自由講場

跳至

首頁

尾頁

翡翠宮

我覺得首先要睇先天條件,例如身型,有D人天生大隻咁就要係衣著方便搞搞佢....
我都有女性朋友好MAN,又唔打扮,有時可以用"烏WHERE"黎形容佢.....

另外,化妝都可以幫到你

大宅

鍾楚紅最有女人味

翡翠宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章

回覆樓主:

睇吓李佳芯就知

珍珠宮

引用:我覺得首先要睇先天條件,例如身型,有D人天

原帖由 fatchu@home 於 16-09-22 發表
我覺得首先要睇先天條件,例如身型,有D人天生大隻咁就要係衣著方便搞搞佢....
我都有女性朋友好MAN,又唔打扮 ...
之前睇姊妹淘,咩大變身,啲女仔啲妝好濃,又夾硬著啲好成熟同好女人嘅裝扮。

結果整體感覺由ok,變左個老左幾年嘅女人,我完全唔識欣賞。

舒服自然咪得囉,總好過整色整水。

不過我今朝見到個幾女人味嘅人,只見背面,樓主參考吓,長頭髮,身材好又高,自然曲髮,有香水味,用名牌手袋,超貼身裙,勁高跟鞋!

不過第一眼望係給女人味,望多幾睇,就開始感覺有啲姣同騷味

所以完全唔識分辨
你就當我酸葡萄啦

彩鑽殿

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 畀面勳章 叻叻勳章 有「營」勳章 好媽媽勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 wyeth冷知識勳章 遊學勳章 BK猜猜猜慶中秋 冬日勳章 春季勳章 炎夏勳章 秋日勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第三回 認識瑞士牛牛第四回 最關心BB問題熱投勳章 Xmas吸收勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 HiPP勳章(1)

I9528 發表於 16-9-21 22:47
唔好沖涼,男人味又得,女人味又得,得咗

慳返唔少水費

珍珠宮

引用:睇吓李佳芯就知

原帖由 simple430 於 16-09-22 發表
睇吓李佳芯就知
靚女,佢都可以好少女

珊瑚宮

畀面勳章

skyfree333 發表於 16-9-21 22:39
除左年齡愈黎愈大咁增加外
我聽過學跳舞,係唔係真係有用?
好羨慕天生好重女人味嘅人
妳呢條問題令我諗起 夏日麼麼茶裡面嘅對白.

翡翠宮

芒果米池 發表於 16-9-22 12:39
之前睇姊妹淘,咩大變身,啲女仔啲妝好濃,又夾硬著啲好成熟同好女人嘅裝扮。

結果整體感覺由ok,變左個老 ...

幾時都係,咩嘢都好,都要"啱自己"而唔係興咩你就做咩....

好似化妝,唔洗下下都化個新婚妝出黎嘅,都可以化淡妝架嘛

至於衣著,真係要睇身型,唔係人地興大喇叭褲你又著,有D衫真係唔得就係唔得,有冇女人味都係咁話

芒果米池    發表於 16-9-22 13:17

珍珠宮

引用:Quote:芒果米池+發表於+16-9-22+12:39+之前

原帖由 fatchu@home 於 16-09-22 發表
幾時都係,咩嘢都好,都要"啱自己"而唔係興咩你就做咩....

好似化妝,唔洗下下都化個新婚妝出黎嘅,都可以 ...
睇呢個節目果陣,我同老公講,洗唔洗攪到個樣咁呀?淡妝再著得girlish啲咪得囉。

而家係要女人味,唔係老女人味喎

珍珠宮

噴香水啦
所有遇見,皆有因果
要是每個人都懂你,那你得有多平凡

子爵府

回覆樓主:

我諗除左外表,你都要留意談吐,舉指

子爵府

回覆樓主:

就算你扮到好有女人味,一開口係村姑咁,有錢佬見到都走

琥珀宮

2024年龍年勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 育兒性格勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK Milk勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

呢D野天生有就有, 無就無!!

珍珠宮

2018復活節勳章

回覆:點解先有女人味?

女人味點樣騷而不姣,個心要正氣, 有邪念就會姣。
當然身材同妝都好緊要
挺胸收腹, 講嘢唔好急要有陰陽頓挫。

My Egg Egg Egg Egg Easter House

伯爵府

skyfree333 發表於 16-9-21 23:12

我覺得佢唔係真係好女人味,係套劇同外在先好女人,但真 ...
咁你心目中邊個女藝人有女人味?

複式洋房

安靜d丶溫柔d丶慢d丶有禮貌d丶內歛d

禁止訪問

好媽媽勳章

大宅

LittleRoxie 發表於 16-9-22 14:28
女人味,來自修養同學識

女人味行出來就會感覺到,冇得刻意營造,唔需要刻意形造,真係收養散發出嚟嘅

珍珠宮

開心吸收勳章 醒目開學勳章

番煲 Audrey Hepburn 嘅 My Fair Lady 幫到妳 ~
"女" 人做牛做 "馬" => 媽

翡翠宮

芒果米池 發表於 16-9-22 13:16
睇呢個節目果陣,我同老公講,洗唔洗攪到個樣咁呀?淡妝再著得girlish啲咪得囉。

而家係要女人味,唔係老 ...

不過而家係街成日見到好多後生女(似2X歲)化得好勁,好多都新婚妝咁出街,太OVER了......

首頁

尾頁

跳至