美容扮靚

跳至

首頁

尾頁

大宅

如題
最近買了排毒美顏寶試,我不是鼓吹別人食減肥藥,但心灰

我不知為何有做運動,平常進食不宵夜,但下身開始肥,又不是日日坐
有冇有什麼方法可減返20磅
想領養四歲以下白北京仔/白馬耳他 茶杯仔

男爵府

有沒有吃甜品,飲凍野的習慣?平時會否很晚才睡呢?

大宅

回覆 chanms 的帖子

其實無吃零食當然騙你,但我真係越來越接受不到由105磅到現在130磅,我每晚十二前睡,早上八時三十分前起床,一星期有兩晚九時多晚餐。一個月也沒兩餐自助餐或放題

大宅

受到警告
提示: 該帖被管理員或版主屏蔽

子爵府

qq1825 發表於 16-10-11 17:54
如題

Jm你有多高?

子爵府

qq1825 發表於 16-10-12 17:52

其實無吃零食當然騙你,但我真係越來越接受不到由105磅到現在130磅,我每晚十 ...

N.年前我有服排毒美容寶,減肥作用有保留……但就好暢通,暢通過龍成日個肚痛痛下咁。食左幾個月冇再食……
我155cm高,做女時一向唔過100磅,暴肥都係110之內,好易瘦番……但生完BB漲到130磅,生完兩年都只回落至118磅……
120磅維持到個女4歲,頂自己唔順開始試下做d運動……
維持運動4個月,減到104磅……
之後冇點刻意keep,但繼續做自體運動,每日在家花10幾20分鐘左右,回落至96磅,94至98磅已維持超過1年,冇反彈,運動量依然係每日20分鐘之內

子爵府

jesswu 發表於 16-10-12 22:48
N.年前我有服排毒美容寶,減肥作用有保留……但就好暢通,暢通過龍成日個肚痛痛下咁。食左幾個月冇再食… ...

我比你仲要大幾歲

男爵府

qq1825 發表於 16-10-12 17:52

其實無吃零食當然騙你,但我真係越來越接受不到由105磅到現在130磅,我每晚十 ...

因為年紀大了,新陳代謝慢了。就算食少左都會keep住肥。
要保持一星期做三次運動,每次30分鐘以上,做到出汗那款。就可以加速新陳代謝。
飲凍野,吃甜品,會導致水腫。

寶石宮

開心吸收勳章 hashtag旅遊勳章 大廚勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

qq1825 發表於 16-10-11 17:54
如題

排毒XXX 就係瀉藥, 如果一直都有大大係冇用...不如減食, 或者輕斷食?

侯爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

jesswu 發表於 16-10-12 22:48
N.年前我有服排毒美容寶,減肥作用有保留……但就好暢通,暢通過龍成日個肚痛痛下咁。食左幾個月冇再食… ...

請問做邊類型運動?謝謝

子爵府

wy_yen 發表於 16-10-13 01:14
請問做邊類型運動?謝謝

我冇時間去Gym,只能花時間在家做簡單運動。有氧只靠每天8分鐘tabata,另平板支撐10分鐘,深蹲8分鐘,擡腿100下,如有時間精力加少少push up.

子爵府

jesswu 發表於 16-10-13 01:58
我冇時間去Gym,只能花時間在家做簡單運動。有氧只靠每天8分鐘tabata,另平板支撐10分鐘,深蹲8分鐘,擡腿1 ...

因為當中係有不少肌力訓練,好輕易地練出馬甲線和腹肌,fit過做女時(做女時得個瘦字)

大宅

回覆 jesswu 的帖子

我153cm高,每日睡前三+分鐘運動

大宅

其實外出飲食已飲熱,如好立克也叫淡些又不落糖

大宅

我每樣也做二十下,没妳做100下咁多 我最近連續三日加做拱橋今早起床勁痛

侯爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

jesswu 發表於 16-10-13 01:58
我冇時間去Gym,只能花時間在家做簡單運動。有氧只靠每天8分鐘tabata,另平板支撐10分鐘,深蹲8分鐘,擡腿1 ...

謝謝。

子爵府

qq1825 發表於 16-10-13 12:14

我153cm高,每日睡前三+分鐘運動

Jm你同我差不多高,都屬於嬌小型,我本身骨細,瘦起上來可以得番22,3吋腰。一向著加細碼或0號2號,身型比例其實ok的,因為腿較長,如果唔肥果時著衫好容易,點著都唔會太核突……
你運動量都唔錯,就算唔為減肥為健康都要做多少運動……
比你參考下我變身前後,肥果張係130磅BB剛幾個月大,瘦果兩張年多前影,當時大約98至100磅,有少少成績……
年多後今日係95磅,腹部和hip的線條Sharp多左,不過冇影相……

Pink_girl    發表於 16-10-15 22:12
kaka80    發表於 16-10-14 16:11

男爵府

回覆 qq1825 的帖子

勁痛是好事!証明運動到肉了!如果做完運動完全無反應,同一般行路無分別。

勁痛一排,適應了又可加劇一點。才可以瘦身。如果舒服的做運動,即身體沒有增加新陳代謝,只會最多做到維持不變。

子爵府

qq1825 發表於 16-10-13 13:33

我每樣也做二十下,没妳做100下咁多 我最近連續三日加做拱橋今早起床勁痛:naug ...

你好堅,做到彭丹指定動作(拱橋)
即係你骨都算柔軟啦,可以繼續努力呀!
開頭做一定辛苦,我之前停左四、五個月冇做,一做番深蹲,第二日對腳直情痠痛到爆炸!行平路都腳軟,因為肌肉一時釋放乳酸身體未適應,堅持的話幾日就冇事,當然如果太痛一定要休息,否則整傷肌肉仲麻煩……

大宅

希望有瘦到,但未見到,有試太痛頂唔順停這動作,當然有做不太痛位置,減肥路自結婚後才開始,終於明天什麼是太安定,當然老公也一起肥肚腩,而我有做運動,但已開始覺得要由M穿至L了碼衫,,他祗減食 我未結婚105磅,六年好太變化

首頁

尾頁

跳至