跳至

首頁
12345...6

尾頁

大宅

好媽媽勳章

我都發現自己記性差左...

大宅

好在我又未發現我記性差左.

大宅

我想問照結構係咩黎的? 我第一胎完全都冇照過.

可否比DR.LAM資料我, 價錢算OK.

大宅

我今個星期五係政府照啦,我都係第一胎!

聽d姊姊講,照結構都係u/s,主要照bb的四肢、器官、有無兔唇等…

政府姑娘話除以下兩原因外,唔一定要照架,要book政府就要看看醫院情況啦!我好好彩,有位先有得係醫院照,hk$60蚊咋!
* 35歲或以上孕婦
* 近親有生過畸胎

原文章由 irisleung7 於 08-11-19 09:34 發表
我想問照結構係咩黎的? 我第一胎完全都冇照過.

可否比DR.LAM資料我, 價錢算OK.

大宅

咁我都唔知照唔照好, 因為以下2種情況都唔係.
可否比d建議我呀.

原文章由 yyyokehk 於 08-11-19 12:49 發表

聽d姊姊講,照結構都係u/s,主要照bb的四肢、器官、有無兔唇等…

政府姑娘話除以下兩原因外,唔一定要照架,要book政府就要看看醫院情況啦!我好好彩,有位先有得係醫院照,hk$60蚊咋!
* 35 ...

大宅

我覺得行動慢左好多丫,會唔會出完之後都咁架??

原文章由 purplebb1016 於 08-11-18 17:33 發表
係呀,因為新陳代謝同埋荷爾蒙影響嘛,所以我睇書話記性差左唔出奇架,不過我都唔知d腦細胞會唔會生番既呢?

複式洋房

唔知呢?! 我頭3個月時成日想訓,行動/轉數都慢左…不過最近越行越快同埋反應快番喇哈哈!

原文章由 hellolobaby 於 08-11-19 13:59 發表
我覺得行動慢左好多丫,會唔會出完之後都咁架??

大宅

原文章由 yyyokehk 於 08-11-19 12:49 發表

* 35 ...

好似唔關事喎~
我未夠30歲, 亦冇近親生過畸胎 (托賴)
去政府更加唔駛錢錢tim!!

我星期一先去威院照完

大宅

原文章由 FunnyBean 於 08-11-19 09:16 發表
我都發現自己記性差左...

我記性都差左, 仲成日都好攰好眼瞓

大宅

回覆 #1 phoebe916 的文章

我都係

大宅

瞓覺方面,我都係持續失眠比較多!

記性方面,我真係覺得自己比以前差咗好多好多啊!
所以,我點都要寫低係本schedule book到,成日望幾望先得,哈哈…

原文章由 phoebe916 於 08-11-19 17:46 發表

我記性都差左, 仲成日都好攰好眼瞓

大宅

好媽媽勳章

我近排唔知搞乜...扎醒左就眼光光訓唔番!

別墅

回覆 #31 yyyokehk 的文章

我都係記性差左,睡得不大好。
我約了下星期二25/11 去廣華照....希望bb冇事了

別墅

我都係訓得好差, 星期一二連續兩晚失眠, 尋晚好d, 但訓到2點去完廁所又隔成個鐘先訓得番, 好攰呀~~

人地話遲d個肚大d訓得仲唔好, 點算呢??

男爵府

有冇人試過, 响政府醫院第一次照超聲波就係超結構架? 我剛剛响將軍澳醫院超完, 我問醫生係咪照結構, 佢話係喎. 一路解釋我聽BB無兔唇, 照心臟, 果D.. 咁係咪即係等於照咗結構架啦? 因為我BOOK咗仁安, 如果呢個响政府做咗我就慳返唔洗去仁安照啦~~~

大宅

原文章由 purplebb1016 於 08-11-19 16:40 發表
唔知呢?! 我頭3個月時成日想訓,行動/轉數都慢左…不過最近越行越快同埋反應快番喇哈哈!

我都有呢個同感, 而家越來越輕便咁, 好似好輕鬆

大宅

原文章由 chole16 於 08-11-20 13:11 發表
有冇人試過, 响政府醫院第一次照超聲波就係超結構架? 我剛剛响將軍澳醫院超完, 我問醫生係咪照結構, 佢話係喎. 一路解釋我聽BB無兔唇, 照心臟, 果D.. 咁係咪即係等於照咗結構架啦? 因為我BOOK咗仁安, 如果呢個响政府 ...

yes, 呢個係結構黎架啦.

大宅

我今天去巫少慈照左結構啦. bb 又係好活躍, 郁手郁腳. 動作又快喎, 醫生話佢係咁左勾拳右勾拳. 到照腳板bb 仲用隻手捉住自己隻腳板
不過醫生照左 4D 比我睇呀, 好恐怖呀個樣, 好核突, 有點失望. 希望出世個樣唔好咁樣就好了

男爵府

thank you 你.. 好嘢.. 又慳返一筆..

但係其實我都好唔SURE.. 一來我平時睇私家都有照超聲波架啦, 同今日去睇嘅, 咪又係咁上下嘅嘢.. 不過係睇到亞B個心臟跳吓跳吓, 又有左右心房果D. 我以為照結構D圖像會清晰添D...

因為果度都係得一部機照.. 咁咪即係個個去親都係照結構? 有冇咁JACK SO呀?

原文章由 ChrisAlfred 於 08-11-20 14:17 發表

yes, 呢個係結構黎架啦.

別墅

我都係瞓得好差呀...仲發惡夢呀!連續兩晚呀..又唔夠瞓喎...
一日瞓得7個幾鐘....但又瞓唔到晏覺...好怕影响BB呀!!!我七個幾鐘入面仲要起身4-5次去廁所架...好辛苦...遲D唔知點算呀真係..下星期二我去照結構啦....希望BB健康啦..佢而家一日都郁幾次架向個肚仔入面..好似游緊水咁架成日...好攪笑..有日老公仲模到佢郁啦...但個C6無咩反應..唔知係咪有少少驚呢佢...但佢又好緊張我的飲食呀...緊張個B呀..但模到郁又唔見佢有咩興奮喎..男人心真的模不透啊

原文章由 bobg 於 08-11-20 11:30 發表
我都係訓得好差, 星期一二連續兩晚失眠, 尋晚好d, 但訓到2點去完廁所又隔成個鐘先訓得番, 好攰呀~~

人地話遲d個肚大d訓得仲唔好, 點算呢??

首頁
12345...6

尾頁

跳至