心聲留言

跳至

首頁

尾頁

公爵府

開心吸收勳章 hashtag影視迷勳章

.........................................

男爵府

lovestarry001 發表於 16-10-6 15:08
近哩幾個月成日都唔開心。
唔知係唔開心所以失眠, 定係成日失眠所以唔開心。總之成日覺得個人心情好低落, ...
情緒人人都有,睡眠不足壓力大都會出現,而且你都兩樣一齊來,心煩氣燥都好自然呢。
找個不影響別人的合適發洩下,例如走跑步咁啦,一唔開心就去跑,跑到自己開心返為止,都是一個不錯的選擇

男爵府

情緒問題 ! 種種因素有機會導致情緒升級。

盡量自我放鬆 ,多減壓 , 必將情緒降低。

講就容易 ,成功與失敗 ,視乎個人性格既生活態度。

公爵府

我都相信要好好自我調節

不過, 個人心情唔知點解起伏好大

.........................................

珊瑚宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章

lovestarry001 發表於 16-10-6 15:08
近哩幾個月成日都唔開心。
唔知係唔開心所以失眠, 定係成日失眠所以唔開心。總之成日覺得個人心情好低落, ...
睇見你頭像下面個幾句字,知你都好負面,点解做野做成甘,非常之失敗.

公爵府

20150618bb 發表於 16-10-8 11:55
睇見你頭像下面個幾句字,知你都好負面,点解做野做成甘,非常之失敗.
多謝你批評。
好在我未係灰到有嚴重抑鬱症, 如果吾係係唔開心之下仲要俾人話失敗真係可以走去做傻事。

男爵府

lovestarry001 發表於 16-10-11 09:58
多謝你批評。
好在我未係灰到有嚴重抑鬱症, 如果吾係係唔開心之下仲要俾人話失敗真係可以走去做傻事。
情緒問題同肝有關,訓得唔好肝唔好情緒自然更差
或者試下由食療入手,玫瑰花茶有效舒緩緒,菊花茶可以清肝,喜歡的話可以加蜜糖
為左家庭勞心勞力,多飲紅棗圓肉幫自己補補 

公爵府

回覆 vondelle 的帖子

謝謝, 等我試下飲下花茶, 但係係臨瞓飲定係日頭飲架?
圓肉水我其實都有飲, 但都冇乜效....

中醫食藥果2日可能好小小, 但係都唔太有功效

珊瑚宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章

lovestarry001 發表於 16-10-11 09:58
多謝你批評。
哈哈.............哈,你都唔係甘差,之不過唔用力,EQ都重非常之好.

男爵府

lovestarry001 發表於 16-10-11 12:01

謝謝, 等我試下飲下花茶, 但係係臨瞓飲定係日頭飲架?
花茶幾時飲無所謂的
如果圓肉水對你無效,估計你係虛火重(訓得差更甚),改飲菊花會好D,或者菊花+杞子
玫瑰花茶真係好有效的,但會燥,你飲要加蜜糖,或者玫瑰+菊花

中醫都要試藥的,頭一兩次要睇你飲完藥既反應再調整,睇你對醫師既信心囉

公爵府

JM好專業! 謝謝

公爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 瞓得好勳章 開心吸收勳章 畀面勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 最關心BB問題熱投勳章

去跑步, 出一身汗會有幫助的.

男爵府

lovestarry001 發表於 16-10-11 12:21

JM好專業! 謝謝
傻啦~~專業既話就唔會而家至醒起,百合蓮子糖水都好岩你

公爵府

糖水正喎, 放假煲黎食先

首頁

尾頁

跳至