別墅

yyyokehk 發表於 16-9-21 15:06
謝謝,咁計落好抵噃

仲唔瞓!

大宅

flogum 發表於 16-9-21 15:10
仲唔瞓!

夜晚係我的天地!(emoji)(emoji)

伯爵府

flogum 發表於 16-9-21 12:49
我朋友介紹我用Nellie's 洗衣粉,全天然無香味。Costco.ca 賣$100 (減價時$80) 可洗1100機,計返其實好平 ...

Thanks, 不過我囝囝有濕疹, 唔用得洗衣粉。

首頁

尾頁

跳至