潮流時尚

跳至

首頁

尾頁

大宅

直立蒸氣熨斗好唔好用?Thks!!!!!!!!!!!!!

大宅

原文章由 newmiss 於 08-11-20 22:47 發表

great job la......
Namaste

洋房

you mean steam one? which is good specially for Gortex, lyon clothing, suit etc.

If you want the small size, i recommend to buy Innotech one. I brought another once before but no good

大宅

原文章由 ppp000 於 08-11-20 23:20 發表
you mean steam one? which is good specially for Gortex, lyon clothing, suit etc.

If you want the small size, i recommend to buy Innotech one. I brought another once before but no good

haha... I really feel that good wor course I really hate the old style 熨衣 and used PRINCESS just 2 years, purchase on yahoo auction

Namaste

水晶宮

好媽媽勳章 畀面勳章

原文章由 newmiss 於 08-11-20 22:47 發表

我覺得無熨斗熨得咁直但都ok
冬天用佢黎蒸下大褸最正

別墅

原文章由 揚莉煒媽咪 於 08-11-21 07:27 發表

冬天用佢黎蒸下大褸最正

yes,me too

大宅

可以用信用咭積分換購steamer, 用黎蒸dry clean only既衫最正.

水晶宮

畀面勳章

我前年都買左, 但計埋用左10次都無, 硬係覺得
掛住晌度(無野頂住/"long"住)郁黎郁去好難熨咁
一般棉質衫呀 tee 呀咁都ok嘅, 但需要熨到好直
如恤衫同麻質嘅衫裙......等就一定要番傳統熨斗
先得囉

原文章由 揚莉煒媽咪 於 08-11-21 07:27 發表

冬天用佢黎蒸下大褸最正

洋房

dont buy the one that you need pressing buttom. Buy tubo jet one

大宅

我用過朋友個部,係好難熨得直d衫同埋可能我唔識用,衫腳褲腳位好難熨,好易熨親隻手~

水晶宮

好媽媽勳章 畀面勳章

原文章由 BonnieKam 於 08-11-21 12:19 發表
先得囉
:m ...

我見有d賣衫舖頭
會加埋熨衫板用
唔知咁熨會唔會好d呢

大宅

係咪 (2000W) 以上既熨斗至可以熨得D接痕順D直D??
我用(1500W) 因為恤衫西衭D接痕真係好難熨得直?

有冇邊個牌子熨斗介紹?

Thz!

[ 本文章最後由 Purplestaz 於 08-11-25 13:26 編輯 ]

男爵府

醒目開學勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

原文章由 janetgordon 於 08-11-22 12:09 發表
我用過朋友個部,係好難熨得直d衫同埋可能我唔識用,衫腳褲腳位好難熨,好易熨親隻手~

me too...好易熨親隻手
but it is very convenient lor..especially iron some satin fabrics..

大宅

衫腳褲腳位好難熨,通常會由下向上熨就OK了,但要拉住件衫的,否則件衫左搖右擺好難搞,如果好難熨直要在果個位停一停等D steam熨耐D. 我會掛住3幾件衫一起熨,後面有D support易熨D

珍珠宮

醒目開學勳章 環保接龍勳章

我都係咁覺得, 而家都好少用

原文章由 BonnieKam 於 08-11-21 12:19 發表
先得囉
:m ...

水晶宮

畀面勳章

係咩 ~ 我又好似唔多覺喎

不過如果又要特登加塊熨衫板晌後面咁鬼麻煩,
我不如用返傳統式咁熨好過................

原文章由 揚莉煒媽咪 於 08-11-25 07:47 發表

我見有d賣衫舖頭
會加埋熨衫板用
唔知咁熨會唔會好d呢

複式洋房

有冇邊個牌子熨斗介紹?

or how much does it cost??
thank you

首頁

尾頁

跳至