親子旅遊

跳至

首頁

尾頁

伯爵府

請問有沒有JM試過在www.visitbritainshop.com購買英國火車證或景點套票? 可靠嗎? 通常郵寄多久才收到所買的東西?
此網站所買的火車證比香港平約10%,歐陸,學聯15日英格蘭連續證賣278EURO + HK$65 出票費,但這網站只需228磅 + 幾磅郵費. 而且此網站還有很多其他PASS, VISITOR OYSTER CARD, 景點套票等出售,有不少都有特價. 這網站差不多可以一次過買哂所有去英國旅遊需要的東西.

伯爵府

jcctiu 發表於 16-11-13 09:19
請問有沒有JM試過在www.visitbritainshop.com購買英國火車證或景點套票? 可靠嗎? 通常郵寄多久才收到所買的 ...

上星期二網上訂,今天已收到貨了,計埋12.5磅DHL郵費,每個火車證仍比香港買平百幾元.另外也順手買埋VISITOR OYSTER CARD.

侯爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 畀面勳章

回覆 jcctiu 的帖子

請問你幾月到英國、要幾多個月前上網訂定,謝謝

伯爵府

快樂鳥 發表於 16-11-28 22:46
回覆 jcctiu 的帖子

請問你幾月到英國、要幾多個月前上網訂定,謝謝
下個月中去過聖誕和新年.火車證我上星期訂,不用一星期就收到貨了.

侯爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 畀面勳章

jcctiu 發表於 16-11-29 00:03
下個月中去過聖誕和新年.火車證我上星期訂,不用一星期就收到貨了.

嘩、過聖誕節和新年正、等你回來分享行程、是否只去英國?

伯爵府

快樂鳥 發表於 16-11-29 07:37
是呀,只去英國,唔計搭機會玩17日,住1晚BIRMINGHAM, 9晚LONDON, 2晚YORK, 2晚BIRMINGHAM,最後2晚LONDON.

伯爵府

快樂鳥 發表於 16-11-29 07:37
其實現在大致編好了行程,LONDON頭六日,主要朝早DAY TRIP去LONDON近郊地方行吓,應該會去CAMBRIDGE, OXFORD + BICESTER VILLAGE, BRIGHTON, CANTENBURY + DOVER, GREENWICH 和 BATH,晚上就去吓啲XMAS MARKET和WINTER WONDERLAND玩,BOOK了一晚MUSICAL LES MISCERABLES,另外星期四,五晚有些博物館會開也會去.24號和26號就主力在LONDON玩,去一些仍會開門的景點.25號就租單車四圍遊覽一吓,因這天所有的景點和交通工具都會CLOSE.

YORK的兩天會玩YORK和LEEDS,BIRMINGHAM的兩天就玩BIRMINGHAM, WARWICK和STRATFORD-UPON-AVON.最後兩日就去WINDSOR,KEW GARDEN和一些SHOPPING地方.

侯爵府

jcctiu 發表於 16-11-29 18:46
其實現在大致編好了行程,LONDON頭六日,主要朝早DAY TRIP去LONDON近郊地方行吓,應該會去CAMBRIDGE, OXFORD + ...

17 日英國真的是深度遊、影多D靚相,應該有countdown 和煙花,唸起都興奮

別墅

Travelcard card 7 days 1-2 zone 同官網一樣32.4!邊度有平?定係我搞錯了?

別墅

London Pass 6 days 而家做緊109.65 平過這個網了~

伯爵府

小志姑娘 發表於 16-12-4 16:12
London Pass 6 days 而家做緊109.65 平過這個網了~
做比較的時候要客觀和全面一點,事實係1-3 days London Pass在VBS都比官網平.
1 day : 50.4 (VBS), 59 (官網, no discount)
2 day : 69.3 (VBS), 79 (官網, no discount)
3 day : 82.8 (VBS), 85.5 (官網, 10% discount)
6 day : 110.7 (VBS), 109.65 (官網, 15% discount)
10 day : N/A (VBS), 127.2 (官網, 20% discount)

伯爵府

小志姑娘 發表於 16-12-4 16:09
Travelcard card 7 days 1-2 zone 同官網一樣32.4!邊度有平?定係我搞錯了?
我有說過travelcard card 在VBS網買比較平嗎? 定我有說過VBS所有的東西都比官網平?

大宅

請問有咩count down 地方介紹

伯爵府

nekimamabb 發表於 16-12-27 14:37
請問有咩count down 地方介紹
31日會由BIRMINGHAM落番LONDON,但都沒有打算去睇COUNT DOWN,一來太夜,唔知點走,二來歐洲人太多的地方都是少去為妙.

如果要去在THAMES兩岸近LONDON EYE的地方都可以看到煙花,但最好都是早少少去罷位,LONDON真是周圍都是人.

子爵府

回覆樓主:

留毛

子爵府

jcctiu 發表於 16-11-29 18:46
其實現在大致編好了行程,LONDON頭六日,主要朝早DAY TRIP去LONDON近郊地方行吓,應該會去CAMBRIDGE, OXFORD + ...

住咩洒店?

伯爵府

232 發表於 16-12-28 11:24
住咩洒店?

XMAS三晚住HYDE PARK的LONDON ELIZABETH HOTEL.之前六晚住了一間在ZONE 4的APARTMENT,之後還會住兩晚APARTMENT,在ZONE 2.三人房,價錢全部約7百幾至8百幾一晚.

子爵府

jcctiu 發表於 16-12-28 14:26
XMAS三晚住HYDE PARK的LONDON ELIZABETH HOTEL.之前六晚住了一間在ZONE 4的APARTMENT,之後還會住兩晚APART ...
邊度BOOK?

我CHECK過暑假
大部分要過$1000

伯爵府

232 發表於 16-12-28 14:44
邊度BOOK?

我CHECK過暑假

BOOKING.COM和HOTEL.COM,7月一CONFIRM機票就BOOK,本來APARTMENT連住九晚,但原來XMAS地鐵火車巴士都會停駛,所以後來BOOK番HYDE PARK的酒店,起碼可以租單車四圍去.

伯爵府

232 發表於 16-12-28 14:44
邊度BOOK?

我CHECK過暑假
如果你唔怕遠,我推介我住這間APARTMENT,有超大廚房.不過出番市中心起碼要多半個鐘,所以要早啲起身.

ILFORD APARTMENT

https://www.hotels.com/hotel/details.html?hotelId=492941&tab=description

首頁

尾頁

跳至