美容扮靚

跳至

首頁

尾頁

男爵府

剛入手新出粉條, Ambient Lighting Palette, powder brush

子爵府

貓狗褓姆 畀面勳章

回覆樓主:

我都買左!仲訂左新limited 雲石紋5色

男爵府

回覆 lovelycats1437 的帖子

我都見到雲石紋5色, 佢話香港未有..... 個女BA都幾nice

粉條你覺得好用嗎? 我用nude色都幾自然, 唔知冬天用會唔會乾?

大宅

回覆樓主:

我都買佐3色個盒,d色好自然,我都想買新限量5色個盒,粉條試上手有d乾,所以冇買。

子爵府

貓狗褓姆 畀面勳章

2個BB的媽媽 發表於 16-9-29 15:36

我都見到雲石紋5色, 佢話香港未有..... 個女BA都幾nice

幾好丫,我查反hourglass primers 冇好乾!
我在外國找代購訂左,呢两日應該收到

子爵府

貓狗褓姆 畀面勳章

回覆樓主:

我其實冇去香港 counter買,全部都外國訂!用 color: shell

男爵府

邊到外國代購, 可以pm我嗎? 平嗎? 唔係counter試色, 真係唔知買邊隻色好, 我仲要試上面添

男爵府

回覆樓主:

我都好鍾意hourglass
Primer, blush & 3色

子爵府

貓狗褓姆 畀面勳章

2個BB的媽媽 發表於 16-9-29 16:55

邊到外國代購, 可以pm我嗎? 平嗎? 唔係counter試色, 真係唔知買邊隻色好, 我 ...
我睇左勁多相同 youtube 介紹先落手買~ 我正常偏白 ! shell 就剛剛好~ 而且我上網睇香港 shell color sold out 所以擔粗粗叫人幫手買~ 你上 IG Search " hourglass代購" 就有勁多~ 可以比較下
(唔想俾人話打手)

伯爵府

回覆:Hourglass試新野

a net porter都有hourglass,不過d貨未必齊,之前仲有9折添
運費只係50蚊,買滿2500免運費

我上星期買咗ct好抵

男爵府

576644 發表於 16-9-29 20:47
a net porter都有hourglass,不過d貨未必齊,之前仲有9折添
運費只係50蚊,買滿2500免運費

Net a porter有9折miss咗添, 買ct抵我都睇中幾款野未買、 hourglass我睇過無呢支粉底stick, 另價錢跟counter一樣

男爵府

lovelycats1437 發表於 16-9-29 20:32
我睇左勁多相同 youtube 介紹先落手買~ 我正常偏白 ! shell 就剛剛好~ 而且我上網睇香港 shell color sold ...

Thanks for sharing

伯爵府

引用:Quote:576644+發表於+16-9-29+20:47+a+net+

原帖由 2個BB的媽媽 於 16-09-29 發表
Net a porter有9折miss咗添, 買ct抵我都睇中幾款野未買、 hourglass我睇過無呢支粉底stick, 另價錢跟coun ...
我以為平counter少少?
hourglass胭脂唔係5xx咩? 我見net a porter 4xx,香港一樣價?

btw,ct真係抵眼影32x,粉底250喳

男爵府

回覆 576644 的帖子

我無買胭脂, 無留意價錢, 我買3樣野就跟net一樣價, 如果net平咁多, 下次我都係net入手胭脂

CT eye shadow好用嗎? 成日見JM讚tom ford都想入手

男爵府

仲有今朝試咗hourglass粉條, 一d都唔乾, 上埋3色粉, 好薄好貼, 好鐘意佢個highlight, 正過cdp highlight, 見到有明亮感

翡翠宮

畀面勳章 叻叻勳章 BK Milk勳章

I 大蚊豬   

子爵府

貓狗褓姆 畀面勳章

2個BB的媽媽 發表於 16-9-30 10:40
仲有今朝試咗hourglass粉條, 一d都唔乾, 上埋3色粉, 好薄好貼, 好鐘意佢個highlight, 正過cdp highlight, ...

我都把cpb收埋左

大宅

我都癲左,前排一次過買左佢支Mineral Primer,Liquid Foundation,Blush x 2, Nude Lip Stick

PS...super love Hourglass Blush

男爵府

2個BB的媽媽 發表於 16-9-30 10:40
仲有今朝試咗hourglass粉條, 一d都唔乾, 上埋3色粉, 好薄好貼, 好鐘意佢個highlight, 正過cdp highlight, ...

濕用仲靚

男爵府

FIONMS 發表於 16-9-30 11:26
我都癲左,前排一次過買左佢支Mineral Primer,Liquid Foundation,Blush x 2, Nude Lip Stick

Me too
用左佢地blush之後
放棄晒其他

首頁

尾頁

跳至