網購天地

跳至

首頁

尾頁

子爵府

點解支付寶0既錢突然用唔到? 前排唔係話唔洗"補全身份" 0既咩?
2個月冇淘野, 今日用唔到,點算?
請指教, 唔該

子爵府

吓?! 咁都叫突然....
1號閑人: 外汇牌价再加1.5%手續費,簡化了的公式: 101.5/"港币现汇买入价"

珊瑚宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章

好似改革

禁止訪問

大宅

klcn 發表於 16-9-22 21:51
點解支付寶0既錢突然用唔到? 前排唔係話唔洗"補全身份" 0既咩?
2個月冇淘野, 今日用唔到,點算?
請指教, ...

你大陸有冇銀行卡,由先你個電話號碼是要大陸的電話,而你要有大陸銀行卡,卡申請的名字和電話號碼要和支付寶一樣,連簡體也要一樣,證件號碼都是要一樣,全部ok,你就能夠用支付寶入面既錢啦,不然你是用不到的,就只有pps,他們說你可以申請一次清哂支付寶入面既錢,十天內清哂,不然又是鎖住的!
我之前就是這樣,弄了很久,回一回大陸銀行也用了去5小時,之後又說簡體名字不對,又再弄,弄了2星期弄好了,有時間既一星期應該ok!

大宅

回覆 milk198903 的帖子

珍珠宮

2024年龍年勳章 牛年勳章 2018母親節勳章 親子達人勳章

我日前去深圳羅湖商業一樓1046室,建行申請咗張銀行咭,早D去,大約排3個人,都好快好方便!
你話用作支付寶實名,佢會幫你辦一張龙卡通(儲備卡),即時取咭;回來後輸入银行咭号入支付寶即可。

所需資料:香港身份証,回鄉証,大陸電話號碼(要嚟收短息)

P.S. 支付寶注冊姓名,必須與銀行戶口姓名一樣,証件都要一樣。
一毫之善,與人方便;一毫之惡,勸君莫作;欺人是禍,饒人是福;不信抬頭看,蒼天饒過誰
                      *****請勿將本人网名及言論內容抄襲到任何報紙或雜誌上*****

大宅

回覆:支付寶0既錢突然用唔到

支付寶話幫我開通十日,但一樣用唔到

首頁

尾頁

跳至