夫婦情感

跳至

首頁

尾頁

水晶宮

熱血勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

yan0915 發表於 17-1-3 21:20
冇啦,避左佢兩日,完全冇交流,冇傾計,但有偷望佢,不過唔會有任何可能.工作已完結,如無意外,永遠都不 ...

放下便好

複式洋房

回覆 yan0915 的帖子

等時間溝淡佢啦!

新一年,祝各位JM 感情運好,冇哂煩惱

大宅

Meowmoo 發表於 17-1-3 22:34
回覆 yan0915 的帖子

等時間溝淡佢啦!

DEL

別墅

a961115 發表於 17-1-6 22:53
明白時間可以沖淡,但返工始終見到面,會因佢跟我聊天而開心,又會因佢對我冷淡而失落。不過,我會嘗試忽 ...

呢個完全係我既心情,因為佢同我說話而高興,但也因為佢不說話,而攪到我低落。以為時間會沖淡一切,但仍會在腦海浮現佢既影子

民房

朗月~月 發表於 16-12-12 23:22
今日~返工,對方沒避我,是我避佢,因為我開始先識尷尬

佢仍然細心地教我工作上的事

偶然睇到呢個post, 好精彩!jm你而家點呀?

大宅

大將軍 發表於 16-12-26 16:49
第三篇
上年聖誕過後,大家終於第一次去trip,唔好心邪,但有一大堆人,全部男人,只得我一個女仔
佢同其他 ...

我好想聽落去

大宅

係呢度搵返少女既味道
我無其他心儀對象,
但好想聽你地講落去

伯爵府

親子王國15週年勳章

cynthiasck 發表於 17-2-8 00:30
我好想聽落去

等我諗下寫邊一段先

男爵府

我又想講吓自己, 我結咗婚八年, 有兩個小朋友, 我之前都好似樓主咁中意咗個男人, 佢喺十幾年前追過我, 但我最後揀咗而家老公, 因為一啲特別原因, 再加上當年廿幾歲, 啱啱出來做嘢, 佢大我七八年, 心理上接受唔到咁大個做男友。
但其實咁多年, 佢都喺我心入面冇忘記過, 工作上唔係同一間公司,但我同事同佢工作上有接觸, 每次見到佢仍然安好, 我都會會心微笑, 但最近佢resign 咗, 仲要好突然, 堅持補錢都要走, 仲要唔係跳嘈, 收風話佢想休息吓
我呢幾日好擔心⋯

子爵府

Deleted

大宅

牛年勳章

我都想講下自己, 結左婚十年!
而家呢份工時時要同外國設計同事接觸. 對方係高層外國人, 但因為住過香港, 所以都識廣東話. 而自己只屬於呢行既初哥. 其實我地一年都會見三次, 因為佢係英國人. 有幸地, 有一年可以出國參加大型展覽會, 而佢亦當然有去. 係果個TRIP, 發現佢特別照顧我 (當時亦有同TEAM同事一齊去), 落雨會搵手幫我遮頭, 坐車鍾意走埋來同我坐, 食飯幫我拉櫈, 影相鍾意錫住我嚟影, 食飯偶爾會攬下我條腰...好多種種, 最記得係, 佢問我幾歲, 我叫佢估, 但佢唔相信我已經OVER35, 叫我唔好開估, 佢唔想幻想破滅, 真係令我有返比人追既感覺! 當然, 佢係知道我結左婚, 有個囡!
後來, 出完TRIP返來先知, 原來佢有出聲同我老細講要比我出國見識下, 而且佢一向鍾意東方女性, 佢EX係亞洲人. 到而家, 我地都會見到面, 不過唔會係外國時甘CLOSE, 始終係返自己地方, 避免不必要既誤會!

洋房

回覆 babylover 的帖子

唔好諗啦...佢都已經揀左你老公,唔好再揀啦

伯爵府

親子王國15週年勳章

第四篇
過年去trip 完大家又如常返工,一個星期大家會喺公司撞見一兩次,有d乜同我工作有關佢又會搵我幫手。
佢知我怕凍又怕行,有咩室外任務都會幫我完成。
有一次我自己一個人行咗出去搵d唔知乜,都要行五分鐘,天氣又凍,公司室內可以見到室外情況,我出去完會經過佢office 先返自己area. 佢見我行到死死下,問我搞乜,之後又話我傻,話我一早應該攞佢架車!平時佢唔會借車比人。
奇怪低能事日日有,但我地工作上已經少接觸,一來佢去外地做嘢幾個月,我自己又忙另一堆工作,就算佢喺外地,我地都keep 住吹水。
公司嘅人都覺得好怪,竟然我可以對一個咁冷漠嘅人指指點點,有同事會有好random 嘅comment,笑我地傾公事都可以傾得咁開心,我去佢office搵其他人都會串我話佢唔喺度走嚟做乜。
大家關係keep住好朋友好開心,得閒互串,佢又會成日send 心心低能message 比我。
我地大家各有另一半,公開嘅另一半,同事眼中只係熟朋友。
最激有一次,department 開會,我有嘢要present 所以 hook up 咗我部腦上screen 十幾人面前見到佢用office messenger send d白痴message 比我,我manager 睇到O咀,但我為人性格玩得,佢以為我地又玩緊乜。

首頁

尾頁

跳至