爸爸專區

跳至

首頁

尾頁

水晶宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 hashtag影視迷勳章

下個月中老公部Stepwgn L到,第一次買全新車
交收時有咩地方要注意下架? 求指教

另,今次想裝前後cam,有無好介紹

男爵府

haileymama 發表於 16-10-29 11:09
下個月中老公部Stepwgn L到,第一次買全新車
交收時有咩地方要注意下架? 求指教

試燈同水撥work唔work, 有乜唔明問sales, 最要check下D門邊車身有冇花, 最好揾多個friend幫下眼, 因你老公可能會太興奮走漏眼, 簽收左就關人架喇

水晶宮

最重要Check外觀(外殼及內籠), 其他野check得幾多得采幾多.....

一定要帶支電筒去, Check外觀用.

大宅

如換了皮座椅問清楚sales整好未,我試過攞車仲未整好,有時唔知d 人點做野

水晶宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 hashtag影視迷勳章

Streetboy 發表於 16-10-29 12:01
試燈同水撥work唔work, 有乜唔明問sales, 最要check下D門邊車身有冇花, 最好揾多個friend幫下眼, 因你老公 ...
感謝提醒
我老公真係傻下傻下架,所以驗收都應該係我既工作

所以先上黎求教定先

水晶宮

hihihappy 發表於 16-10-31 12:57
如換了皮座椅問清楚sales整好未,我試過攞車仲未整好,有時唔知d 人點做野
無換皮啊,其實我有d急用,因為舊車突然跪低,救唔返,所以買都買得急,全部基本配置就算
上星期三睇完即刻落訂,就約左18號有得拎喇

子爵府

車身睇有冇凹凸,油有冇無花痕,唔好 90 度角直睇埋去,要偏則, 15 度角打則睇,最好有埋打則光線拋過, 有瑕疵道好易現形。

首頁

尾頁

跳至