自由講場

跳至

首頁
12345...6

尾頁

子爵府

畀面勳章

傻啦, 呢排幫阿婆禁機上哂新聞講係呃錢, 你冇幫你一定唔會後悔囉, 佢鬧你, 係因為你唔落搭。 阿婆咁早出街, 9點銀行開門自己入去搵人幫手都得啦, 大拿拿一萬銀, 佢自己信得過人你都唔好信啦!
ps: 唔通佢次次禁錢都搵人幫咩, 佢真係有需要佢點都要申請定本拴摺去銀行排隊架啦!
***請勿於辨工時間內開PO分享美食(由其係食飯後、放工前)***

男爵府

阿婆鬧我嗰時都不知幾咁精靈

珊瑚宮

HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 Poo得好勳章 畀面勳章 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第二回 開心吸收勳章

回覆樓主:

你做得好,一早拎咁多錢?

搵警察幫手。

瑪瑙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 親子王國15週年勳章 育兒性格勳章 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章

cameltkk 發表於 16-11-14 09:30
今朝晨早流流7點幾去㯲機,隔離有個白髪婆婆叫我,幫佢手㯲1萬元話晒三吾識七+錢銀既野,而且我 ...

容乜易整整下話我偷佢錢架

男爵府

Tingche 發表於 16-11-14 09:57
傻啦, 呢排幫阿婆禁機上哂新聞講係呃錢, 你冇幫你一定唔會後悔囉, 佢鬧你, 係因為你唔落搭。 阿婆咁早出街, ...
可以講吓點呃人法呀, 麻煩你, 真心想知. 我都驚驚地會遇到.謝

瑪瑙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 親子王國15週年勳章 育兒性格勳章 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章

Tingche 發表於 16-11-14 09:57
傻啦, 呢排幫阿婆禁機上哂新聞講係呃錢, 你冇幫你一定唔會後悔囉, 佢鬧你, 係因為你唔落搭。 阿婆咁早出街, ...

真係最新騙案手法?

珍珠宮

開心吸收勳章 醒目開學勳章

cindy618 發表於 16-11-14 10:11
真係最新騙案手法?

留意第 5 點

http://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=3906968

"女" 人做牛做 "馬" => 媽

珊瑚宮

親子王國15週年勳章 BK Milk勳章

如果咁我會爆返佢,唔客氣

閘住反彈冇回頭!
家下老奉要幫㗎!
唔識用就去櫃位,有病就去睇醫生,發神經

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 醒目開學勳章 hashtag影視迷勳章 貓狗褓姆 認識瑞士牛牛第一回 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章

我都唔會幫喎
我鐘意你同我講 I Love U, I Love U Too!
You are the sunshine of my life. That's why I'll always stay around. You are the apple of my eye. Forever you'll stay in my heart.

子爵府

回覆樓主:

叫佢等多兩個鐘銀行開門叫職業撳

珍珠宮

認識瑞士牛牛第一回 畀面勳章

比我都會叫佢搵商場管理員,咪到時水洗都唔清盞攪。

珊瑚宮

畀面勳章

angelfan07 發表於 16-11-14 09:34
俾著我都會有介心,晨早流流無乜人,一陣有幾條友走出黎圍住你,話你呃阿婆錢,真係水洗都唔清~~~~

我見好多阿 ...

同意

伯爵府

2018復活節勳章 育兒性格勳章 畀面勳章 hashtag影視迷勳章

回覆樓主:

咪因呢D人而唔開心喇,比我都唔理佢
:-) :hammer: :verycold: :chair: :sm:

寶石宮

大廚勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

比我都唔會幫, 一黎唔識, 二黎錢銀既野都係唔好搞, 就算熟人, 最好都唔好咁搞啦

珍珠宮

cameltkk 發表於 16-11-14 09:49
我有叫佢去銀行攞$㗎啦,佢勁話我冇愛心,阿婆都吾幫

我都覺得似騙案多。 大拿拿成一萬元,對於亞婆來講唔算少數目,會否貿然相信個陌生人叫佢幫手㩒!!

大宅

BB防敏心得分享勳章

換轉我都唔敢同唔會幫

王國會長

HiPP勳章(1) 2018復活節勳章 王國教室勳章 畀面勳章 大廚勳章 王國會長 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 最關心BB問題熱投勳章 Xmas吸收勳章 笑得好勳章

係啊!叫佢揾差人幫

辰早流流俾佢咁鬧真係吾好彩仲驚一餐

男爵府

開心吸收勳章 畀面勳章

一定唔幫,分分鐘出事
特別係禁錢呢D,
遙距教可能會,但卡上手 幫佢禁就一定唔OK!
願身邊人皆有所歸

伯爵府

2018復活節勳章

做法正確呀.
一係等銀行開入去叫職員幫手

男爵府

我會叫佢等陣,然後搵警察,搵唔到就叫佢等銀行開門先攞,話佢攞咁多錢危險呀

首頁
12345...6

尾頁

跳至