跳至

首頁

尾頁

別墅

唉, 我個女呢排日同夜掉轉左,
日頭下午就 4pm-9-10pm
可以訓到5-6個鐘
之前夜晚2 am訓, 可以訓到第二朝
呢幾日變左點幾2點am樓眼訓,飲緊奶都可以訓著....
之後訓一陣3-4 AM又起身
直至6-7點AM先肯再訓,
訓時仲要好醒訓同埋好樓計..
琴晚攪到我同老公無覺好訓,
真係嬲嬲地又唔肯自己訓
(佢平時都幾乖架)

呢個情況都維持左4-5日
都唔知點好

宜家5 57am
佢仲係到撩我玩, 一唔睬佢又喊,
一定要我同佢玩..

不過我平時都係朝早先訓, 訓到下午
大肚時都係咁, 唔知係咪胎教呢??
點算好啊,有咩方法可以調教返bb日同夜既時間正常返啊????mouth:

thanks!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

等待驗證會員

How old is her??

When I pregnant with kiyomi, I also slept very late, but she is OK wor, when she was few months old, she has 1 hour nap in the morning and after lunch.................now she has nap after lunch and she sleeps before 10 and about 6, she will crawl to our bed and sleep until 7 or 7.30...........

珍珠宮

試下日頭同佢去下街, 吸下新鮮空氣

可以訓到5-6個鐘 << 訓2個鐘後試下叫醒佢

[ 本文章最後由 sasa@uk 於 08-11-27 19:29 編輯 ]

大宅

你訓時﹐你個囡囡系唔系都同你一齊訓架?? 如果系﹐禁當然你個囡會掉轉哂D時間啦!!! 所以我覺得你應該改一改你既訓覺時間﹐晚上訓﹐ 而唔系早上訓!

別墅

原文章由 twingirls 於 08-11-27 17:46 發表
How old is her??

When I pregnant with kiyomi, I also slept very late, but she is OK wor, when she was few months old, she has 1 hour nap in the morning and after lunch.................now she has na ...

佢5個月啦..
佢之前都唔係咁架
呢幾晚仲麻煩, 夜晚11,12點開始訓
訓到3-4點就會喊醒
呢晚仲要到第二日都未訓
抱住佢訓一陣OK,一放低就醒,超級醒訓
咁樣直到第二日既下午2.3點都係咁...

別墅

原文章由 sasa@uk 於 08-11-27 19:28 發表
試下日頭同佢去下街, 吸下新鮮空氣

可以訓到5-6個鐘

因為我要開工,平時都係我奶奶湊
佢地真係絕小出街
一黎唔知點樣叫我99帶佢出去行下
二黎我99好怕凍,成日驚死亞b著咁小衫凍親佢咁...
係室內都幫亞b著3件衫+一件棉背心
訓教仲會幫佢著多個睡袋+2/3張被..
室內又開左暖氣,都唔會凍得去邊啦~

仲有平時我都叫我99唔好比佢訓咁多,
要叫醒佢
佢就話咁樣好難, 佢唔夠訓個人會好閔
又話佢唔肯會樓計等等....
我諗平時亞b下午就夜晚呢段時間都好悶
無人同佢玩, 所以佢就訓教
我地收11pm, 沖埋涼12點am果D佢就好開心有人同佢玩.....唉............

別墅

原文章由 hk30 於 08-11-27 23:31 發表
你訓時﹐你個囡囡系唔系都同你一齊訓架?? 如果系﹐禁當然你個囡會掉轉哂D時間啦!!! 所以我覺得你應該改一改你既訓覺時間﹐晚上訓﹐ 而唔系早上訓!

我唔係同囡囡一齊訓,佢自己訓bb床
我老公平時都係早訓,所以佢同亞囡訓先
呢排都係亞囡11-12pm訓
訓到3 am就喊醒,唔知點解啊??

珍珠宮

原文章由 Yammi0727 於 08-11-29 10:40 發表

因為我要開工,平時都係我奶奶湊
佢地真係絕小出街
一黎唔知點樣叫我99帶佢出去行下
二黎我99好怕凍,成日驚死亞b著咁小衫凍親佢咁...
係室內都幫亞b著3件衫+一件棉背心
訓教仲會幫佢著多個睡袋+2/3張被..
室內又開 ...

你阿b 日夜倒轉, 唯一既方法就係日間叫醒佢, 佢 5 個月, 應該日間訓 2 次, 每次大約 2個鐘.

但如果你 99 唔合作, 真係無辦法架 ..

首頁

尾頁

跳至