自由講場

跳至

首頁

尾頁

珍珠宮

好媽媽勳章

個mini cooker點樣架, 我都有諗過買個細電飯煲仔返公司用架, 煮飯時+一碟餸蒸, 健康又慳錢, 唔想食咁多街外同微波爐野, 但又怕煲飯時好大陣飯味

珍珠宮

好媽媽勳章

原文章由 001128985 於 08-11-26 15:26 發表
係訝佢有餸蒸格, 可以分開飯同餸架!!

有紅色同白色, 我買左白色

佢地好似係擺promote 架, 之前見永安同先施有得賣,
但而家唔肯定

...

我想問下呢個壺係咪可以由生米煮成飯架, 定係只用來蒸熱番d飯餸呢

珍珠宮

好媽媽勳章

原文章由 001128985 於 08-11-26 15:56 發表
1. 我未試過滾湯喎.....
2. 可以由生米煮成飯架
3. 我自已只用來蒸熱番d飯餸(因為係公司唔想咁"槁")
4. 煮起上嚟, 無煙, 無飯香架
所以至推介比大家

...

心思思想買添

珍珠宮

好媽媽勳章

原文章由 001128985 於 08-11-26 15:57 發表
我係Wing on 買$328, 後來同事發現PCCW尊尚會50分+$198就可買到

pccw專尚會50分+$198平好多喎, 不過我冇呀

珍珠宮

好媽媽勳章

原文章由 LongRyan 於 08-11-26 16:02 發表
我又係買左呢隻, 不過無送個蒸格. 上個月開始同另外個同事一齊用, 唔想再用microwave, 因成日都話會生cancer.

我係先施買同個同事一人一個, 佢平d比我$500/2pcs. 其實佢係飯煲可以煮2個人飯, 不過我只係office返熱, ...

唔知而家重有冇買2個平d呢? 我想買多個比老公.

珍珠宮

好媽媽勳章

原文章由 LongRyan 於 08-11-26 16:12 發表
我係上環先施買, 個sales好好人架, 佢有個梗檔係度, 你同佢講我朋友(即係我 )早幾個星期係度買$500/2pcs, 叫佢比番你呢個價錢你, 佢應該重記得. 反而永安果個企梗唔肯平, 要成$298一個.

...

唔該哂呀朋友仔, 你都好好人呀 等我星期六得閒去look look先. 不過我未去過上環先施架, 個counter響幾多樓架

珍珠宮

好媽媽勳章

原文章由 001128985 於 08-11-26 15:26 發表
係訝佢有餸蒸格, 可以分開飯同餸架!!

有紅色同白色, 我買左白色

佢地好似係擺promote 架, 之前見永安同先施有得賣,
但而家唔肯定

...

我重想問下個煲邊度製造

珍珠宮

好媽媽勳章

請問個mini cooker係咪中國製架, 唔該買左既媽咪幫我望望丫

首頁

尾頁

跳至