自由報料

跳至

首頁

尾頁

王國長老

至尊種植勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 叻叻勳章 有「營」勳章 wyeth冷知識勳章 陪月勳章 爸B勳章 王國長老 2011精緻種植勳章 環保接龍勳章 魅力王子 遊學勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

原文章由 grace0734 於 08-11-29 02:48 發表
今日我同個囡(15個月大)去旺角新世紀睇衫仔,入到舖頭突然有個細路女(2-3歲)走過我個囡bb車前,起初我意為佢只係想同我個囡玩,無多加留意!當時我個女緊覺,個細路突然係我個囡耳邊大嗌,嚇到我個囡大喊,更加意想不到,就係佢突 ...

叉爆佢啦,唔好理D所謂有失斯文,傷害到我BB嘅唔洗同佢客氣:;pppp:

伯爵府

好媽媽勳章 BK Milk勳章

big 6 woman

子爵府

2024年龍年勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 BK Milk勳章

真係唔 好低估大陸人D能力 .唔好理佢係大人定細路仔3歲定80歲:;pppp: .只要佢咃係妳10步之內就要速閃

伯爵府

新世紀好多大陸人, 以後大家都要小心d, 佢地真係防不勝防, 又冇品兼冇禮貌, short short 地!

大宅

打電話報警

侯爵府

畀面勳章 BK Milk勳章

侯爵府

2024年龍年勳章 BK Milk勳章 畀面勳章

我今日同個女搭巴士時又係遇到d死大6里, 我個同個女1歲10個月坐下層面對面既位, 中途有對母子坐斜對面既位 (不是正面對著), 我個女見到車行, 就話車車呀...點知果條大6里仔, 2歲幾到, 好大聲咁指坐我個女黎罵, 話佢先可以睇車, 我個女唔可以睇, 即時嚇到我個女, 我即刻呵返個女, 佢個死人大6里阿媽, 只係細細聲講唔好講, 仲要笑笑口咁呵佢, 完全唔覺得佢個仔有問題, 我同個女都唔理佢, 費事嘈, 點知個大6里仔仲指罵我個女多次, 我話返佢, 佢先唔敢再罵我個女。

呢d咁既人渣, 大既又係咁, 細既又係, hk就黎淪陷。

大宅

我地一早就淪陷左啦 .

要養埋班大6人, 公屋比佢地住晒, 醫院比佢地住晒, 生仔既床位又比佢地霸晒, 主題公園又比佢地霸埋, 我地呢班香港人仲有咩????? 努力搵錢交稅養佢地囉 .

原文章由 anita_yps 於 08-12-1 22:50 發表
我今日同個女搭巴士時又係遇到d死大6里, 我個同個女1歲10個月坐下層面對面既位, 中途有對母子坐斜對面既位 (不是正面對著), 我個女見到車行, 就話車車呀...點知果條大6里仔, 2歲幾到, 好大聲咁指坐我個女黎罵, 話佢 ...
老公 + 仔仔 = 我一生的成就

子爵府

Poo得好勳章 瞓得好勳章 開心吸收勳章 美好大世界2017勳章 Xmas吸收勳章 好媽媽勳章 畀面勳章

以後我都會睇實d~

大宅

如果我個女被襲擊,我會睇下係被大人定細路襲擊,如果係大人,睇情況而定,若果我個女無錯而鬧我個女,我一定鬧返佢,若果打我個女就當然唔可以容忍,我比較EQ低,我可能會郁手打返佢或者選擇報警!如果我個女係被小朋友襲擊,我先會睇下我個女有無錯,若無錯而被小朋友用說話鬧,我會同自己個女講:呢d咁無禮貌o既小朋友唔好同佢玩,然後走~若果係郁手打我個女,我就會捉住個小朋友搵佢哋家長,然後叫個小朋友家長好好管教自己仔女~

禁止訪問

好媽媽勳章 畀面勳章

子爵府

叻叻勳章 畀面勳章 親子達人勳章

如果件事發生o係我身上,我會即刻""x%y$z*""個細路,佢吐口水如果吐到我個囡,我諗我真係會"星"佢2巴!

大宅

咁如果我個女被人吐口水,我諗我都會即刻xyz#^~,唔排除都會星巴佢!!:-x
原文章由 tszwan123 於 08-12-3 09:52 發表
如果件事發生o係我身上,我會即刻""x%y$z*""個細路,佢吐口水如果吐到我個囡,我諗我真係會"星"佢2巴!

伯爵府

帶小朋友出街真係要小心啊!吐口水已經小事啦!我阿仔有次差D俾人插眼啊!有次排隊坐火車,當時阿仔嵗幾坐係BB車度,我又係以爲個小朋友過黎玩下,點知道佢用手指插阿仔眼睛,D動作快到我想抓都抓唔住,好彩阿仔醒目咪埋眼先無插中咋!嚇到我心都離埋啊!之後我怕佢再黎米一手好大力甘抓住佢手,同佢講:“靚妹,你傻架?”係呢個時候就有個滿口鄉音既女人行埋黎閙我做乜抓住佢個女,我即刻大聲過佢閙話,而家係你個女插我個仔對眼,係唔係要報警?嚇到個big6係甘同我道歉,又拉返個女埋去“車”左一巴,我條氣先順返咋!經過果次之後,我真係怕左啦!每逢有小朋友過黎我都避開,如果見到唔友善,我真係會擋係阿仔前面然後好惡甘bear住佢,等佢走開架!

[ 本文章最後由 kellylau79 於 08-12-4 02:47 編輯 ]

男爵府

男爵府

原文章由 cat.siu 於 08-11-30 00:49 發表
比我就嚇下佢, 叫佢唔好走, 我要報警, 1.佢個女隨地吐口水, 2.我懷疑 bb 嚇親 & 口水有病毒, 我要帶 bb 去醫院驗.

呢 d 人唔嚇佢唔得, 都唔知咩叫做身教. ...

i will do this too

首頁

尾頁

跳至