自由講場

跳至

首頁
12345...7

尾頁

大宅

乜原來有得叫佢平D架, 我係Wing On唔係買$298, 係$328 記得叫佢比個蒸格你

原文章由 LongRyan 於 08-11-26 16:12 發表
我係上環先施買, 個sales好好人架, 佢有個梗檔係度, 你同佢講我朋友(即係我 )早幾個星期係度買$500/2pcs, 叫佢比番你呢個價錢你, 佢應該重記得. 反而永安果個企梗唔肯平, 要成$298一個.

...

珍珠宮

好媽媽勳章

原文章由 LongRyan 於 08-11-26 16:12 發表
我係上環先施買, 個sales好好人架, 佢有個梗檔係度, 你同佢講我朋友(即係我 )早幾個星期係度買$500/2pcs, 叫佢比番你呢個價錢你, 佢應該重記得. 反而永安果個企梗唔肯平, 要成$298一個.

...

唔該哂呀朋友仔, 你都好好人呀 等我星期六得閒去look look先. 不過我未去過上環先施架, 個counter響幾多樓架

大宅

好野wor,唔該晒呀,邊度平,唔該報料呀,實在唔想去叮飯,悶悶地果陣,唔知煲返個出前一叮得冇呢﹖

珍珠宮

醒目開學勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

係女裝上一層, 應該係2樓. 一出手扶電梯轉右.

如果要黎返熱, 最好之前加小小水入去d飯, 佢會好似煮飯咁好快熱, 如果乾蒸要好耐先熱架.

原文章由 海妮 於 08-11-26 16:23 發表

唔該哂呀朋友仔, 你都好好人呀 等我星期六得閒去look look先. 不過我未去過上環先施架, 個counter響幾多樓架

珍珠宮

個instruction話焗蛋糕都得, 你可以試下.

原文章由 阿西 於 08-11-26 16:29 發表
好野wor,唔該晒呀,邊度平,唔該報料呀,實在唔想去叮飯,悶悶地果陣,唔知煲返個出前一叮得冇呢﹖

大宅

我想問如果真係要黎整熱D飯, 係咪要先張D飯倒返入個飯煲先架?

大宅

好似幾好用喎,等我都買返個試吓先,係咪$500/2個,$298/1個呀?

男爵府

焗旦糕都得, 好掂咁噃

原文章由 LongRyan 於 08-11-26 16:33 發表
個instruction話焗蛋糕都得, 你可以試下.

男爵府

I also have white color, but seldom use. Not really can replace microwave lar..both are difference products.

子爵府

畀面勳章

好似真係幾好咁喎.
係咪真係可以講到 $500 for 2, 如果係, 有冇人同我share?
我想要一個咋.

原文章由 小寶貝兒 於 08-11-26 16:20 發表
咦~~ 呢樣野幾好喎~~ 等我問下我老豆買唔買返個先~~

佢而家搬左廠, 去到d山卡啦, 公司又冇微波爐, 用保暖飯盒帶飯都唔熱啦~

多謝推介啊~

珍珠宮

yes, she said this is the bottom price.

原文章由 波子媽 於 08-11-26 17:19 發表
好似真係幾好咁喎.
係咪真係可以講到 $500 for 2, 如果係, 有冇人同我share?
我想要一個咋.

珍珠宮

hashtag旅遊勳章 DHA勳章 畀面勳章 大廚勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

原文章由 001128985 於 08-11-26 14:58 發表
我最左買左個mini cooker返公司, 牌子叫Cuisintec 好鬼正
個 look 完全唔似電飯煲, 好似飯 "胡"咁架, 插電制就可整熱D飯, 有2層架, 我係Wing on 買$328, 後來同事發現PCCW尊尚會50分+$180就可買到, 真係超好好用
用 ...

小心個飯煲煲膽比較易甩青,我朋友用咗唔係好多次就甩青,搞到要攞返去銅鑼灣換,若果過咗保養期仲要俾$100買tim

珍珠宮

hashtag旅遊勳章 DHA勳章 畀面勳章 大廚勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

原文章由 001128985 於 08-11-26 16:21 發表
乜原來有得叫佢平D架, 我係Wing On唔係買$298, 係$328 記得叫佢比個蒸格你

上個月經過見到又話新款無蒸格ga

珍珠宮

原文章由 LongRyan 於 08-11-26 16:02 發表
我又係買左呢隻, 不過無送個蒸格. 上個月開始同另外個同事一齊用, 唔想再用microwave, 因成日都話會生cancer.

我係先施買同個同事一人一個, 佢平d比我$500/2pcs. 其實佢係飯煲可以煮2個人飯, 不過我只係office返熱, ...

上個月我喺先施買豆漿機,經過見到個靚女話依家新款係無蒸格ga

大宅

我都讚吓呢種cooker好用,因為我成日營住微波爐有幅射。但買之前要考慮清楚公司比用,可能人無人理,人多用就未必會比。重要留意太多人一齊用有可能會跳fuse。

請問樓主cooker 要用多少電力 ?

[ 本文章最後由 ricetaster 於 08-11-26 20:53 編輯 ]

子爵府

好似唔錯喎! 等我睇吓老公要唔要先

子爵府

好媽媽勳章

我都有興趣, 不過我好小去永安, 會不會我們多人買, 佢會平些ah?

大宅

原文章由 001128985 於 08-11-26 14:58 發表
我最左買左個mini cooker返公司, 牌子叫Cuisintec 好鬼正
個 look 完全唔似電飯煲, 好似飯 "胡"咁架, 插電制就可整熱D飯, 有2層架, 我係Wing on 買$328, 後來同事發現PCCW尊尚會50分+$180就可買到, 真係超好好用
用 ...

大宅

220-240V~ 50/60HZ

原文章由 ricetaster 於 08-11-26 20:54 發表

大宅

有蒸格好用好多

原文章由 豬豬822 於 08-11-26 17:27 發表

上個月經過見到又話新款無蒸格ga

首頁
12345...7

尾頁

跳至