跳至

首頁

尾頁

別墅

吉之島幾時會大減價呢?

男爵府

好媽媽勳章

若果你指週年大減價就每年11月啱啱完咗, 吉日就多數農曆年前啩, 會連續3日.

別墅

唔該你回覆呀, 原來剛剛做完喇, 我唔知道tim, 唯有等農曆新年前喇!

原文章由 sensei 於 08-11-22 04:19 發表
若果你指週年大減價就每年11月啱啱完咗, 吉日就多數農曆年前啩, 會連續3日.

子爵府

我岩岩去完有d運動服裝有8折, 其它就冇留意

原文章由 chihinmom 於 08-11-22 11:25 發表
唔該你回覆呀, 原來剛剛做完喇, 我唔知道tim, 唯有等農曆新年前喇!

pqrs089 該用戶已被刪除

支持一下楼主

翡翠宮

畀面勳章 大廚勳章

舊年過左聖誕就會再有大減價,今年唔知係咪呢?

原文章由 chihinmom 於 08-11-21 15:53 發表
吉之島幾時會大減價呢?

瑪瑙宮

醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章

係呀!差不多過左聖誕30 ,31,1,倒啦.妳留意下啦.

別墅

冇記錯應該係 12月 20 日過后

子爵府

其他bk mami話應該29/11開始

別墅

回覆 #1 chihinmom 的文章

係29/11 至2/12. AEON 咭的月結單裏有宣傳單.

翡翠宮

畀面勳章 大廚勳章

已經有人報料~

http://forum.baby-kingdom.com/viewthread.php?tid=1857823&extra=page%3D1&page=1

原文章由 miffy3005 於 08-11-25 18:24 發表
係29/11 至2/12. AEON 咭的月結單裏有宣傳單.

伯爵府

2024年龍年勳章 開心吸收勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 陪月勳章 BK Milk勳章

原文章由 ada29 於 08-11-27 22:46 發表
已經有人報料~

http://forum.baby-kingdom.com/viewthread.php?tid=1857823&extra=page%3D1&page=1

thanks

伯爵府

好媽媽勳章

我只是路過. 見您們說大減價咁開心, 有一事相提:

請預先留意, 自己心頭好之價錢先.
因我上次, 想去買其中一個小朋友坐厠時, 在未有減價前一星期去看, 與有減價時之價錢. 結果, 加左價.

即時話, 就算有減價, 扣起都要比平時貴多十幾蚊.... (上次件事)

所以最好事前留意下, 唔好被減價兩字 "檬敝" 左

別墅

Doraemon_ng,

多謝你提醒, 上次一田激安我啲同事都講過有呢種情形出現, 掛羊頭賣狗肉!

原文章由 Doraemon_ng 於 08-11-28 09:55 發表
我只是路過. 見您們說大減價咁開心, 有一事相提:

請預先留意, 自己心頭好之價錢先.
因我上次, 想去買其中一個小朋友坐厠時, 在未有減價前一星期去看, 與有減價時之價錢. 結果, 加左價.

即時話, 就算有減 ...

伯爵府

好媽媽勳章

原文章由 chihinmom 於 08-11-28 11:49 發表
Doraemon_ng,

多謝你提醒, 上次一田激安我啲同事都講過有呢種情形出現, 掛羊頭賣狗肉!

希望你地唔好怪我多事, 就得咯~

別墅

傻啦, 點會怪你多事喎, 無論邊間shop, 我相信有啲貨品真係抵買既, 但有啲可能會仲貴咗, 所以我哋要做個精品消費者!

原文章由 Doraemon_ng 於 08-11-28 12:04 發表

希望你地唔好怪我多事, 就得咯~

男爵府

好媽媽勳章

今次吉之島減價, 睇報紙以為係普通一連幾日的感謝日, 誰不知真係咁抵. 我覺得在吉之島絕少出現掛羊頭賣狗肉的事情, 好彩今日心血來潮去一去, 買咗好多嘢.

以前在三越買開隻[超美足]絲襪, 一直公價而且都是買二送一. 今次去到仲有8折, 以前在三越未試過咁平. BB衫有我心儀唔捨得買嘅, 今次有8折再8折. 唯一係上次吉日講明麥兜控制座特價$50, 今次冇咁平, 要$69.9再折, 折完貴過上次, 所以冇買.

仲有係有兩張單夾埋超過$600, 去市廣場3樓免費換咗本2009年牛牛記事簿連牛牛鎖匙扣, 睇落唔平, 貴過舊年個座枱月曆好多.

大宅

原文章由 sensei 於 08-12-2 23:30 發表
今次吉之島減價, 睇報紙以為係普通一連幾日的感謝日, 誰不知真係咁抵. 我覺得在吉之島絕少出現掛羊頭賣狗肉的事情, 好彩今日心血來潮去一去, 買咗好多嘢.

以前在三越買開隻[超美足]絲襪, 一直公價而且都是買二送一. ...

我琴晚都趁最後一日, 走去shopping, 都買到野, ok喎

大宅

原文章由 sensei 於 08-12-2 23:30 發表

以前在三越買開隻[超美足]絲襪, 一直公價而且都是買二送一. ...

唔係架!真係會架!不過唔係樣樣都係咁解咋!所以一定要格價先,我上個星期因為去旅行買左個大行李箱,去完返黎佢剛剛而家做減價,我發現佢係枱高左個價先再減架!結果其實係差唔多價錢囉!咁唔知就以為好低,我諗間間公司都係用同一手法,但當然都有好多貨品係有著數,但真係要小心留意囉!奸商!奸商嘛!唔奸點從商喎!

伯爵府

好媽媽勳章

原文章由 MUNTUNG 於 08-12-3 09:22 發表

唔係架!真係會架!不過唔係樣樣都係咁解咋!所以一定要格價先,我上個星期因為去旅行買左個大行李箱,去完返黎佢剛剛而家做減價,我發現佢係枱高左個價先再減架!結果其實係差唔多價錢囉!咁唔知就以為好低,我諗間間公司都係用同一 ...

無錯, 就算d 咩超市, 都係咁樣, 所以我先同大家講, 最好格定價先, 就係咁解.

首頁

尾頁

跳至