夫婦情感

跳至

首頁
12345...8

尾頁

洋房

狗男女斷5到!!!!

伯爵府

kiki523 發表於 16-11-1 23:45
我大仔十歲,細仔三歲,
佢同個女朋友拍咗六年吖,
你話喺咪痴缐架!

咁咪即係同個女人一齊時仲有同你搞?? 有冇搞錯

別墅

最初發現,我好有決心離婚,點解而家反而冇哂信心,係不甘心,想盡最後努力,佢話唔想離,我叫佢走,佢會求情,我就會心軟,自己冇鬼用!

我有時都會諗,現在離場,只會益咗小三,我覺得小三都一樣迫緊佢做決定,我又諗,我比小三更有條件去鬥耐性,就算佢唔再愛我,我有女萬事足,當佢係免費供養我嘅朋友,我知咁諗好消極,我都估唔到自己會咁諗,已經唔識諗

水晶宮

我會同佢講我"接受"你有第二個女人, 同時請你"接受"以下我要同你離婚條件, 同埋我會担白同個女講, "你"(你C6)因為有第二個女人而離開我地2母女

侯爵府

2024年龍年勳章 虎到金來勳章 HiPP勳章(1) 2018復活節勳章 最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 畀面勳章 親子王國15週年勳章

回覆 Lambie 的帖子

你咁諗都無可厚非, 既然都講唔到情, 就一定講錢啦...... 更何況囝囡佢係應份比錢養, 你部署一下先囉, 唔好咁快做決定(你自己都未落到決定), 但絕對唔可能接受比佢享齊人之福,宜家首要盡量攞到多d

大宅

回覆樓主:

我自己咁諗,佢唔想離婚唔係因為你,係因為個囡。離婚後,佢驚你唔再俾佢見個囡。就算你地唔離婚,個囡都唔會開心。個囡知道個老豆係出面有第個女人唔返屋企,佢會好憎老豆。仲有,咁亦會撕裂個囡嘅人格。父母恩愛對子女成長好重要,你應該知道。父親在外有另一個愛嘅人,佢好愛爸爸亦會好憎爸爸,因為爸爸在傷害佢最愛嘅媽媽。你明唔明?或者你代入你個女嘅角色,如果你爸爸出面有女人你會點諗?佢敢提出呢個要求,其實代表佢已經唔愛你啦,唔尊重你,放手啦~ 留番啲尊嚴俾你同個囡啦!

大宅

Lambie 發表於 16-11-1 21:02
大約2個月前,搵到老公出軌證據,我好決絕提出離婚,佢唔肯,我要求佢哋斷絕來往,佢同意,但過咗一個月之 ...

可能小三有動作,個男人又唔想開口做衰人。老實講邊有正室會接受老公二奶,佢咁講會唔會迫你反面同佢講離婚

子爵府

Exactly!! 這不是消極, 離婚後, 可以欠贍養費而不用坐監, 有什麼要急? 慢慢待自己心死, 到時離婚不離婚, 其實沒分別, 除非有日你遇上第二春
收拾心情, 集中處理女兒思緒, 她心靈更脆弱

子爵府

回覆 kiki523 的帖子

叻女! well done!! 令自己心死才是上策!!

珍珠宮

個人意見如果忍得到就以靜制動,你不痛我不癢,你冇得惡返我轉頭話我乜乜物物迫佢離婚,再慢慢等自己心淡離開。但講就易,要做到咁冷靜我都學習中

別墅

Rubik 發表於 16-11-2 10:17
個人意見如果忍得到就以靜制動,你不痛我不癢,你冇得惡返我轉頭話我乜乜物物迫佢離婚,再慢慢等自己心淡離 ...

同意
係呢刻,自己同個女最重要。
收拾心情,心死就對佢冇感覺。既然冇感覺,點解要我費神諗離婚!你急,我唔急!只做自己嘢⋯⋯

別墅

Lambie 發表於 16-11-1 21:02
大約2個月前,搵到老公出軌證據,我好決絕提出離婚,佢唔肯,我要求佢哋斷絕來往,佢同意,但過咗一個月之 ...

我同妳遭遇一樣做個朋友亙相支持

大宅

其實男人外遇九成最後會返屋企,只係時間要幾耐,外遇唔會因爲畀老婆發現而停,不過做老婆的可以選擇,但唔好急,唔駛即刻決定。一年前我發現老公外遇,佢亦話同人分,但轉地下再地下的地下情,與你一樣我也有個女不想離婚,BK姐妹介紹的這網好有幫助,路不易行,加油
緊急手冊
http://mypaper.pchome.com.tw/chiuhsien/category/7

珍珠宮

2018復活節勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章

佢咁同你講, 純粹試水溫.

大宅

同人分老公?冇野呀?

複式洋房

kiki523 發表於 16-11-1 22:43
不用唔開心
我C6仲 PK
我知已有一兩年,我冇出聲,

真係超級PK

別墅

ashbbcheng 發表於 16-11-2 10:51

其實男人外遇九成最後會返屋企,只係時間要幾耐,外遇唔會因爲畀老婆發現而停,不過做 ...

你哋現在感情狀況點,一年後仲有無繼續同小三一齊?
好矛盾,呢刻好想拖落去等佢回頭
我想個女成長有爸爸,唔想佢被人睇唔起,如果我以後隻眼開隻眼閉,唔再嘈,可能個女可以繼續開心,咁諗可唔可以

大宅

回覆樓主:

我媽當年都係因為我地兩姊弟而唔離婚,但唔好以為咁係為仔女好,其實一d都唔好,佢地日日嘈,我就日日唔想返屋企,學壞唔多唔少一定會,其後仲同亞媽十多年冇聯絡,雖然宜家已經和好,但其實對我影響都幾大,所以要諗清楚,離唔離婚,邊個先係對仔女好

禁止訪問

珍珠宮

2018父親節勳章 hashtag影視迷勳章 開心吸收勳章

隻眼開隻眼閉...同接受有乜分別

首頁
12345...8

尾頁

跳至