美容扮靚

跳至

首頁

尾頁

洋房

回覆 cbeyond 的帖子

泰國牌子, 我只買thann同panpuri咋, 其他牌子既精油....聞過, 覺得麻麻.不過現時會選一些有治療作用的, 那香港有甚麼品牌是推介呢?

珊瑚宮

JennyMurphy 發表於 16-10-10 13:20

泰國牌子, 我只買thann同panpuri咋, 其他牌子既精油....聞過, 覺得麻麻.不過現時會選 ...
唔係這2個牌子, 係泰國香薰未係個回事, 要香味, 可以.要治療, 勸唔好晒錢, 根本做唔到.
若果現在有人送泰國香薰俾我, 包括呢2個牌子, 我會叫佢折現好過.
免得晒佢心意, 我又難受(用得多, 我聞得出精油靚唔靚).
留意番歐洲, 英國牌子, 都係香薰歷史長地區,品質會好一點.

男爵府

回覆 green_bunbun 的帖子

thanks

洋房

thanks a lot.

大宅

提示: 該帖被管理員或版主屏蔽

男爵府

cbeyond 發表於 16-10-10 14:01
唔係這2個牌子, 係泰國香薰未係個回事, 要香味, 可以.要治療, 勸唔好晒錢, 根本做唔到.
若果現在有人送泰國 ...

Panpuri EO也不是太差,佢全線產品係organic

複式洋房

mw888 發表於 16-10-13 08:56
Now Foods, Ultrasonic USB Oil Diffuser, 1 Diffuser

HK$194.10

呢個我買過, 香味好弱,用唔夠1個月就壞左

珊瑚宮

Gomme 發表於 16-10-13 10:27

鑽石都一樣係鑽石, 但唔同級數, 價錢可以差好遠。
精油亦一樣, 同係organic, 品質高低, 已經效果亦差好多。
panpuri我仲有全新精油放左係度, 以前買落的,現在連打開用既興趣都無。

珊瑚宮

Gomme 發表於 16-10-13 10:27

唔知大家知唔知, 檸檬精油係可以止血。
最近睇人fb, 意外整親流血, 用隻多人用既檸檬精, 半分鐘後止唔到血。
用番品質靚檸檬, 同樣半分鐘, 已經止血。
精油品質, 絕對影響效果。

男爵府

crystalwesley 發表於 16-10-5 13:00

對呀!品質很重要。玫瑰只是因為比較普及為人所知,真的還有些精油比玫瑰更貴,但不 ...

Very professional jm! Wat do u think about YL? Thx. Many ppl n celebrity said good... I'm not sure if it's worth or my fd just selling me. I'm new to oil thx

大宅

YL 是一間傳銷公司,賣精油為前提,教人用精油的方法不予置評,
有朋友買過他們的精油,其中一支精油用了幾個月之後,發覺有油溢味,
相信是加人了底油,但標籤注明只是精油,難怪經常教人直接用精油於皮膚。
其實大部份的精油也是不能直接用於皮膚的,尤其小孩更要小心!

別墅

janice1002 發表於 16-10-4 21:08
請問什麼叫blend oil?可用於身體嗎?

5% oil blend都唔建議直接用落皮膚,如果用落機無問題。如果你用黎按摩,10ml精油用5滴就好喇!仲有,懷孕不可以用,聞都唔好

子爵府

畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章

cbeyond 發表於 16-10-13 13:31
唔知大家知唔知, 檸檬精油係可以止血。
最近睇人fb, 意外整親流血, 用隻多人用既檸檬精, 半分鐘後止唔到血 ...

請教一下,PRIMAVERA的玫瑰精油質量ok Ma?

見「有機無限」5ml賣$325?! 比其他牌子平。

複式洋房

引用:Quote:cbeyond+發表於+16-10-13+13:31+唔知

原帖由 isa_ty 於 16-10-14 發表

佢香港網頁應該有d誤導,睇返佢Primavera official 個網,支5ml 油係10% bulgarian rose oil, 即10 滴玫瑰油溝落5ml 底油。用$325買10滴玫瑰油(即0.5ml)計落抵唔抵,自己諗。

珊瑚宮

isa_ty 發表於 16-10-14 13:07

唔睇其他JM回覆, 都知非常唔合理。5ml玫瑰賣3百幾, 唔理咩玫瑰精油, 我都唔敢用,仲要今年玫瑰係漲價好多好多。

子爵府

Endlesshk1 發表於 16-10-14 14:07
佢香港網頁應該有d誤導,睇返佢Primavera official 個網,支5ml 油係10% bulgarian rose oil, 即10 滴玫瑰 ...

thx

子爵府

cbeyond 發表於 16-10-14 14:59
唔睇其他JM回覆, 都知非常唔合理。5ml玫瑰賣3百幾, 唔理咩玫瑰精油, 我都唔敢用,仲要今年玫瑰係漲價好多好 ...

thx

珊瑚宮

回覆樓主:

仲要呢個牌子, 根本就唔係價錢平既牌子。
3百幾蚊 5ml rose eo , 這個價, 幾侮辱佢。

大宅

回覆樓主:

請介紹邊隻精油牌子好?

珊瑚宮

回覆樓主:

之前有JM問芳療課程, 除左學芳療知識外, 都會有額外著數。
某學校今年有辦rose otto團, 自家學生可以訂到16年保加利亞(最靚地區)出既rose otto。
出面賣rose otto唔會講你知係邊年份的, 係芳療先會講。

首頁

尾頁

跳至