單親天地

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

我22歲就離左婚,自己帶住個兩歲既囡。之後上網識左個男人,起初佢對我幾好,幾溫柔,但識左兩個幾月,佢發現我唔係咁容易搞得上手,因為我好慢熱,佢就態度變晒,之後仲唔采我,唔覆我wechat,消失埋。我慶幸自己咩都無蝕過比佢,我唔可以話重傷,但心入面都有hurt到。。。。

過左一段短日子,又有另一個上網識既男人追我,但經過左上一次,我而加會驚,驚又遇到個呃蝦條既男人。

我前夫係我既初戀黎,已經離婚,我好辛苦先重新生活。離婚後遇到第一個追求我既男人,得兩個半月既霧水情緣,曾經我想再次付出真心,但佢好快發現呃唔到已經失蹤左。。。。

而加又出現新一個男人,但我好怕,其實上網識番黎既男人,係咪多數無真愛??

有時我都會諗,唔通我離婚帶住個囡,就唔配再得到幸福??

我22歲咋,實在唔想孤獨一世,但想搵一個愛錫自己既男人,都咁難??

其實有無jm,離婚後仲搵到幸福??網上識既又信唔信得過??可以分享下嗎?

大宅

kathy@2016 發表於 16-11-15 22:24
我22歲就離左婚,自己帶住個兩歲既囡。之後上網識左個男人,起初佢對我幾好,幾溫柔,但識左兩個幾月,佢發 ...

都係果句,唔好因為怕寂寞而去上網識男人。上網都有好既但唔多囉,隨緣啦

男爵府

我22歲就離左婚,自己帶住個兩歲既囡。之後上網識左個男人,起初佢對我幾好,幾溫柔,但識左兩個幾月,佢發 ...

生命中最難的階段不是沒有人懂你,而是你不懂你自己。

男爵府

回覆樓主:

網上既,
100個有99個係呃蝦條,
剩低一個可能唔係,
睇你遇唔遇到囉,
慢慢黎,
22歲,仲好後生者

珍珠宮

回覆樓主:

個人認為樓主仲咁後生,宜家不如專注係個女身上,等到阿女讀中學先惗拍唔拍拖都未遲

大宅

與其浪費時間係不知道可唔可以發展嘅網上情緣到,不如實際照顧在你身邊嘅寶貝女啦

珊瑚宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章

你都知呢類男人都係呃蝦條既男人。
你重係要在呢的地方......................搵正常地方搵喇,小姐

珍珠宮

2024年龍年勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

回覆:離婚後,好驚再經歷一次感情失敗

點解一定要有男人先至叫幸福?離婚後單身都可以好幸福,自己快樂幸福,何解要寄托在別人身上?

大宅

網上唔一定個個都係壞人, 我個人好信緣份, 唔好急慢慢嚟, 緣份會嚟搵你架喇, 加油!!

複式洋房

隨緣啦 無謂網上識你個女就係你的幸福

複式洋房

20150618bb 發表於 16-11-16 13:21
你都知呢類男人都係呃蝦條既男人。
你重係要在呢的地方......................搵正常地方搵喇,小姐
...
因為我份工係做文員既,平時阿b請工人姐姐湊,但office全部都係女同事,好難識人啵。。
例如有咩地方識??可以比D建議我嗎??

複式洋房

winifredwin 發表於 16-11-16 09:39
個人認為樓主仲咁後生,宜家不如專注係個女身上,等到阿女讀中學先惗拍唔拍拖都未遲
..但有朋友又同我講,要識就趁而加仲後生識啦,先22歲,仲可以識個三十多歲既男人,趁樣貌身材都無走樣(我生完都一樣好瘦)。如果等個囡讀中學先去識,到時我都老了,仲識咩鬼??反而到時有定無都可能唔在乎。但因為我而加先22歲,所以仲在乎愛情,唔想一個人

複式洋房

marktang04 發表於 16-11-16 17:24
隨緣啦 無謂網上識你個女就係你的幸福

有個囡係覺得幸福,但唔同的。。個囡比到我既幸福係親情,我想要個男朋友黎愛錫自己,果種幸福係愛情方面。。。得一方面既幸福,唔完整咁。。

珍珠宮

kathy@2016 發表於 16-11-16 17:29

10年後32歲叫老?香港大把女性32歲連拖都未拍啦!

複式洋房

kathy@2016 發表於 16-11-16 17:32
有個囡係覺得幸福,但唔同的。。個囡比到我既幸福係親情,我想要個男朋友黎愛錫自己,果種幸福係愛情方面 ...
姐姐, 我知你年輕, 但急都無用強求唔到的 , 愛情都要睇緣份,你而家要個男朋友1. 接受你曾結婚 2. 愛錫你 3. 愛鍚埋你個女
同埋我估你都想搵過長遠掛

多點從正常社交途徑朋友活動識人, 可以更了解真人, 好過係網上識人啦, 男人上網識女仔為咩你都知啦。

btw如果你只想搵過抱抱鍚鍚, 花言巧語的男人+愛情就另計

其實, 你同前夫點解分開。

複式洋房

marktang04 發表於 16-11-16 17:48
姐姐, 我知你年輕, 但急都無用強求唔到的 , 愛情都要睇緣份,你而家要個男一朋友1. 接受你曾結婚 2. 愛錫你 3. ...
同前夫分開主要因為性格不合,而且佢有時唔識得尊重我,我地既人生價值觀好唔同,成日嘈,家嘈屋閉既日子我頂唔順喇,寧願離婚自己帶住個囡生活,仲清靜。

其實我想要愛情,但又唔一定想再結婚,maybe有陰影。如果遲D真係有新男朋友,又幾年相處都感情穩定,到時先再諗。

別墅

回覆:離婚後,好驚再經歷一次感情失敗

只能講,要向對方身上才能獲得幸福的話,永遠都不會長久

水晶宮

wyeth冷知識勳章 畀面勳章 大廚勳章

回覆樓主:

得果22歲,即係一到18歲就嫁?咁後生,讀返個學位,進修下。男人既野,越係緊張越係黎d衰既。
不知所謂的乙陸!!!

複式洋房

kathy@2016 發表於 16-11-16 20:00
同前夫分開主要因為性格不合,而且佢有時唔識得尊重我,我地既人生價值觀好唔同,成日嘈,家嘈屋閉既日子我 ...
明白, 你想追求愛情希望你成功, 但都係不要過急, 不要隨便上網識人, 更不要跌入騙局被人騙財騙色。因為感覺呢類型人應該幾易被衰人呃

我有睇你之前post因有BB所以同男友結婚
當初因為衝動有了BB, 現在你選擇了要小朋友跟你, 日後應要為小朋友將來打算而變得成熟

一般女仔22歲仍好年輕仲係青春少女, 但這背景我覺得唔係了

如果還要愛情, 就談一場成熟的戀愛吧

珊瑚宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章

kathy@2016 發表於 16-11-16 17:25
因為我份工係做文員既,平時阿b請工人姐姐湊,但office全部都係女同事,好難識人啵。。
例如有咩地方識?? ...
唔需要強求,除左你有性需要,唔係大把機會呀.

ada0707    發表於 17-1-2 20:08

首頁

尾頁

跳至