自由講場

跳至

首頁

尾頁

水晶宮

有冇人好似我甘...屋企廁所壞左系老婆整...燈膽爛左又系老婆換...叫果位大爺出手可以幾個月都唔郁...仲系度講咩"工作外判"...你知唔知溫C傅整好貴架...自己有手有腳力所能及甘系自己整...
唉...對住大爺好似湊多個仔...
少奶奶的身份,丫頭的命...

水晶宮

牛年勳章 2018父親節勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 認識瑞士牛牛第二回 hashtag影視迷勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

原文章由 54heima 於 08-11-27 13:19 發表
有冇人好似我甘...屋企廁所壞左系老婆整...燈膽爛左又系老婆換...叫果位大爺出手可以幾個月都唔郁...仲系度講咩"工作外判"...你知唔知溫C傅整好貴架...自己有手有腳力所能及甘系自己整...
唉...對住大爺好似湊多個仔 ...

me too la....我係超萬能女俠,長年冇休,又冇雙糧又冇年假,你做呢d已經輕型架啦,我要劈樹,推傢私去掉,油漆,整蚊網,總之佢叫到你就要做....我最憎佢出街個姿態仲衰,唔比人行佢隔離架,話男女唔同平排一齊行喎,c旦一個行前一個後,佢分等級咁架,而家我一定行佢前面.:;pppp:
<br><br>

公爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章

原文章由 chinatea 於 08-11-27 13:40 發表

me too la....我係超萬能女俠,長年冇休,又冇雙糧又冇年假,你做呢d已經輕型架啦,我要劈樹,推傢私去掉,油漆,整蚊網,總之佢叫到你就要做....我最憎佢出街個姿態仲衰,唔比人行佢隔離架,話男女唔同平排一齊行喎,c旦一個 ...

嘩,劈樹,推傢私去掉,油漆,整蚊網,您真勁
我家大少都係唔會做,一係我/工人做,都唔識就搵人做. 屋企所有野唔會知擺係邊.我成日話佢係屋企只係搭住架咋.

水晶宮

我老公咪又係.
雖然逼佢,佢最終都會做,但係可能要等幾個月!
屋企買左個層架,已經幾個月啦,佢都唔安裝,唔通要我開電鑽咩!
不過,可能真係要我開電鑽鑽牆,自己裝!

水晶宮

我都試過一個人去垃圾站借架推車自己推加大床褥去掉...叫巨去...一句"比一百蚊叫清潔阿嬸去掉未得羅"就算...
少奶奶的身份,丫頭的命...

男爵府

牛年勳章

另一方面諗, 我地女性唔駛靠男性...

公爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章

我試過係ikxa買左個細櫃唔等佢黎啦,自己裝,點知佢又係隔離 ee哦哦,卒之比我剷左佢落廳.
我而家已習慣晒,因係我62,99縱落佢,無得改架啦,叫佢專搵 好過.

珍珠宮

hashtag影視迷勳章 好媽媽勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

有次我唔記得叫我老公去做d咩,佢話:你做唔得既咩?
跟住我同佢講:呢d野都要我做,咁我嫁個老公黎做咩?

伯爵府

原文章由 chinatea 於 08-11-27 13:40 發表

me too la....我係超萬能女俠,長年冇休,又冇雙糧又冇年假,你做呢d已經輕型架啦,我要劈樹,推傢私去掉,油漆,整蚊網,總之佢叫到你就要做....我最憎佢出街個姿態仲衰,唔比人行佢隔離架,話男女唔同平排一齊行喎,c旦一個 ...

Chinatea 媽咪

咁都得,好在您唔蝕底行佢前面,不過如果發現前面有危險記得要推敲俾佢行先喎 .....

寶石宮

2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 最關心BB問題熱投勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章

咁又唔係既~~
有些女人較獨立, 鎖碎事自己整, 換燈膽 / 廁所板, 甚至切機...
唔係每個女人愛煮飯

侯爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

我咪又係咁
但我嗰個衰到係唔識做呀
未結婚前佢屋企有咩都係62整
搞到佢連電視追台都唔識呀,死唔死
之前我都好嬲KA
我嫁左個只識番工,其他一D都唔識既人KA
但而家習慣左LA
我自已整到既就整,唔得既叫朋友幫手再唔得既就比錢.

禁止訪問

大宅

我老公都係, 十足家春秋嗰d大老爺, 雖然樣樣佢落手落腳整, 但我永遠係執手尾嗰個. 換燈膽我要搬梯拆開個盒攞個燈泡出黎比佢, 燈蓋拆落黎我去抹, 完工我負責清理現場, 佢只係負責換嗰下. 佢要食mud野唔會直接同賓賓講, 就算3人同場佢同我講我再同bun bun講, 最慘係我講完話我表達唔arm, 自己再講過. 幫阿b沖涼我要去攪水鋪毛巾攞衫, 佢只係齋沖; 幫阿b換片唔會著番面褲, 又係我要去做連條舊片都係我掉. 佢成日話自己mud都無所謂, 其實樣樣都要揸主意, 跟著叫我做.:;pppp:

禁止訪問

象牙宮

2018復活節勳章 醒目開學勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

我家都有個大爺, 又係郁下都話叫人嚟維修, 踢都唔願郁.

子爵府

e+ d男人咁無能, 都唔好話香港女仔眼角高.
我就剛剛相反, c6細個時屋企做水電, 佢好細個就要跟住開工, 所以佢就算e+係I.T.人, 屋企樣樣粗重嘢, 維修,都係佢做, 搞到我連追台插線都唔記得點做 (結婚前我都會自己做吓).
不過佢就絕對唔做家務, 就算屋企7國咁亂都唔會出手, 因為我99真係好錫佢, 當正佢係少爺.
小朋友放暑假比平日更忙!

瑪瑙宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 BK Milk勳章

原文章由 晞玥 於 08-11-27 14:02 發表
有次我唔記得叫我老公去做d咩,佢話:你做唔得既咩?
跟住我同佢講:呢d野都要我做,咁我嫁個老公黎做咩?

配.............種....

水晶宮

牛年勳章 2018父親節勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 認識瑞士牛牛第二回 hashtag影視迷勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

原文章由 FA8866 於 08-11-27 13:46 發表

嘩,劈樹,推傢私去掉,油漆,整蚊網,您真勁
我家大少都係唔會做,一係我/工人做,都唔識就搵人做. 屋企所有野唔會知擺係邊.我成日話佢係屋企只係搭住架咋. ...

你講得岩架,男人就係咁架啦,一間屋而家得兩個人住,咁日日食兩餐都洗極得兩個碗者,洗好乾水果d唔用架,係要去碗柜又拎隻出來用,咁洗完個盤整整下就滿哂架,我話:你就係果籃道已經有碗啦,唔洗又去再拎出來呀,佢可以話睇唔到喎....吹脹
<br><br>

珍珠宮

好媽媽勳章 畀面勳章

我果個都係咁,
不過係我自願,
都幾好玩架!
郁D就起晒鋼, o係論壇好難生存架, 學下大方d接受人地建議, 唔好咁小家!

水晶宮

原文章由 2bzmummy 於 08-11-27 14:19 發表

Chinatea 媽咪

咁都得,好在您唔蝕底行佢前面,不過如果發現前面有危險記得要推敲俾佢行先喎 .....

前日者佢叫我陪佢一齊行去天水圍,咁而家仲有陽光,我就拎把傘,諗住一齊行,點知佢一味推我行開,佢話行街洗咩拍埋行喎,叫我唔好平排喎,咁我話點講野呀,一前一後?

佢話叫我大聲d講一係唔好講野喎....我咪1.2.3行左去law.嘿..
<br><br>

首頁

尾頁

跳至