美容扮靚

跳至

首頁
12345...12

尾頁

男爵府

pm me please thx
[url][/url]

男爵府

2018復活節勳章

lovpucca,

我都想知, 可唔可以pm俾我呀?

伯爵府

15週年勳章 畀面勳章 醒目開學勳章 BK猜猜猜慶中秋

pm埋比我丫.thanks!

男爵府

lovpucca,
我收到你的資料啦, 謝謝. 另外, 見到你話用梳打粉去黑頭, 我今晚會試, 如果真係work你就救咗我, 因為我真係好多黑頭, 用係個八字位得唔得架

有無其他美人都買咗, 報下資效果如何.

伯爵府

完全冇收過pm

大宅

please PM me. Thanks!

大宅

DIY微晶煥膚霜

又係我lovpucca, 上次上個有機課程又學左樣新攪作. 我自己試了2次, 試老公個鬼面就有3次了. 效果都很好滑很乾淨. 老公個鼻同下巴d 黑頭比我kill左好多. 不防試下. 而且很平易.

● 利用海棉彈力
減低煥膚霜對皮膚的磨擦力
一般市售的微晶煥膚組,
除了煥膚霜之外,還會有一個海棉,
比起直接用手將去角質產品在臉上搓洗,
海棉的彈力能夠緩和磨砂顆粒對臉的磨擦力,
減少對皮膚的刺激性,
我們就是要仿照這樣的工具,
來自行製做溫和去角質的小道具。

● 道具準備:
厚的海棉(一般粉底用的即可)
小蘇打粉(超市就可買到)baking powder

首先,我們要準備一塊海棉,
一般上粉底用的海棉即可,
但建議可選厚一點的,
這樣彈性也比較好,
接下來要準備的是小蘇打粉,
弱鹼性的小蘇打粉,可以柔軟角質,
我們可以藉由它的顆粒來達到去角質的效果!

● 先將海棉沾溼
放上小蘇打粉+洗面乳+水

工具準備好了之後,
就要開始來製作了,
第一步,先把海棉沾溼,
也可以直接泡到水裡,再擰乾,
接著,將小蘇打粉放上去,
想要去角質同時洗臉可以加上洗面乳,
最後再加點水調和一下
如此一來,就完成囉!

輕輕的將海棉在臉上畫圓,
洗掉之後,可以發現,
膚色變的更透亮了,
而且也不會有發紅或過敏的現象,
去過角質之後,對於保養品的吸收效果也會更好!

http://forum.baby-kingdom.com/viewthread.php?tid=1826307

原文章由 orange_yyk 於 08-11-19 18:28 發表
lovpucca,
我收到你的資料啦, 謝謝. 另外, 見到你話用梳打粉去黑頭, 我今晚會試, 如果真係work你就救咗我, 因為我真係好多黑頭, 用係個八字位得唔得架

有無其他美人都買咗, 報下資效果如何. ...

別墅

pls pm me la.... tq s m

男爵府

pls pm to me. many tks

男爵府

2018復活節勳章

Hi! Lovpucca, 弱鹼性的小蘇打粉是否在盒上有列明, 或它本身已是?
另外你另一個主題"DIY 幫腸道做spa"我搵唔返, 已收到你既pm, 不過我想問每次做幾耐, 係咪每日做一次?

大宅

回覆 #1 lovpucca 的文章

可唔可以pm俾我呀?

Thanks

洋房

can u please pm me? many thanks

大宅

回覆 #1 lovpucca 的文章

Pls pm me. Thanks

大宅

我係LOVPUCCA
我巳回了PM
如有留下MMAIL ADDRESS 有照片可以看.

BUBBLEW326
BAKING POWDER 本身是弱鹼性的

"DIY幫腸道做SPA" 我試試找出來.
原文章由 bubblew326 於 08-11-20 11:24 發表
Hi! Lovpucca, 弱鹼性的小蘇打粉是否在盒上有列明, 或它本身已是?
另外你另一個主題"DIY 幫腸道做spa"我搵唔返, 已收到你既pm, 不過我想問每次做幾耐, 係咪每日做一次? ...

子爵府

醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

可唔可以pm俾我呀?thx

男爵府

你地有無人試過呀?

男爵府

LOVPUCCA

講吓你試過眼膜既感覺黎聽吓 ! 我好想試 ! 你話套眼膜用8-10次, 咁你係日日用 OR 久唔久用吓 ! 有幾痛 !

大宅

Lovpucca,

Pls pm to me, tks.

大宅

我無日日用, 一星期一次至2次
每次20mins
少少吉吉地, 不過一定可以接受到.
每次用完就包好放係雪櫃. 到下次再用
我有時用自己個d眼精華(idebenonee)
有時不用精華, 因為本來對眼膜個度都有gel附住. 剩用個mask都很不錯.

不過sales 連眼膜送個包精華都不錯
個包送既眼精華的成份一點都不是cheap野.
有個成份係植物性肉毒桿菌/蛋白生"月太"
不過就細包左d. 有時有1包有時有2包

你唔好開第2條topic來講呢個眼膜啦. 甘唔係幾好. 你email我or 係呢度傾.
原文章由 emileleung 於 08-11-21 14:06 發表
LOVPUCCA

講吓你試過眼膜既感覺黎聽吓 ! 我好想試 ! 你話套眼膜用8-10次, 咁你係日日用 OR 久唔久用吓 ! 有幾痛 !

別墅

原文章由 lovpucca 於 08-11-21 22:35 發表
我無日日用, 一星期一次至2次
每次20mins
少少吉吉地, 不過一定可以接受到.
每次用完就包好放係雪櫃. 到下次再用
我有時用自己個d眼精華(idebenonee)
有時不用精華, 因為本來對眼膜個度都有gel附住. 剩用個mask都很 ...

Can you pls PM information for me,thanks!

首頁
12345...12

尾頁

跳至