夫婦情感

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

同老公拍左3年幾,結婚差不多3年,上個月佢突然間同我講佢出軌左一次,因為佢一直好內疚所以佢選擇向我認錯,我真係發夢都無諗過佢會咁樣,事緣佢番工好倦,有一日走去㧵骨(喺香港)就比個女人用囗幫左佢完事,唔係佢自己爆俾我知我真係無諗過,佢平時不嬲都對我好好但我真係好傷心,一見到佢就諗起個畫面,各位妳會點選擇

大宅

betsylaw 發表於 16-10-11 14:45
同老公拍左3年幾,結婚差不多3年,上個月佢突然間同我講佢出軌左一次,因為佢一直好內疚所以佢選擇向我認錯 ...
咁都算出軌?
其實佢唔講,你永遠都唔會知,既然佢選擇向你坦白,你咪俾一次機會佢囉

cillia123    發表於 16-10-11 16:59
If you never abandon,I will in life and death

珍珠宮

開心吸收勳章

同老公拍左3年幾,結婚差不多3年,上個月佢突然間同我講佢出軌左一次,因為佢一直好內疚所以佢選擇向我認錯 ...

既然妳老公咁有勇氣向妳坦白,可見佢真係好有悔意,咁妳點解唔俾次機會佢?
百花叢裡過,片葉不沾身。

複式洋房

whoami? 發表於 16-10-11 14:52
咁都算出軌?
其實佢唔講,你永遠都唔會知,既然佢選擇向你坦白,你咪俾一次機會佢囉
...
係吖,佢唔講根本就唔會知,可能我太信佢啦,所以希望愈大失望愈大,咁唔算出軌嗎?

侯爵府

你老公都好老實喎,一定會原諒佢,但聲明冇下次!心底裡認為唔算出軌,係有D污糟,怕有性病多D。

複式洋房

wing1388 發表於 16-10-11 14:55
既然妳老公咁有勇氣向妳坦白,可見佢真係好有悔意,咁妳點解唔俾次機會佢?
...
佢仲同我一樣,日日喊哂囗,工都無心情番,我見到佢咁我好心痛但又好傷心,因為一見到佢就諗起個畫面,我又爆喊,係米要比時間沖淡原諒佢?

瑪瑙宮

原諒一次咁多

複式洋房

ninachu 發表於 16-10-11 15:01
你老公都好老實喎,一定會原諒佢,但聲明冇下次!心底裡認為唔算出軌,係有D污糟,怕有性病多D。
...
甘出軌既定義係咩?真係唔算?佢都好驚有病,即刻去搵私家驗,好在無事law~但有尿道炎唔知關唔關事

男爵府

回覆 betsylaw 的帖子

我叫我老公如果唔係想離婚,佢應該呃一世,講開左點可以唔諗?

大宅

betsylaw 發表於 16-10-11 15:01
係吖,佢唔講根本就唔會知,可能我太信佢啦,所以希望愈大失望愈大,咁唔算出軌嗎? ...
我諗佢都好後悔同掙扎咗好耐先選擇坦白向你認錯,算唔算出軌都好啦,咪原諒佢一次,同佢講下不為例囉
If you never abandon,I will in life and death

侯爵府

betsylaw 發表於 16-10-11 15:08
甘出軌既定義係咩?真係唔算?佢都好驚有病,即刻去搵私家驗,好在無事law~但有尿道炎唔知關唔關事 ...

我個人認為咁樣唔多算出軌,唔知你既定義。我認為思想上精神上心靈上交流,兩方性交個種先算出軌,呢種我就冇辨法原諒。

侯爵府

betsylaw 發表於 16-10-11 15:05
佢仲同我一樣,日日喊哂囗,工都無心情番,我見到佢咁我好心痛但又好傷心,因為一見到佢就諗起個畫面,我又 ...

我欣賞你老公錯而能改既態度,佢有悔過之心,原諒佢一次,做個有量度既老婆,前事不計,完全唔好再提呢件事,幫助佢時幫助自己走出困境,相信老公愛錫你更多。

男爵府

引用:Quote:betsylaw+發表於+16-10-11+15:08+甘

原帖由 ninachu 於 16-10-11 發表
我個人認為咁樣唔多算出軌,唔知你既定義。我認為思想上精神上心靈上交流,兩方性交個種先算出軌,呢種我 ...
出軌定義可以好廣,你咁講都可以話啱,我認為呢種係交易,對老婆不忠,男人做之前點解唔諗清楚後果?雖然有後悔之心,但都已經傷害咗枕邊人,用誠實換內心好過,都係自私

珍珠宮

開心吸收勳章

betsylaw 發表於 16-10-11 15:05
佢仲同我一樣,日日喊哂囗,工都無心情番,我見到佢咁我好心痛但又好傷心,因為一見到佢就諗起個畫面,我又 ...

夫妻間有問題,理應大家一齊檢討,只靠單方面係解決唔到的,錯已經錯咗,唔通妳要對佢做返同樣嘅事先可以釋懷咩?
如果佢唔主動同妳講,妳可能一世都唔知,佢負荊請罪,妳咪罰下佢囉,而家係妳提出要求嘅最佳時機嚟呀,好好把握。
百花叢裡過,片葉不沾身。

伯爵府

如果係我,都會原諒佢。從佢嘅態度知道佢真係知錯,有悔改,希望佢以後會對你好D,更加錫你珍惜你。

公爵府

認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回

回覆 betsylaw 的帖子

上個月佢突然間同我講佢出軌左一次,如果是婚前我覺得可原諒,但如果婚後我覺得後果比較嚴重,所以出軌的timing 我覺得好緊要~

水晶宮

起碼佢肯同你坦白,可以俾個機會佢嘅

禁止訪問

男爵府

我反而覺得你老公真係超級自私,根本將自己內疚轉移到你既傷心。講左令自己好過但令老婆痛心一世....

珍珠宮

醒目開學勳章 畀面勳章

佢知錯以後唔去就原諒佢啦,不過佢接受服務時有冇用套?
叫佢去驗下,
恐防佢惹到病唔知,
譬如尖銳濕疣嗰D,
男性未必有病徵,
惹到你就易病變成癌症。

首頁

尾頁

跳至