樓市動向

跳至

首頁

尾頁

男爵府

請問大圍富家花園吾知好吾好住? 見佢位置就好好, 近火車, 但19年了, very old...... 我地想找3房的. 金禧花園好似沒有3 房單位呢? 沙田廣場而家樓價點呢? 有無3房? 有無朋友住緊?
[

大宅

沙田廣場位置好,購物十分方便,交通都係要坐火車,巴士選擇不多,除非去荃灣、葵涌啦。不過,沙田廣場個價企得好硬,好貴,我就買唔起囉...我諗而家都要三百幾萬

如果沙田區三房的...有新城巿三期、希X頓、第一城、富豪花園、碧濤花園、帝堡城..

大圍就唔多清楚囉,好似有文禮閣都係有三房架

男爵府

嘩. 我以為新城市三期係貴, 沙田廣場咁舊都咁貴.
原文章由 phyllislcl 於 08-11-21 13:52 發表
沙田廣場位置好,購物十分方便,交通都係要坐火車,巴士選擇不多,除非去荃灣、葵涌啦。不過,沙田廣場個價企得好硬,好貴,我就買唔起囉...我諗而家都要三百幾萬

如果沙田區三房的...有新城巿三期、希X頓、第一城、富豪花園、碧 ...
[

男爵府

帝堡城好唔好住?

侯爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章

原文章由 biglemon 於 08-11-25 09:35 發表
帝堡城好唔好住?

帝堡城好住, 不過唔多方便.

複式洋房

Hello,
我諗我可以答到你:

我以前租過沙田廣場住, 三房(套房), 1040' (租$14300), 超大, 間間房都大,個廳又大, 唔錯ga,
7xx'個積同 1040'果隻一樣, 不過成間屋好似1040'既縮小版咁, 如果有$都買得過, 因為方便, 夠大.
不過你一定要買得夠高, 果時我租3/f, 向廣場果邊, 嘈到不得了...

我家姐已家住緊 帝堡城- 都ok 好住, 唔嘈,有shuttle bus (每次$3)去新城市廣場.新鴻基樓- 會所各樣設備都唔錯, 原裝樓既料都唔差, 佢d 三房(大約9xx')都ok, toilet , kicten夠大, 主人 房都ok ,不過自已覺得 細路仔房同個廳唔夠大...

我自已就住緊 馬鞍山既觀瀾雅軒(808')果隻(兩房), 房同廳都大, 有 free shuttle bus 去大學車站同馬鞍山市中心, 住都ok好住, 如果有$, 我會建議買觀瀾雅軒既1200'既三房, 房又大,廳又大, 真係超正, 不過around $5 million, 我就買唔起lu.

觀瀾雅軒既1200'既三房:
http://www.centadata.com/ptest.aspx?type=1&code=DBPPWBPEPD&info=fp&code2=&page=2

有時間去睇下樓先, 真係無呃你ga.
www. centadata.com
你可以去睇下個積先, 真係好正...

[ 本文章最後由 sasa00 於 08-11-25 10:39 編輯 ]

男爵府

原文章由 sasa00 於 08-11-25 10:31 發表
Hello,
我諗我可以答到你:

我以前租過沙田廣場住, 三房(套房), 1040' (租$14300), 超大, 間間房都大,個廳又大, 唔錯ga,
7xx'個積同 1040'果隻一樣, 不過成間屋好似1040'既縮小版咁, 如果有$都買得過, 因為方便, ...

想問下帝堡城交通是否真的不便?
三房那個方向好d?

大宅

交通方唔方便 - 睇下你去開邊.
如果去開觀塘, 荃灣都ok,
出沙田自已有shuttle bus
不過如果要過海, 我都唔知應該搭咩車

買樓每個人既要求都唔同, 好難答你向邊一面好,,
以我家姐為例,,,佢要靜, 所以佢買向山, 咩都無, 不過向山既同時方向係向北, 所以之前十幾度, 佢都涷到死死下..(佢本身怕涷)

原文章由 biglemon 於 08-11-25 15:55 發表

想問下帝堡城交通是否真的不便?
三房那個方向好d?

男爵府

原文章由 qqchiu 於 08-11-25 16:52 發表
交通方唔方便 - 睇下你去開邊.
如果去開觀塘, 荃灣都ok,
出沙田自已有shuttle bus
不過如果要過海, 我都唔知應該搭咩車

買樓每個人既要求都唔同, 好難答你向邊一面好,,
以我家姐為例,,,佢要靜, 所以佢買向山, 咩都 ...

thank you ar

子爵府

原文章由 sasa00 於 08-11-25 10:31 發表
Hello,
我諗我可以答到你:

7xx'個積同 1040'果隻一樣, 不過成間屋好似1040'既縮小版咁, 如果有$都買得過, 因為方便, ...

個積觀瀾雅軒真係好正wor...不過都係冇$$買...

首頁

尾頁

跳至