嬰兒用品

跳至

首頁
12345...80

尾頁

大宅

TWINS MAMA CLUB (PART 5)

List updated as follow:

如有錯漏,多多包函,請pm通知我更新.thanks!

[size=large]updated on 26/8/2004

1)loloma.............(20/11/91)孖仔
2)mrs.leung........(8/10/94)孖女
3)onlokma..........(??/12/98)孖仔
4)CCHOW22........( ??/03/00)孖仔
5)3kids..............(19/07/00)孖仔
6)twinsma..........(06/09/00)孖女
7)4KidsMom........(24/12/00)孖仔, 宏康/滿康
8)Taofungshan.....(27/12/00)孖仔,Joshua&Joseph
9)twinsmama......(??/12/00)孖仔
10)Heidi媽..........(05/03/01)孖仔,Dickson&Michael
11)H&WMama.......(07/03/01)孖仔
12)choychoy.........(??/03/01)孖仔
13)twins媽............(??/??/01)龍鳳
14)twingirls.......(13/06/01)孖女, Melissa & Nicola
15)twinsmother (12/09/01)孖女, 倩樂 & 倩妏
16)Twinsmami......(27/12/01)龍鳳,芷琳/梓謙
17)marblema.......(05/02/02) 龍鳳, 錚熹/鈺然
18)meijing...........(28/02/02)孖女, 嘉晴/海晴
19)蚊滋媽咪..........(13/06/02)孖女
20)TwinsMaMa......(??/06/02)孖女
21)LEON.(10/07/02)孖女,Janice & Joey(呈呈/頌頌)
22)blue_blueberry(25/07/02)孖女,sharon & sherry
23)irenepang803.(27/07/02)孖女, Suei & Summi
24)jc0901...........(31/07/02)龍鳳, Oscar & Esther
25)leunk..............(01/08/02)孖女, 靜言 & 靜柔
26)Babe..............(07/08/02)孖仔, Justin & Julian
27)小孖

大宅

Re: TWINS MAMA CLUB (PART 5)

呵呵! 好開心呀! 到part 5喇! 我都估你好忙, 唔敢提你開part 5:mrgreen: , Thank you Irene.

大宅

Irene,

我諗ss同jj上星期一樣, 不過唔洗擔心, 病病好番後, 食量特別好, 瘦左果d肉, 會好快返晒來.

我諗明日返學, 應該會有d唔慣, 要有心理準備. Good luck!

大宅

Thank you Irene!

開左 part 5啦... 報到先!:mrgreen:

各位靚媽咪:

有冇咩最新風暴消息呀? 好似一 號 戒 備 信 號 , 現 正 生 效! ?-(

大宅

babe:
我諗ss係同jj一樣,因為2s又係又痾又嘔,擒日細孖仲有嘔架,唉!佢地啱啱好返d,而家又咳咳喇,仲咳得幾勁吓潻,有好多痰,我諗住比d猴早散過佢地yard.呢幾日2s病真係好辛苦呀,成日發脾四,大孖變左大喊十,氹左佢唔喊好地地唔夠1分鐘又喊,真係唔知佢喊乜,仲要喊半粒鐘唔收聲,點氹都唔得,好難搞,開頭我以為佢唔舒服所以成日喊,但總之有時妹妹做d乜佢都唔順眼又喊,唔比妹妹同我地做呢樣做o個樣,突然性情大變,有時真係覺得頂唔順,妹妹呢排惡左好多,擒日同佢沖完涼後,細孖點都唔肯著衫,平時都未試過,咁我咪比佢自己揀衫著,佢又唔肯話唔著衫,於是我氹佢叫佢著啦,話唔著衫衫會病病咳咳架,佢唔理我不停咁扭計,到最後我都係用左功同佢著,著左後氹一陣就無事,唔知呢d係咪麻煩的兩歲呢?

大宅

present.

irene,

大孖會唔會係attention seeking? 由返學至今, 好似一直都係細孖lead 住大孖, 會唔會無意間, 俾大孖覺得自己冇細孖咁好? 依家病病, 可能佢想霸佔媽咪多d, 所以當細孖同妳一齊, 佢就開始發脾4, 想妳留意佢多d.

我唔知頭唔知路, 純粹斷估咋! 唔好炳我呀!

不過返學初期, 有d小朋友的脾4係會變得差

禁止訪問

大宅

2kmami,

好似話個風會打唔成喎. 我都唔想weekend先打風, 係都唔該佢weekdays先啦. (typical

男爵府

牛牛媽媽,
聽完你講再想像下會聯想到細b個不滿樣會幾趣緻 !保嬰丹可以治流鼻水?so far我未比過我孖b食過,味道應該幾苦,吾打震就奇?

candy,
我咪為再次搬屋而忙,e+總算ok,雖則未完全執好但都叫alright。你地點呀?before聽你地報個twins澳門團,成行沒有?
話我知,你用邊隻珍珠米煲飯比孖女yard?tks

irene,
禽日上bk第一個諗住你,吾見你係shu諗住你實為孖女番學而忙碌所以不敢漏夜call你。原來你孖女病左?咁今日可以番學末?take care。
我細孖咪又係,脾氣越人越壞,稍不合意就大發雷霆,由屋頭走至屋尾表示不滿,越阻止越見其聲嘶力竭,連把一向吾屬甜美既聲線仲變得老牛咁聲,頭都痕埋,你話點算好?

marblema,
大孖做咩?咳到有哮喘傾向,咁嚴重?要小心小心睇住佢。有冇食d咩可以補住氣管吾轉哮喘?

2kmami,
又報導台風消息,公司有你,各部門staffs sure可以準時放工走人 :lol: 。

babe,
你細j仲吾妥緊?自上次到e+?嘩,今次都last for幾耐,有冇覺得佢地番左學至多左病?

jc ee

大宅

candy,

我地雙方屋企都冇咁

大宅

irene,

大J又係病完後, 而家有少少咳, 仲喉嚨有痰, 而且好扭計, 其實大J滿兩歲前幾星期, 已經明顯開始左terrible two(細J還未有), 好多野都要自己話事, 無乜危險性

大宅

Irene,

希望ss快d好返啦!

大宅

babe,

同marble 一樣, 成日都唔願番屋企, 一去到屋苑個闡口, 已經大嗌"唔番屋企", "要去supermarket", 又或者係"要去動植物公園", 有時兩隻豬仔貪靚, 去完街著住件四正少少的衫仔就唔肯除, 好攪笑!

marblema

大宅

jc,

我都想知有乜

男爵府

hi marble,
我孖b so far仲就飲過中葯(touchwood),但朋友d bbs同我地d b咁上下大,都開始試食中葯,效果出乎意料咁好,你信中醫嗎?若吾抗拒帶佢去睇下中醫睇下有咩可以補補氣管?

jc ee

洋房

Babe and MarbleMa,

兩日沒Chat Chat 啦!好多謝您地的寶貴意見(好想唔no揍BBs及教育他們),可惜剛剛問完您們及決定儲多D錢先唔no,最後卻被我的變態Boss除去了,所以我現在在家揍BBs啦!不果我會去平機會和勞工處告他的。(無理解僱) - 我D同士就慘了。

昨天和仔仔看袋仔,我覺得醫生相當廢話,問我有沒有留意BB平時在何B仔上面的位置有沒布一舊硬的物體(要在他哭時發現),我話沒有留意呀(因不知要留意這部份),但他卻說他都不能答我是否有小腸氣,還要我自己返屋企自己睇,真是激死。

我希望各位Twins Mama努力呀!所有BBs都會健康成長的。

大宅

MableMa,

咳真係可以好長手尾,希望大孖快d好返啦!

MarbleMa 寫道:

我個大孖都咳咳, 醫生話有哮喘傾向, 好擔心.

marblema

大宅

marblema:
我點會柄你啫,愛你都黎唔切啦haha :lol: :lol: 不過話時話,自從老爺返左泰國後,孖b明顯爭寵,尤其係大孖痴身到不得了,可能佢覺得爺爺走左後令佢無左d安全感啦,因為平時爺爺最錫佢,而家佢一見妹妹行埋黎我樹佢就屎跟,呢排大孖仲好鐘意夾實我隻腳唔放,好似樹熊咁,其實我都知孖b突然有咁大轉變係好難適應,又要返學,爺爺又走左,基本上我up完就無事,多謝你地呀.
係呢,你大孖之前有無試過哮喘?哮喘好長手尾ga bor,希望大孖無事快d好返啦,ee們為打氣ga.

大宅

Babe,

我都係咁話….成日都係weekend落雨打風, 真係掃慶啦!

[quote]
Babe 寫道:
2kmami,

好似話個風會打唔成喎. 我都唔想weekend先打風, 係都唔該佢weekdays先啦. (typical

大宅

蚊滋媽:
你好返d未呀?無見你上黎咁耐都諗住打電話比你,但又驚阻你休息,而家好返d未?係呢照左bb點未呀?乜你大住個肚仲咁勁帶孖b游水,佩服佩服.

首頁
12345...80

尾頁

跳至