親子旅遊

跳至

首頁

尾頁

大宅

想從台北自駕宜蘭玩3日2夜,行程冇有推介?早上十點出發...
現計劃如下,可以比啲議見嗎?...我2大2小,小朋友,7歲同4歲!!

第一天,唔知去礁溪定去頭城先好,主要觀光?午餐想試玻璃屋→幾米公園→民宿米妞民宿→羅東夜市
第二天,蜡藝彩繪館,糖果廠,積木博物館,葱仔寮體驗農場,晚餐樱桃鴨
第三天,check out→清水地熱→十分,平溪→台北

q**p

男爵府

引用:想從台北自駕宜蘭玩3日2夜,行程冇有推介?

原帖由 Winson_baby 於 16-10-17 發表
想從台北自駕宜蘭玩3日2夜,行程冇有推介?早上十點出發...
現計劃如下,可以比啲議見嗎?...我2大2小,小 ...
好像唔多順路,去完蔥仔寮?再返去食櫻桃鴨?第二日再去清水地熱?

去蜡筆那邊,可以去埋宜蘭餅diy(順路),又可去埋珍珠奶茶館,都順路

大宅

引用:Quote:原帖由 Winson_baby 於 16-10-17 發

原帖由 joygigi 於 16-10-17 發表
好像唔多順路,去完蔥仔寮?再返去食櫻桃鴨?第二日再去清水地熱?

去蜡筆那邊,可以去埋宜蘭餅diy(順路) ...
原來係咁,我再上google map check 下先

q**p

男爵府

引用:Quote:原帖由+joygigi+於+16-10-17+發表好

原帖由 Winson_baby 於 16-10-17 發表
原來係咁,我再上google map check 下先
係呀!我之前去2次都用google map搵路,睇下點順路,你或者可以分左區域先,例如:宜蘭市、羅東、員山、三星、冬山,咁搵左呢d區有乜鍾意先,同區的放同一日。

提一句,米妞我本身好想住,但佢規定房間不可進食,房間沒電視,所我無選擇佢。

wcpcelia    發表於 16-10-18 14:42

複式洋房

回覆 joygigi 的帖子

請問有什麼租車公司推介? 朋友介紹格上租車, 但好似機場沒有店, 我有兩個細B, 不太方便

謝謝!!

男爵府

引用:回覆+joygigi+的帖子請問有什麼租車公司推

原帖由 babyarchie 於 16-10-19 發表
回覆 joygigi 的帖子

請問有什麼租車公司推介? 朋友介紹格上租車, 但好似機場沒有店, 我有兩個細B, 不太方 ...
我都係租格上,可以叫佢接送去分店,大約10分鐘左右車程

大宅

引用:Quote:原帖由 babyarchie 於 16-10-19 發表

原帖由 joygigi 於 16-10-19 發表
我都係租格上,可以叫佢接送去分店,大約10分鐘左右車程
有冇用過中租,我之前用過和運同上格,今次我見中租又平啲,又就腳啲,所以想問下各位🙏🙏🙏

q**p

首頁

尾頁

跳至