跳至

首頁

尾頁

大宅

請問你地阿b著邊只羊毛底衫? 有無唔拮肉, 夠暖, 洗完唔會實 tick tick 的推介? 如果仲係開胸就 100分啦! 謝謝!

洋房

我bb著緊chicco , 都幾好又唔會拮肉洗完好快就乾,唔係開胸架, 買左body比佢,唔會成日縮上去好好多又暖,你可以去睇下。

男爵府

我係永安買左類似羊毛底既'底衫' $299 兩件.
原文章由 小虫媽媽 於 08-11-28 22:58 發表
請問你地阿b著邊只羊毛底衫? 有無唔拮肉, 夠暖, 洗完唔會實 tick tick 的推介? 如果仲係開胸就 100分啦! 謝謝!

男爵府

好媽媽勳章

原文章由 小虫媽媽 於 08-11-28 22:58 發表

小虫媽,
我見有好多mami話Chicco羊毛底衫好著, 而家Chicco好似做緊减價, 我都打算去look look買件比小魔怪!

大宅

我響網上買架, $85一件, 開胸100% wool (一般9m以上係開胸/過頭笠,0-6m係和尚袍) 因為個label係sticker, 無留意個牌子, 只係知道係made in japan.....

複式洋房

我買左摩利, 因會著底衫先加羊毛衫, 都唔多覺"吉"

大宅

我係街市買日本制的開胸羊毛底,朋友話OK喎,但我未試,我買咗一件返屋企試下! 但摸落去都幾軟!係街市買$59.

男爵府

好媽媽勳章

原文章由 kb7724 於 08-11-29 09:47 發表
我響網上買架, $85一件, 開胸100% wool (一般9m以上係開胸/過頭笠,0-6m係和尚袍) 因為個label係sticker, 無留意個牌子, 只係知道係made in japan.....

翁媽,
可否比條link我上去looklook, $85好底呀

大宅

我媽媽都買左比 亞寶, 係街邊檔買, 佢話made in japan. 我都唔知係咪真 .好似60幾蚊件.
但quality 都好滑, 洗完都冇變型. 呢兩天咁凍, 我已比了亞寶著. 著左佢手, 腳都暖粒粒..

複式洋房

回覆 #9 小虫媽媽 的文章

小虫媽媽,
我係花園街果D 賣BB衫攤檔買咗2件日本羊毛底衫比我阿B, 米白色質地都唔拮肉,而且 夠暖同洗完都唔會實tick tick tim. 都係開胸嫁. around $48/pc. 若果係Jusico 買要佰幾蚊. 所以您都可以go to look look ar....

別墅

我都係趁永安减價時買架, 好似七十幾, 日本牌子, 個袋好似印住係Amor, 我覺得好正呀! 可惜無買多幾件!

大宅

我個fd送咗件雞仔嘜比ar b,幾好bor,又軟又唔吉肉...

大宅

我琴日朝早比婆婆"鵝"到暈咗, 終於一放工立即衝去 Chicco 同永安搵. Chicco 無開胸, 亦只有1yr 碼, 但小虫而家著就剛剛好, 相信著唔完冬天就唔合著. 雞仔嘜亦無開胸, 仲好似有點實實地 (個 sales 小姐解釋因為用5條羊毛做成一條毛線, 再去織羊毛衫, 所以無咁滑, 但好暖), minimoto 長袖都無開胸, 就好似比較單薄. 最終頂唔住買咗件摩利比小虫, 好貴, 好赤...

win218ho1030, 我下星期點都要去花園街搵下, 如 ok 再買多件先!

大宅

http://hk.search.auctions.yahoo.com/search/booth?seller=kiukiukids&p=%A6%CF%A4%F2
OH....仲平過我之前買tim~你預2日有貨---喬喬童裝

原文章由 mwh 於 08-11-29 10:11 發表

翁媽,
可否比條link我上去looklook, $85好底呀

男爵府

好媽媽勳章

原文章由 kb7724 於 08-12-1 10:28 發表
http://hk.search.auctions.yahoo.com/search/booth?seller=kiukiukids&p=%A6%CF%A4%F2
OH....仲平過我之前買tim~你預2日有貨---喬喬童裝

thankyou

民房

我係佐敦寶靈街(好似女人街啲檔口)買咗日本制的開胸羊毛底(米黃色),我覺得幾好, 摸落去都幾軟又唔拮肉同埋洗咗好快乾, 阿女着咗手仔都好暖,仲要好平只需$55 一件, 我係永安見到一模一樣的賣$95, 所以永安啲嘢無特價時真係太貴~~

大宅

我係BIBIDADA 育兒用品專門店看到只係 HK$65 呀!!

http://www.bibidada.com/shop/product_info.php?cPath=22_72&products_id=1934&osCsid=b5793fdd2f39a37fdd60d644e6476a9c

原文章由 kb7724 於 08-12-1 10:28 發表

大宅

好媽媽勳章

我都買了這款(日本製), 因為價錢很合理, 在荃灣買$49一件, 買2件$90 (講價)。

原文章由 elaineeason 於 08-12-1 14:07 發表
我係BIBIDADA 育兒用品專門店看到只係 HK$65 呀!!

http://www.bibidada.com/shop/product_info.php?cPath=22_72&products_id=1934&osCsid=b5793fdd2f39a37fdd60d644e6476a9c

大宅

哇, 真係一山還有一山高, 一間還比一間平呀~ 係yahoo見到$130兩件, 以為好平, 點知你仲平, 仲要係同一個牌子, 因為毎logo一樣架!

原文章由 Hung'sBB 於 08-12-1 09:52 PM 發表
我都買了這款(日本製), 因為價錢很合理, 在荃灣買$49一件, 買2件$90 (講價)。

大宅

原文章由 Hung'sBB 於 08-12-1 21:52 發表

荃灣邊度呀?

首頁

尾頁

跳至