夫婦情感

跳至

首頁

尾頁

男爵府

開心吸收勳章 好媽媽勳章

原文章由 shakeshake 於 08-11-28 18:20 發表
尋晚同c6出街食飯,食完之後散下步,行行下有d凍。

我拎住手袋,佢拎住公事包,跟住又買左袋野,佢拎。佢用一隻手拎公事包同袋野,另一隻手拖住我。

突然間,佢同我講,"俾我拎",我心諗:下?俾手袋你拎,呢個係一個絕對女人款既手袋,仲係 ...

真係比你笑死我了. 我結左都18年架啦. 我老公都會為我做好多細微野, 佢真係好好, 希望下一世可以再遇上佢就好了. 唔知佢到時認唔認得我呢.
梁媽媽

禁止訪問

男爵府

好媽媽勳章

我老公都會做 d 小事

呢個 topic 好呀, remind 做太太既要感恩!!

子爵府

好媽媽勳章

原文章由 Vca 於 08-11-28 23:23 發表
...不過我最感激老公既係...有次我洗完頭,把梳cake 住咗後面既頭髮,解咗好鬼耐都解唔到...老公當時未返,所以把梳就咁吊咗喺個頭到幾粒鐘... ...

掛個梳響頭幾個鐘? 比你笑死我, 如果係我, 我諗我老公都會笑死~~

我老公對我都好好, 都會做好多野"tum"我. 我最感動既一次, 係一件好小好小既事, 但好窩心.

有年冬天佢去韓國出差, 佢想我去陪佢, 我星期五晚飛到去, 佢黎接我機(佢d韓國同事已經叫佢唔駛接我, 有酒店車, 又公開什麼大男人宣言....). 之後去到酒店房, 我本以為會好焗(我上次去焗到病左), 但無喎, 仲有部放濕機響度run緊. 原來佢響我黎之前, 同酒店搞左一大輪整部放濕機比我........雖然好小事, 但我果刻好感動......

禁止訪問

大宅

唔好意思, 我改咗做老公為我做我(霖)

等我諗諗先...

1)
開始拍拖半個月,當時家人未知. 有一天晚上十一.二點突然好掛住佢, 打電話話想見佢. 佢話可以馬上坐的士來我家,只要十五分鐘,就可以隔住門口鐡閘見一陣. 因為他是上早班要六點起床,再加上坐的士來回好浪費, 所以最終我話唔好. 但那時的感覺氣氛暈生難忘.

2)
拍拖一個月他要做腳手術,當時經常想見他但又不想去佢屋企(與他家人不太熟悉,女仔人家又唔好成日上人屋企!!),於是常常叫他忍痛出來, 我知我好衰但又忍受不了不能見的辛苦.

3)
有一年中西情人節相運,佢叫花店前後兩日送花到公司(好貴但好霖)…但而家唔多送la, 佢話又貴又無用wow

4)
有一年安排在公眾地方求婚lor, 重祕密叫大家父母出席晚飯.

5)
平常知道我有生活需要, 會在shopping時記得買

6)
自己好節儉,但願意買東西給我 

7)
知我懶惰,幫我做大部份家務

8)
有一次BB魚死了,老公都有一些失落. 畢竟在我們無能的養殖下竟然有新生命的誕生, 真是奇蹟! 這令我想到07年頭流產的事,於是追問老公當時的感覺. 他回答說當時亦有失落但知道有些事不可強求,所以亦沒有什麼大悲傷. 他說當時反而擔心我受不了想不開. 他的心情我到現在才知道, 老公真的對我很好.

首頁

尾頁

跳至