烹飪搵食

跳至

首頁

尾頁

別墅

因為我睇到您blog話係用delonghi28L0既焗爐, 我想問以下問題
1. 咩model
2. 有無熱風對流, 獨立開吾開到上下火
3. 係咪一開一定有熱風, 吾用熱風時可吾可以熄
4. 焗都包d色均吾均衡
吾該晒

男爵府

召藥師未得閒o黎, 我代答住先, 因為我用緊!
1. 乜 28L, 唔係得一個 model 咩?
2. 有熱風對流, 只有獨立上火(無得較溫度,係最高溫, for 燒烤 ge), 無獨立下火.
3. 熱風係其中一個 fution, 可以唔用.
4. 好均勻.

別墅

吾該晒呀, 因為我想買model 2150同3890, 即係21&28Lit, 都吾知決定咩size好, 而家用緊18Lit Tefal無熱風

男爵府

如果要買, 梗係買大 d la, 你都用緊 18L 咯!

別墅

係呀, 但係吾夠地方, 如果吾係大一定係好d, 甘您放係邊到呀

男爵府

我放o係廚房工人食飯張枱度.

超級版主

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 熱血金章 精緻種植勳章 好媽媽勳章 超級版主 2011至尊種植勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK猜猜猜慶中秋 hashtag影視迷勳章

小李子都幫我答哂囉
妳睇妳買大爐後會唔會每次焗野都會增加份量,如果份量同以前不變,又唔會用佢個燒雞MODE(叉住隻雞轉住來焗),咁不如唔好買,用番原本個爐。
盡我一己之力,發放正能量!

男爵府

唔好意思呀召藥師, 人o地忍唔住呀嘛!

超級版主

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 熱血金章 精緻種植勳章 好媽媽勳章 超級版主 2011至尊種植勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK猜猜猜慶中秋 hashtag影視迷勳章

原文章由 小李子 於 08-11-22 05:10 PM 發表
唔好意思呀召藥師, 人o地忍唔住呀嘛!

好事來喎!

別墅

其實我就吾會成隻雞甘焗, 不過而家0既TEFAL無熱風, 焗野吾BALANCE, 有D有色, 有D無, 同埋焗吐司頂發熱線, 所以想買28LIT
而21LIT就大小小, 不過就可以放返完位, 28就要諗下放係邊
熱風係咪真係用好呢?

超級版主

原文章由 牛咪咪 於 08-11-23 05:18 PM 發表
其實我就吾會成隻雞甘焗, 不過而家0既TEFAL無熱風, 焗野吾BALANCE, 有D有色, 有D無, 同埋焗吐司頂發熱線, 所以想買28LIT
而21LIT就大小小, 不過就可以放返完位, 28就要諗下放係邊
熱風係咪真係用好呢? ...

焗肉、有蓋吐司及muffin就有用,焗包同蛋糕就唔會用。

別墅

哦係呀, 不過我見您焗D包色都幾好呀, 我D就吾係幾好啦, 吾該晒您0既意見, 我上星期去左SOGO, DELONGHI 28LIT $1550, 不過限買30部, 我買吾到啦

首頁

尾頁

跳至