論盡家傭

跳至

首頁

尾頁

大宅

唔該有無好的agency介紹啊?

大宅

Check yr pm

原文章由 lisatsoi 於 08-11-17 13:35 發表
唔該有無好的agency介紹啊?

大宅

Please P.M. me.
Thank you.

男爵府

Please pm me, thanks.

大宅

PM咗比你

大宅

Hi MandyHoward:

i want also. can you pm to me.

thank you.

原文章由 MandyHoward 於 08-11-18 14:16 發表
Check yr pm

民房

您好! 我是第一次回應...
其實沒有那間agency是好的, 要是乎佢能否給予您好的女傭, 而個maid 又好, 咁您就會話佢好囉!
但係就一定有很差的agency, 在您幫襯之後, 如果您話個工人不合適, 想炒佢, 又或者要求個agency 幫您話吓個maid時, 很多
agency 都會幫手, 最少都會了解一下發生緊什麼一回事! 但 D&X ConXXltant Co. Ltd. 就一於貨物出門恕不理會! 佢會一面話您做錯, 一面又呵住個maid , 總之就對神講神話, 對鬼講鬼話! 弄到最後不單您不能更換工人, 個舊工人又很不開心, 與您的關係又搞到很不好! 而得益人咪就係agency 囉, 因為佢會可以大條道理同菲律賓領事館講個僱主有問題, 尤其是個負責人helenX, 可能佢睇吾起我哋d 家庭主婦, 口口聲聲話我哋有問題, 我和我個朋友就差不多同一時間受咗佢氣, 佢仲差到不肯換工人比我們, 仲要 '給線'. 總之, 連我現在的工人都同我講, 佢有幾個朋友係由呢間公司出嚟, 做咗很短時間就被僱主炒咗, 上去呢間公司問應該點做, 居然淨係叫佢哋go back home, d 姐姐梗係吾肯 啦, 並要求回水, 呢間公司又梗係吾肯la ! d 姐姐話要去領事館投訴喎! 所以呢, 很多時 d
agency 為咗生意同埋個牌, 真係會很差嫁!

大宅

thank you ~ MandyHoward.

I received your pm.

原文章由 sukimama 於 08-11-19 14:07 發表
Hi MandyHoward:

i want also. can you pm to me.

thank you.

首頁

尾頁

跳至