跳至

首頁

尾頁

大宅

這是我來加後的第一個冬天...十一月中已是這样....往時都是這样嗎? 一想起要產雪.... 唔知從何入手......還未有充足工具呢.....

記住...DRIVE 要小心啲....
]

大宅

係呀, 要小心揸車. 我舊年都試過跣軚, 不過好彩左右都冇車, 而且我揸得慢, 都算係輕微. 但都嚇到一身汗...... 我個relative就因為黃燈停車, 但breaking 太重, 架車冇停仲跣咗出去直行, 咁啱有架車right tun, 兩架車幾乎撞. 真係差少少咋. 我地喺後便見到開頭以為佢咁狼衝紅燈.

又見個一架4WD, 佢架車好快, 轉彎都冇慢到, 就喺我地前便轉咗一個360度.........

男爵府

tsang04 - last year we have much more snow so this is just a "small case.
JJJmom - thats's why i am "snake king" today - working from home to save a trip to drive to office. normally my boss will allow me for the first snow as she know the city and everyone is not ready for the snow driving, traffic will be bad so instead of stuck on the road, rather save time to work from home lor.

大宅

我過來兩星期幫仔攪學校,都無諗住會下雪,我仲book左下星期三考G2車牌TIM :( 實肥啦

大宅

3kids mami...加油呀....

希望今年啲雪少過去年啦.....

原文章由 3kids媽咪 於 08-11-21 09:00 發表
我過來兩星期幫仔攪學校,都無諗住會下雪,我仲book左下星期三考G2車牌TIM :( 實肥啦
]

大宅

3kidsmami, 唔好咁担心, 以前師父講過落雪考車有D考官會比較鬆手, 因為車速慢唔會扣分, 而且四周圍D車都會慢D. Good luck !

doggie, 你個老板好好人呀!

首頁

尾頁

跳至