自由講場

跳至

首頁

尾頁

伯爵府

我朋友尋日打比我叫我今日幫佢去一田買特價$199既全綿床品連被芯套裝2套...咁我從未去過依D特價場買野估唔到佢會咁多人,所以我帶埋2個仔去,我朋友同我講佢地9點開,我9點前已到達..見到3樓位置架起左鐵馬,諗到要排隊入去....咁我咪上去排囉,果時在場排隊既人都無30個,跟住d職員話11點先開場入得....果時先9點15分左右,仲要等成個幾鐘..但我諗人都去左囉咪等下囉,所以我叫左我爸爸黎陪我幫我手一齊抱住d仔,等到10點15分左右佢地開左第一道閘放我地d人行入d,突然之間身邊有好多人湧入黎企滿隊伍既2邊,我地排緊隊既人都話佢地咁樣放人行上黎,咁同無排隊有乜分別???之後10點45分佢地開門比我地入時,果d人好似跑馬仔咁鬥快跑去supermarket扶手電梯道落2樓,佢地d人好似有金執咁你推我撞咁係電梯道爭路落去 我都怕鬼左佢地,我地抱住2個仔廢時比佢地撞所以無同佢地爭落去2樓,到我地落到去目的地時已經有好多人,咁我地見到有幾個保安叫我地後面來既d人排隊拎飛,我前面有十幾二十人排緊,分左3,4行人每行5個左右....我地就排係佢地後面等個保安比飛我地,點知後面再黎既人完全係唔排隊,不停咁係2面湧上黎問個保安拎飛....個保安不停咁叫d人唔好推上黎再係咁就唔派飛,但佢又照派飛比d打尖既人,我地排隊果d企正係佢面前都唔派,派比幾個人之後就不停咁叫人唔好推,我地遞左好耐手佢都無比我地,而後面d人仲不停咁推推推,點知個保安話就黎無飛唔好再推,d人梗加好似痴Q左線咁不停推上黎搶飛,嚇/迫到我個細仔係咁大喊,大仔就e娃鬼叫....d人唔理你抱住細佬仔定係老人家都照樣推你 果d保安又唔掂,完全唔知佢想點囉,跟住佢鬧多2鬧d人就話唔派飛喇,我企左咁耐乜都做唔到!!!最後謂有唔買走人,但上到樓上supermarket時仲慶,我見到d唔知係咪炒野黨,2個人企係道身邊有成8,9套被,另一個人就話就話落去再拎埋果d上黎~ 我諗佢地唔係叫人幫買呀,因為一個人只可買2套囉....真係嬲鬼死我喇,今日見識到人類既本性,果d人似搶野多個買野,又唔排隊又推人,完全無文明可言,我以為返左大陸呀!!!!最衰係一田d安排失當,講真佢尋日都試過一次架喇,都唔明點解今日都仲安排得咁差架,就算佢地唔可以係上面3樓排隊入場時派定飛比人,最少都係樓下賣床上用品果道安排人排好隊先派飛呀!!!講真十個落去9個都係去買被套裝既!!!!我真係超級慶囉,一早搭的士去排前面等左成2個鐘乜都買唔到,個大仔今日放假本來唔洗早起身架麻,我地排隊就乜都無後面打尖果d就有得買,鬼唔望打尖果d人買左返去訓到佢地班死pk生野呀!!!正一賤人生番黎架
大b駿逸細b駿晞

水晶宮

我的育兒心得勳章 hashtag影視迷勳章 畀面勳章 叻叻勳章 wyeth冷知識勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

男爵府

牛年勳章

其實睇新聞都知, 噚日"一田"啲人真係好瘋狂, 佢地掛住買平貨, 邊理得其他人咁多吖 ...

珊瑚宮

好媽媽勳章

你湊住兩個仔 , 你朋友都叫你幫佢買連被芯套裝嘅 mouth:

男爵府

貼錢買難受...唉,,,
[

男爵府

貼錢買難受...唉,,, d人
真衰..吾排隊..重要迫人
[

侯爵府

呢d咁既場面就緊係唔好帶埋小朋友去啦,
好危險架嘛,而且仲要係幫人買,唔係自己買,比我一定唔會幫,點迫呀?

男爵府

原文章由 manicheung 於 08-11-21 15:32 發表
你湊住兩個仔 , 你朋友都叫你幫佢買連被芯套裝嘅 mouth:

我都覺得你朋友有啲問題喎, 而你又會肯幫佢買既mouth:
我未去都知一定會迫到死死下, 何況你仲有兩個小朋友

男爵府

由此証明HK經濟唔係差得咁梗要, D人都仲有好強勁的消費力, 只係欠左D信心洗唔洗錢姐
點解連一田都有炒野黨?! 好低能呀....究竟有乜係唔可以炒架??

珍珠宮

環保接龍勳章 hashtag影視迷勳章

係咁架喇, 入去呢d特價場掃貨一定要係戰鬥格架
一個人之所以快樂,不是因為她擁有得多, 而是因為她計較得少

大宅

我仲諗住聽日去添.....希望到時唔好咁混亂喇.....mouth:

大宅

YES..我都覺得你個朋友明知你有2個小朋友..就唔好叫你去呢D咁人多既地方啦...而家度度開倉都多人架啦...睇SOGO就知...好似唔洗錢咁...我見到都怕~

別墅

原文章由 藍藍 於 08-11-21 15:26 發表
我朋友尋日打比我叫我今日幫佢去一田買特價$199既全綿床品連被芯套裝2套...咁我從未去過依D特價場買野估唔到佢會咁多人,所以我帶埋2個仔去,我朋友同我講佢地9點開,我9點前已到達..見到3樓位置架起左鐵馬,諗到要排隊 ...

仲要係"幫人"買而唔係自己買, 諗起人山人海, 水洩不通都幾恐怖!

子爵府

一田真係唔掂啦!保安又差,安排又差,講真果度好多人混水摸魚啦,攞左貨唔排隊走左都無人知,出口又多,又無人把守,咁多人的地方,點會比人攞左貨先去排隊比錢架,應該比左錢出左單先去取貨的。(p.s. 我講緊上次減價的情況,唔知今次有無改善)

[ 本文章最後由 MrsFung 於 08-11-21 15:52 編輯 ]

伯爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章 親子王國15週年勳章

我只係覺得你朋友好大整"古", 想買就自己去排嘛~

別墅

聽日可能仲多人, 小心為上
chingma

侯爵府

2018父親節勳章 開心吸收勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 +5熱血勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

原文章由 manicheung 於 08-11-21 15:32 發表

係啦﹗你朋友完全唔諗你揍住兩個仔,仲叫你去迫,真係......

複式洋房

我20號先去完,d人個個好似坦克車咁,我老公好左夠高,抱住個女,如果得我自己去...我諗死左係入邊都唔知咩事.. 我個fd佢help我攞住嫁bb車,個d人明知有車仔係度,都撞過嚟....傻嫁...

大宅

樓主,今日我工人姐姐都有去買,佢同你一樣9點幾就排隊...佢就買左2套,但佢話真係好多人...d人又唔排隊,仲不停係咁推推推,佢話上一次sales都唔係咁,但今次就.... 佢重話多左好多講國語既人喎...:;pppp: :;pppp:

大宅

我昨日都有去, 實在太多人, 呢d場面最好唔好帶小朋友, 好危險, 好容易比人撞. d人掛住買平貨, 點會顧住d小朋友或老人家.

首頁

尾頁

跳至