懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

大宅

我個 B 明天就滿月啦 ! 一路都係食緊 " 日本雪印 BEAN STALK " 之前一直都有放屁, 但近一個星期呀 B 放既屁好臭呀 ! 我想問呀其他 MUM 的 BB 會唔會放好臭既屁 ! 會唔會有咩問題呢 ? 因為一向都食呢隻奶粉, 點解會咁嫁 ? 有冇MUM 可幫忙解答呀 ?

珍珠宮

2024年龍年勳章 育兒性格勳章 畀面勳章

其實唔關奶粉事架
我囡食森永佢都有放屁
咁又唔係次次都臭既
我問過醫生姑娘..佢地話bb放屁係好正常
有時bb食完奶幫佢掃風都唔一定掃到/掃得晒
醫生話d奶奶吸收晒..果d風經過條腸排返出黎
所以bb就放屁..係正常現象

男爵府

bb係成日放臭屁~~
PLANNING~~~~~

大宅

原文章由 Mimmy 於 08-11-20 10:15 發表
其實唔關奶粉事架
我囡食森永佢都有放屁
咁又唔係次次都臭既
我問過醫生姑娘..佢地話bb放屁係好正常
有時bb食完奶幫佢掃風都唔一定掃到/掃得晒
醫生話d奶奶吸收晒..果d風經過條腸排返出黎
所以bb就放屁..係正常現象 ...

thanks!但佢d屁好臭呀 ! 之前都唔係咁嫁 ! 只係放屁沒氣味的..但近這個星期放屁都勁臭 ! 唔知以為佢痾左屎同佢換片,但又唔係痾左屎喎 !

男爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

garykokk,

你有無餵人奶? 我問過醫生, 佢話係關阿媽食的東西有關的! 我即刻食番清淡一點啊!

原文章由 garykokk 於 08-11-20 10:27 發表

thanks!但佢d屁好臭呀 ! 之前都唔係咁嫁 ! 只係放屁沒氣味的..但近這個星期放屁都勁臭 ! 唔知以為佢痾左屎同佢換片,但又唔係痾左屎喎 !

伯爵府

係呀, 其實放屁係好O既, 我個女D 屁都係好臭, 以為佢 痾O左 C 添呀, 之前一位媽咪講得O岩, 掃唔到風, D 風就會透過 D 屁出黎, 係好事.

大宅

原文章由 ootolai 於 08-11-20 11:43 發表
garykokk,

你有無餵人奶? 我問過醫生, 佢話係關阿媽食的東西有關的! 我即刻食番清淡一點啊!

沒有呀 ! 只飲奶粉咋 !

別墅

放屁 is good ar, it's a good way for the air to come out. If the air got stuck inside, then the baby's tummy will get painful ar.

大宅

原文章由 第二任媽媽 於 08-11-20 12:30 發表
係呀, 其實放屁係好O既, 我個女D 屁都係好臭, 以為佢 痾O左 C 添呀, 之前一位媽咪講得O岩, 掃唔到風, D 風就會透過 D 屁出黎, 係好事.

thanks ! 明白了..原來係正常既..我只怕有咩問題出左咋 ! 因為之前的屁冇咁臭 !

琥珀宮

好媽媽勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

真係好臭嫁 ! 但遲d妳會聞慣分到邊d係屁屁邊d係臭臭嫁啦 ! 我個時餵緊奶明知個囡放左屁但整古老公叫佢聞 (剛剛放新鮮熱辡既 ) 臭到佢叫救命即彈 !

首頁

尾頁

跳至