跳至

首頁

尾頁

別墅

陪月勳章

我地一家大細打算12月回流多倫多,到時我已經懷孕23週多,
昨晚打了超過20個產科醫生都已經唔收新症,
真的很沮喪同擔心...😔

別墅

回覆樓主:

Which hospital? is English speaking ob ok?

大宅

kitman414 發表於 16-11-19 13:44
真的 ...

呢邊專科要家庭醫生轉介,同埋心儀產科醫生早於bingo 就要轉介定,況且你未有health card(land之後三個月先有), 你咁樣打電話去問一定問唔到!
不如過到黎即揾家庭醫生,再睇下佢有咩辦法轉介重好!記得要買定3個月保險,因你未有health card, 睇醫生、寫轉介信都要錢!
另一個方法,留係香港生完先過去,但就同CIA個邊申請廷期land! 我個時就係land時就生得,就申請廷期!
宜家大肚唔好太担心啦,要land都好多野煩,心情好唔好都好緊要

大宅

真的 ...

收到這張flyer, 看是否幫到你

大宅

真的 ...

我都係家庭醫生轉介,我果個係台灣男醫生,講國語,溝通好過英文啦!

你有家庭醫生就一定會介紹到婦產科醫生比你,個如果你未有heath card我就唔知收費。。。

首頁

尾頁

跳至