美容扮靚

跳至

首頁

尾頁

洋房

我今日都無上班. 因為真係要看醫生. 我只加了2滴醋. 都唔知點解.????
個醫生話我皮膚表層有輕微焯傷. 我照實講出來 , 個醫生係度偷笑....哎呀好老土...
醫生話我本身用緊的潔面跟醋未必可以合. 因為大部分潔面的產品都是有很多化學合成物. 不知道混合了白醋會有什麼改變. 而且醋如不是有機天然的更危險, 外面好多都醋精化學合成物.
醫生又話我, 如果幾滴醋就可以美白甘簡單, 外面個d醫學美容, sk x , 什麼護膚公司就不用大行其道做生意啦. 仲叫我不要誤信偏方. 醫生話曾經有個女病人用醋直接點係塊面d斑度結果醋酸鹼度為3度結果攪左1年先攪番好個塊面.
結果成為780元大洋看醫生.

我無怪你chowkarman, 不用說對不起.
你都不知道的. 不過我聽完醫生甘講之後我都要小心d..

謝謝有關心我的bk 朋友.

原文章由 chowkarman 於 08-12-8 11:34 發表

死啦 florame, sorry 呀, 你而家點呀?? 好 d 未呀?? 我都一路好驚有人會敏感, 因為人人反應都唔同, 你之前有冇喺條頸度試吓?? anyway, 你睇咗醫生未?? 有冇食 d 抗敏藥 ( 因我自己成日敏感, 所以我成日有抗敏 ...

子爵府

原文章由 florame 於 08-12-8 17:58 發表
我今日都無上班. 因為真係要看醫生. 我只加了2滴醋. 都唔知點解.????
個醫生話我皮膚表層有輕微焯傷. 我照實講出來 , 個醫生係度偷笑....哎呀好老土...
醫生話我本身用緊的潔面跟醋未必可以合. 因為大部分潔面的產品 ...

你用咩牌子洗面?你真係有品之人

[ 本文章最後由 daniel44 於 08-12-8 18:06 編輯 ]

洋房

我用skxx fxxd 既洗面. 又話純天然的成份....結果

謝謝你的讚賞..

原文章由 daniel44 於 08-12-8 18:04 發表

你用咩牌子洗面?你真係有品之人

子爵府

原文章由 florame 於 08-12-8 18:23 發表
我用skxx fxxd 既洗面. 又話純天然的成份....結果

謝謝你的讚賞..

會否佢身有果酸成份 變左雙份酸性,我真係讃你架,如無品,我諗介紹人要絕跡BK,永不超生

洋房

我唔敢開人地公司個名出來. 不過你都知那個品牌.
我個隻是保濕型. 不是美白的. 我都不明白.

物真係會有絕跡bk永不超生甘誇張 ,
你形容得好好笑

又唔佢迫我用, 而且佢都係好心先大家分享.

原文章由 daniel44 於 08-12-8 18:33 發表

會否佢身有果酸成份 變左雙份酸性,我真係讃你架,如無品,我諗介紹人要絕跡BK,永不超生

禁止訪問

別墅

我都有試用好ok,我老公都話我白左,但真係人人d皮膚都唔同。希望你快d無事

大宅

我尋晚開始用鎮江香醋,因見佢成份係糯米,諗住好天然,同埋我用既方法係用個細杯仔,十份水加一份醋,因為怕同啲洗面膏混合會敏感,所以洗完面後先用化粧綿擦上面,等三分鐘到,再擦埋落手,依家只做咗一次,未見有咩功效,希望會work啦,我見網上啲資料話白醋又或咩醋都唔緊要,至緊要係成份天然,用米或糯米都得喎。

子爵府

原文章由 enahau 於 08-12-9 10:32 發表
我尋晚開始用鎮江香醋,因見佢成份係糯米,諗住好天然,同埋我用既方法係用個細杯仔,十份水加一份醋,因為怕同啲洗面膏混合會敏感,所以洗完面後先用化粧綿擦上面,等三分鐘到,再擦埋落手,依家只做咗一次,未見有咩功效,希望會work啦, ...

搽完吾洗會否傷皮膚?

禁止訪問

伯爵府

今晚放工, 都要買番支醋黎試下, 我諗李錦記都好易買到, 你地試完或者用一輪有咩改善, 記得再上黎報下料呀.

大宅

原文章由 florame 於 08-12-8 18:39 發表

你形容得好好笑

又唔佢迫我用, 而且佢都 ...

好多謝你冇怪我呀 florame, 我都覺得好唔開心, 希望你快 d 好番哂, 越嚟越靚!!

唔好要我絕跡 bk 永不超生呀!! 冇得一齊傾偈好淒涼架!!

大宅

原文章由 daniel44 於 08-12-9 12:36 發表

搽完吾洗會否傷皮膚?

唔好意思,我寫得唔清楚,我係擦晒啲錯+水落面同手,等大約兩至三分鐘到,然後用清水沖洗乾淨,唔係唔洗。

子爵府

原文章由 babesiu 於 08-12-8 21:25 發表
搵唔到呢隻牌子既,邊樹可以買到呀

[email=<a href=]http://www.fresh.com/[/email]" target="_blank">http://www.fresh.com/香港連卡佛有售

[ 本文章最後由 daniel44 於 08-12-10 08:02 編輯 ]

子爵府

明顯塊面白左,因眼圈黑左 ,暗倉印明顯淡左,毛孔細緻左,我諗去斑朋友要耐心D,我無斑,但我見墨就無淡到

[ 本文章最後由 daniel44 於 08-12-10 07:50 編輯 ]

子爵府

原文章由 florame 於 08-12-8 18:39 發表

你形容得好好笑

又唔佢迫我用, 而且佢都 ...

你好番未呀 ?

複式洋房

FRESH係咪好貴呀? 我皮膚超敏感唔敢試用白醋, 如果真係得我唔使做LASER慳留唔少。

禁止訪問

子爵府

原文章由 babesiu 於 08-12-10 15:57 發表
係加白醋落Fresh既磨沙膏到呀.
不如你試吓DIY中藥果個MASK啦. 好似好得呀

係加白醋落Fresh既磨沙膏到呀 YES ,我吾知荃灣邊度有得磨,費時比人坤

子爵府

原文章由 lam1207 於 08-12-10 15:51 發表
FRESH係咪好貴呀? 我皮膚超敏感唔敢試用白醋, 如果真係得我唔使做LASER慳留唔少。

FRESHmouth:mouth:" /> 都幾貴,但用量少

首頁

尾頁

跳至