嬰兒用品

跳至

首頁

尾頁

洋房

有冇mama聽緊或聽過一款減壓音樂叫医学共振音樂, 因買開B女衫嗰間shop極力推介, 呢套CD响德国好出名, 連世衛都推介。除咗for pregnancy 之外, 重有的係for baby brain development, 好想買一套俾B女, 同埋我best friend 剛pregnant, 想送一套俾佢。重有呀, 聽聞徐子琪都有聽呀!

男爵府

邊度有得買? 幾多錢?

洋房

你之前有冇聽過有呢啲CD? 好想知多啲before決定買唔買因為要成$5xx. 呢度係佢個website: www.medicalresonancetherapymusic.com

原文章由 mrsdoh 於 08-11-29 18:09 發表
邊度有得買? 幾多錢?

大宅

好媽媽勳章

我有聽,我個b未出世就聽934,我陀嗰陣啲情緒都唔錯,而且bb出世後連佢嘅情緒都好好,好易湊,到依家一路都會聽942,935,128,仲有呀,生完聽埋105都唔錯ga
其實金鐘有間舖頭專買呢隻碟,你可以去睇吓,佢哋都解釋得唔錯ga

大宅

好媽媽勳章

醫學共振音樂
「醫學共振音樂」是由德國天才古典音樂家彼得.休伯納(Peter Hubner)帶領40多位頂尖科學家、腦科專家、醫學人員等,歷經30年時間研究製成。此音樂是依照宇宙自然和律製作,與身體的韻律一致,所以,當身體不適時,有自然調整身體機制的能力。目前世界上已有超過200篇臨床實驗報告證實其療效,並受世界衛生組織及美國壓力協會推薦,亦證明此音樂對身心症狀治療效果比傳統療法快4 – 8倍。早前,「醫學共振音樂」更獲南華傳媒HIM雜誌評選為2007年度「最佳品牌之最佳天然藥品」。

「醫學共振音樂」具有三大特點,就是放鬆(relaxation)、生命再造(recreation)與生命再生(rejuvenation);它是目前世界第一套具有音樂處方的療效音樂,在精神領域方面超越了藥品的領域,而且無藥品的副作用。萬病由「心」起,醫學共振音樂為「心」病的良藥,找到正確的方法,自然可「不藥而癒」。

人體有種種週期性生理節律,如心跳、呼吸、胃腸蠕動等,統稱為生物節律之間,構成同步或協調的關係,它們不時與大自然的晝夜、年月、季節、溫度、濕度、氣壓、磁場等保持自然節律的協調關係,這是維持人體健康的重要條件。而德國音樂家彼得.休伯納(Peter Hubner)就運用數學程式運算製作出有系統的微宇宙音樂,利用全球首創的「立體結構時空動效音樂」(Dynamic Space-Stereophony) 共振技術,透過先進的6x Digital數位音樂製造,運用超低頻至超高頻組成微宇宙音樂,透過聽覺進入腦電波及神經系統,利用音樂將自然的諧和音律反射到聆聽者的意識中,穿透人體DNA快速調整出現錯誤訊息的神經系統,令人再次回到身心平衡點,引發身心放鬆(α波),多采多姿的人生(θ波),及開悟、慈悲、智慧的人生(δ9波),將身體的小宇宙及大宇宙結合,調整生命磁場及頻率,達致共振以作出治療效果。

品質認證:
1. 「世界衛生組織」證實,聆聽「醫學共振音樂」比服用鎮定劑更能有效的降低身心壓力,其效果是藥物的4~8倍。

2. 「世界壓力組織」(International Montreux congress on stress) 的專家研究指出醫學共振音樂可減少疼痛、改善失眠、降低血壓、增強免疫系統抵抗癌細胞與疾病傳染。

3.「美國壓力管理協會」總裁、紐約醫學院精神科醫學系臨床教授及瑪里蘭醫學大學精神科醫學系助理臨床教授,曾擔任過美國疾病管理中心的壓力專業顧問羅曲(Paul J.Rosch)博士,推薦以醫學共振音樂療法去治療高血壓及壓力引起的失眠、頭痛、偏頭痛、焦慮的治療。

copy from 能量站網頁

洋房

我終於買咗两隻俾我best friend for 穩定情緒(pregnant for 3 months), and 2隻CDs for 阿B 腦部發展。不過成$550一隻, 都有啲貴, but 都覺得值。但我响買開嗰間BB樓上鋪買因佢做緊promotion.

大宅

好媽媽勳章

原文章由 virginiali1226 於 08-11-30 01:05 發表
我有聽,我個b未出世就聽934,我陀嗰陣啲情緒都唔錯,而且bb出世後連佢嘅情緒都好好,好易湊,到依家一路都會聽942,935,128,仲有呀,生完聽埋105都唔錯ga
其實金鐘有間舖頭專買呢隻碟,你可以去睇吓,佢哋都解釋得唔錯ga ...

請問係金鐘邊到有呀?可唔可以比個地址同鋪頭名我呀?
我想了解多d呀!thx....!!

洋房

金鐘响間叫能量站, but 我响CWB MIAO (電話28933351)買, 因為佢平過能量站,同埋有嘢送添
原文章由 michung 於 08-12-6 01:05 發表

請問係金鐘邊到有呀?可唔可以比個地址同鋪頭名我呀?
我想了解多d呀!thx....!!

大宅

好媽媽勳章

原文章由 memoma 於 08-12-6 12:42 發表
金鐘响間叫能量站, but 我响CWB MIAO (電話28933351)買, 因為佢平過能量站,同埋有嘢送添

咁好呀...我自己打去問下!thx.....

別墅

邊度有得買? 幾多錢?
:-?  :-)

洋房

Hello Lela, I bought those CDs at MIAO (www.miao-group.com) in Causeway Bay and I just bought another CD today for myself which is for relaxation, it is $530 each and now if you bought 2 CDs, MIAO will offer a $50 cash coupon.
原文章由 lela 於 08-12-6 23:59 發表
邊度有得買? 幾多錢?

洋房

I use this kind of CD for my baby and myself, it works magically, our sleep quality is so good....my baby sleep from 10pm to 7am every night and I really like this CD.

首頁

尾頁

跳至