跳至

首頁

尾頁

大宅

好媽媽勳章

各位住將軍澳既媽咪, 請問東港城附近有無playgroup centre? 我會同囡囡返香港幾個月, 想同佢返playgroup. 因為係呢到返開, 唔想返香港就停呀. 唔知12月,1月會唔會開班呢?

別墅

綠茵~南豐廣場. 另將軍澳中心在12月尾開一間.要打去留位及waiting list.不過都幾貴.要差唔多$300/一個鐘.間名好似叫 kingerU. 佢在香港區有.呢間playgroup 係朋友介紹及bb展時有promote.

洋房

將軍澳playgroup

可考慮景林基督教家庭服務中心
成龍全人發展中心
詳情: www.wholeperson.org.hk

民房

將軍澳中心果間kinderU, 入面仲有Kids Gym.

我個朋友話我聽今個星期六(28/2)下午茶時間, 佢地搞媽咪gathering, 有導師睇住小朋友用果d遊樂設施, 3:30開始.

我朋友個B 喺中環果邊上果D course, 個STAFF話佢聽架! 我諗住上去睇下大家傾下計, 橫掂就腳. 一齊丫~

禁止訪問

男爵府

$480有4堂係邊呀? 有無資料呀?

別墅

睇咗啦. 岩果d 都 full 左啦.

別墅

上緊成龍,地方實在太細,唯一好處係平

別墅

在JWT返咗一堂係做 gym, 試堂$240, 試完 join 會退回$240. 之後每堂$205. 我免左入會手續費. 地方夠大,小朋友可走黎走去,光淨.ok. 呀囡見倒個外籍人(鬼x)之後冇耐就開始喊, 之後要抱住一齊同佢去玩同做exercise. 咁上下又放低佢,等佢自己去玩.最後玩到唔走,要抱佢走.總括玩得好開心.問呀囡下次仲黎唔黎,佢竟然答我黎. 再問佢下星期先黎好唔好.佢都識答我好. 都好開心. 我同老公諗咗兩個可能性係呀囡點解會喊. 老公話呀囡可能眼瞓.而我覺得呀囡係驚個外籍人(x佬)同唔知個鬼x講麥. 可能再玩多幾次呀囡就唔驚外籍人. 同知佢講麥啦. 其他我都唔係好識英文.好在佢地有assistant.

別墅

好奇佢個英文名係 jackie Chan, 唔知係咪真係成龍開的呢 . 其實呀囡星期六都返緊另一間 playgroup. join 果時上堂地方都ok可接受. 但之後佢搬左,細左好多.個課室要容納8個學生和父母.係18個至20人.開冷氣又吹到正.呀b上親堂都打乞次.我都冇心機返.空氣就唔駛講呢.所以我再搵playgroup會搵d地方大同空氣流通好d. 地方細,人多,空氣就自然唔係咁好啦.呀囡由出世2個月開始已經1-2個月會病一次.帶佢返playgroup係想佢好同學多d嘢. 依家變咗搞到佢成日病.都好唔開心. 呀囡都係剛剛好返咋.

原帖由 xo883 於 09-3-2 11:12 發表
上緊成龍,地方實在太細,唯一好處係平

首頁

尾頁

跳至