嬰兒用品

跳至

首頁

尾頁

子爵府

開心吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章 育兒性格勳章 我的育兒心得勳章 分享愛 陪月勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

先暈, 狂嘔無胃口
超想食垃圾食物
跟住便秘
而家仲失眠
1/3 時間都未夠

twins 真係好辛苦啊

別墅

加油啊!我有段時間生蛇,之後重感冒,一直無好返,變左鼻敏感,又咳得好厲害,加埋便秘同周身皮膚痕,成晚訓唔到。但係想到就快卸貨,可以見到兩個好得意嘅BB,就可以堅持落去。媽咪都係好偉大嫁!你都加油啊!

rosmama    發表於 16-9-22 10:51

子爵府

開心吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章 育兒性格勳章 我的育兒心得勳章 分享愛 陪月勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

而家仲加多樣, 抽筋, 到未到孕中期, 而家已經似第一胎孕後期咁

大宅

回覆樓主:

個個人嘅妊娠反應都唔同嘅, 我自己陀孖, 係7-8週嗰時辛苦啲, 之後到依家20週都好舒服
相反識人陀單胎一路唔舒服到5, 6個月

別墅

rosmama 發表於 16-9-24 08:11
而家仲加多樣, 抽筋, 到未到孕中期, 而家已經似第一胎孕後期咁

抽筋可以吃鈣片+按摩腳

子爵府

bridgettebaby 發表於 16-9-24 17:55
抽筋可以吃鈣片+按摩腳

有食materna
唔敢食鈣片, 因為便秘好厲害

子爵府

kyinyin 發表於 16-9-24 16:56
個個人嘅妊娠反應都唔同嘅, 我自己陀孖, 係7-8週嗰時辛苦啲, 之後到依家20週都好舒服
相反識人陀單胎一路唔 ...

攰, 再大d 唔知點算

大宅

rosmama 發表於 16-9-24 19:10
有食materna
唔敢食鈣片, 因為便秘好厲害

便秘唔關鈣事嫁喎, 係關鐵事, 而materna 有鐵

子爵府

kyinyin 發表於 16-9-24 21:00
便秘唔關鈣事嫁喎, 係關鐵事, 而materna 有鐵

之前我食鈣片, 而家唔知係邊種lu

禁止訪問

畀面勳章

大宅

可以說生不如死,所有症狀都齊,不過過咗就過咗,BB出世後又有其他問題

子爵府

papat 發表於 16-9-27 13:57
可以說生不如死,所有症狀都齊,不過過咗就過咗,BB出世後又有其他問題

而家情緒都麻麻

大宅

rosmama 發表於 16-9-28 09:16
而家情緒都麻麻

但當小朋友到二,三歲就開始好,之前真係好辛苦

子爵府

papat 發表於 16-9-28 19:31
但當小朋友到二,三歲就開始好,之前真係好辛苦

鬼咩, 日日痾唔出, 梗無mung 憎

男爵府

美好大世界2017勳章

曾經我也嘔到以為自己是驅魔人。。。入面隻魔!我嘔到25週,我朋友嘔到生都仲嘔,即是你生前沒嘔,當賺了,我就賺了15個星期,之後就是無止境的無眠夜,沒有時間想自己是否痛苦了

大宅

rosmama 發表於 16-9-29 10:32
鬼咩, 日日痾唔出, 梗無mung 憎

真係便秘得太辛苦就叫醫生開d通便/軟便藥食,我去到中後期都有食啦,真係幫到好多好舒(emoji)!(本身都有食好多菜同生果但有咗真係冇咁易去到大便)食咗藥一日可去到兩次!我以前係隔日先有得去!

至於其他症狀,我可以講去到後期仲辛苦!我本身算好彩,懷孕一路以來都冇嘔食野有胃口同瞓得好好,但去到8個月之後,個肚好大,食少少野就頂住漲住個胃,夜晚瞓覺轉身都覺痛,瞓醒覺條腰同腳仲攰過未瞓之前,行路仲有恥骨痛! 真係好懷念8個月之前的日子!

不過一想到就快可見到可愛的孖寶,就覺得一切辛苦都值得!大家一齊加油啦!做d令自己開心的事情保持心情愉快呀!

禁止訪問

子爵府

月兒2013 發表於 16-10-2 18:14
我頭一胎陀女都便秘,我有食醫生開的通便藥
因為唔想太大力去厠所
今胎孖仔就去得好好

唉, 呢兩日感冒, 連尿急都少左, 便秘梗係不在話下

複式洋房

加油呀,我同你情況完全一樣!未check 到有已經反胃,食乜嘔乜,期間仲要便秘,5-7日唔屙⋯又唔敢亂食野⋯好辛苦捱到5個月先唔嘔咋,又成日要去殊殊⋯總知就....加油撐埋佢啦,時間好快過!

子爵府

Abbayo 發表於 16-10-5 20:10
加油呀,我同你情況完全一樣!未check 到有已經反胃,食乜嘔乜,期間仲要便秘,5-7日唔屙⋯又唔敢亂食野⋯ ...

呢幾日病左, 好辛苦, 仲中埋念珠
而家攰到, 唔知點形容

首頁

尾頁

跳至