自由講場

跳至

首頁
12345...30

尾頁

珍珠宮

畀面勳章

luckybaby2011 發表於 16-11-7 19:18
之前見人share過、太長冇睇哂、坐監可以咁free又上網又打野、好奇怪的地方。
...

比得起錢,雞都有得叫,果度係菲律賓呀

珍珠宮

畀面勳章

https://www.youtube.com/watch?v=cTXqwJcgUYI&feature=youtu.be

呢度有詳情~!

面書係呢個 黑獄第5730天

可以直接聯絡佢

男爵府

回覆樓主:

下,禁恐怖
菲國真係好恐怖的地方

男爵府

him-bb 發表於 16-11-7 19:26
當時系要夾錢在証件入面過海關 個領隊系新人黎 覺得過海關系正正當當 唔應該俾錢
甘佢就系甘好彩果個
...

禁個導遊放左返來未,好慘

公爵府

luckybaby2011 發表於 16-11-7 19:18
之前見人share過、太長冇睇哂、坐監可以咁free又上網又打野、好奇怪的地方。
...

菲律賓的監獄吾同香港,要自己煮飯,洗衫,有病要自己比錢睇醫生。同香港以前的越來越南難民營差不多,但仲差過好多............

珍珠宮

畀面勳章

him-bb 發表於 16-11-7 19:26
當時系要夾錢在証件入面過海關 個領隊系新人黎 覺得過海關系正正當當 唔應該俾錢
甘佢就系甘好彩果個
...
唔係, 佢地係去旅行最後一日夜晚, 在街度比一班人打劫, 在場有人說係警察,

錦佢地咪報警囉, 佢地返到酒店, 有班警察敲門入佢地房行一個圈之後走左,

15分鐘之後, 又有一班警察入黎, 在佢地床底搵到毒品,

告佢地藏毒....................

當時警察表示一人比30萬就放佢地走....................佢地冇錢比

現在係一個死左, 一個已經放左(應該比左錢), 仲有兩個在菲律賓

PS. 可能有錯架, 我冇追呢單野

珍珠宮

牛年勳章 HiPP勳章(1) 2018母親節勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 育兒性格勳章 我的育兒心得勳章 hashtag影視迷勳章 叻叻勳章 wyeth冷知識勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

myaisha0435 發表於 16-11-7 19:49
唔係, 佢地係去旅行最後一日夜晚, 在街度比一班人打劫, 在場有人說係警察,

錦佢地咪報警囉, 佢地返到酒店, ...

子爵府

BK Milk勳章

咁黑暗,好恐怖……

侯爵府

咁黑暗,砌生豬肉

子爵府

回覆樓主:

伯爵府

好媽媽勳章

回覆:關注在菲律賓香港人冤獄

我最近先睇到,開頭都好似大家咁以為是故事,原來在2011年在冇任何人證,物證,翻譯下重判40年!
其中一個上年在獄中已經過身
真係唔可以用香港常理理解當地既監獄
好恐怖,而家想多些人關注,好讓政府引導佢地回港,樓上有JM貼左個標題!
而且菲律賓呢d地方一向都排華,可想而知呢班香港人現時情況堪憐

我家有一隻似狗的貓b ,一隻寄居狗b ~
日日貓狗大戰^^

伯爵府

好媽媽勳章

引用:Quote:him-bb 發表於 16-11-7 19:26 當時系

原帖由 myaisha0435 於 16-11-07 發表

係,類似咁!

日日貓狗大戰^^

珊瑚宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 Poo得好勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 玩具勳章 畀面勳章 冬日勳章 春季勳章 炎夏勳章 秋日勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第三回 認識瑞士牛牛第四回 最關心BB問題熱投勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 瞓得好勳章 笑得好勳章

mininab 發表於 16-11-7 19:44
禁個導遊放左返來未,好慘
90年代個導遊,好彩後來彭定康出面,已經釋放返咗嚟。

2000年被拉嗰兩個,唔知有無人幫佢哋,一個已經死咗,一個仲坐緊。

伯爵府

好媽媽勳章

引用:Quote:luckybaby2011 發表於 16-11-7 19:18

原帖由 Bibibut 於 16-11-07 發表
菲律賓的監獄吾同香港,要自己煮飯,洗衫,有病要自己比錢睇醫生。同香港以前的越來越南難民營差不多,但 ...
冇錢就慘,入面貪汚又嚴重!

日日貓狗大戰^^

寶石宮

虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 Poo得好勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 FUN享自然‧郊遊一夏 親子探索遊 玩具勳章 趣教勳章 畀面勳章 叻叻勳章 有「營」勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 wyeth冷知識勳章 爸B勳章 遊學勳章 BK猜猜猜慶中秋 冬日勳章 春季勳章 炎夏勳章 秋日勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章 DHA勳章 貓狗褓姆 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第三回 認識瑞士牛牛第四回 最關心BB問題熱投勳章 Xmas吸收勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 食得好勳章 笑得好勳章

回覆:關注在菲律賓香港人冤獄

睇完真係唔敢去菲律賓

有些路啊,只能一個人走
我慢慢地、慢慢地瞭解到,所謂父女母子一場,只不過意味著,
你和他的緣分就是今生今世不斷地在目送他的背影漸行漸遠。

侯爵府

alicialee1210 發表於 16-11-7 20:11
睇完真係唔敢去菲律賓

呢種鬼地方
又黑暗
包庇又嚴重

無法無天的地方

伯爵府

好媽媽勳章

引用:Quote:mininab 發表於 16-11-7 19:44 禁個

原帖由 Lihoma 於 16-11-07 發表
90年代個導遊,好彩後來彭定康出面,已經釋放返咗嚟。

2000年被拉嗰兩個,唔知有無人幫佢哋,一個已經死咗 ...
謝偉俊議員幫左6年,而家唔知點!

日日貓狗大戰^^

伯爵府

好媽媽勳章

引用:Quote:alicialee1210 發表於 16-11-7 20:11

原帖由 ipipipip 於 16-11-07 發表
呢種鬼地方
又黑暗
包庇又嚴重
自從見有一年脅持香港人質事件,我都覺得勁落後同恐怖!

ipipipip    發表於 16-11-7 21:36
日日貓狗大戰^^

翡翠宮

2024年龍年勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 認識瑞士牛牛第一回 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章

回覆樓主:

菲律賓係除印度外第2個國家我打死都唔會去

傻豬仔    發表於 16-11-13 21:58
pi0219    發表於 16-11-8 15:09
小美兒    發表於 16-11-8 14:30
APIGMA    發表於 16-11-8 14:26
mei524    發表於 16-11-8 08:35
annakit    發表於 16-11-8 00:30
Snoopy211    發表於 16-11-7 23:14

侯爵府

好慘,唔知香港政府有冇跟進?

首頁
12345...30

尾頁

跳至