親子旅遊

跳至

首頁

尾頁

大宅

我24號星期六出發 但要23號先買船飛
有冇jm試過買唔到星期六嘅船飛?
仲有呢 我會喺信德買飛 唔知揀九龍上船得唔得 有冇人知?

伯爵府

熱血勳章

回覆樓主:

上環買可以九龍上船
不過金光好full
我買閒日早幾日都可以full左某啲班次

而星期日班次早一星期都full
得番7/8am or 11pm 去、6pm/11pm 回....

大宅

回覆樓主:

我8月中試過星期五晚買星期六既飛,唔full!

大宅

回覆:金光飛航生日船飛

Thx all
因為撞正24號澳門煙花節 我怕會好full
咁我喺wechat買好喇 雖然爭80蚊 但好似穩陣啲

水晶宮

回覆 lobylau 的帖子

我剛回來,16號星期5 夜晚先去尖沙咀買17號星期六上環船飛,仍然買到,仲幾多位的,但回程星期日就真係好FULL,只有9點後........(職員話尖沙咀每日得一班船架咋)
有人話,人一生要找到四個人1) 自己2) 深愛你的人3) 你最深愛的人4) 共你過一生的人             在你出世一刻,我一次過找到這四個人

大宅

kcpak 發表於 16-9-19 01:10

我剛回來,16號星期5 夜晚先去尖沙咀買17號星期六上環船飛,仍然買到,仲幾多位的,但回 ...

Thx呀不過我係驚生日啲船飛 佢會得好少quota 好快爆 本身我係諗住23號一早去信德買

水晶宮

lobylau 發表於 16-9-19 08:10
Thx呀不過我係驚生日啲船飛 佢會得好少quota 好快爆 本身我係諗住23號一早去信德買
...
我都係買生日優惠,無QUOTA,有位就買到
有人話,人一生要找到四個人1) 自己2) 深愛你的人3) 你最深愛的人4) 共你過一生的人             在你出世一刻,我一次過找到這四個人

大宅

認識瑞士牛牛第一回

kcpak 發表於 16-9-19 01:10

我剛回來,16號星期5 夜晚先去尖沙咀買17號星期六上環船飛,仍然買到,仲幾多位的,但回 ...

想問你指full係去九龍好full定上環?同埋有無限日航、夜航架?
我一家4口,2個買生日優惠,另2個諗緊經wechat,但又驚買唔到同班次

水晶宮

chr 發表於 16-9-23 09:40
想問你指full係去九龍好full定上環?同埋有無限日航、夜航架?
我一家4口,2個買生日優惠,另2個諗緊經wec ...
九龍每日得一班船(,個售票員咁同我講),我想買星期六4點船只得返上環.無日/夜之分只是有無位而已,例如我星期日返香港,佢話只得返9PM後的船票了~我買5張船票,兩張用兩部電話既WEC,而一張是生日優惠

大宅

其實金光船期點解唔參考一下佢網頁...http://hk.cotaiwaterjet.com/ferr ... -taipa-hk.html.....下個月氹仔番尖沙咀加開夜晚七點九,生日船票系無限制日夜航(最好這樣,唔駛加錢補夜航),最緊要想要個班船有位,同埋系一加一,即系生日可以買兩套來回船票。如果你話尖沙咀來回澳門外港,就真系得一班船(早上1015尖沙咀開),如果其他時間要去外港碼頭,要系尖沙咀去就只得噴射飛航(即信德)。

大宅

認識瑞士牛牛第一回

kcpak 發表於 16-9-23 13:30
九龍每日得一班船(,個售票員咁同我講),我想買星期六4點船只得返上環.無日/夜之分只是有無位而已,例如我星期 ...

謝謝你!想請教wechat係點買法?幾年無去澳門,太多問題

水晶宮

chr 發表於 16-9-23 18:13
謝謝你!想請教wechat係點買法?幾年無去澳門,太多問題
WECHAT讚左金沙度假區先..入去最新優惠就見到金光飛航,按領取優惠有個號碼,比售票員睇.....個優惠可以分享比人

大宅

認識瑞士牛牛第一回

kcpak 發表於 16-9-23 23:44
WECHAT讚左金沙度假區先..入去最新優惠就見到金光飛航,按領取優惠有個號碼,比售票員睇.....個優惠可以分享 ...

Many thanks

首頁

尾頁

跳至