自由報料

跳至

首頁

尾頁

男爵府

兩三個星期前買韓國紫菜,$19.9/包,宜家變 $21.9
仲有買開的高/低筋麵粉,之前 $16.5,宜家係 $19.5
唔聲唔聲咁。。。

彩鑽殿

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 畀面勳章 叻叻勳章 有「營」勳章 好媽媽勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 wyeth冷知識勳章 遊學勳章 BK猜猜猜慶中秋 冬日勳章 春季勳章 炎夏勳章 秋日勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第三回 認識瑞士牛牛第四回 最關心BB問題熱投勳章 Xmas吸收勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 HiPP勳章(1)

雨木果 發表於 16-11-20 10:23
仲有買開的高/低筋麵粉,之前 $16.5,宜家係 $19.5
唔聲 ...

冇幫襯好耐

KWHeidi    發表於 16-11-23 15:07

水晶宮

浮動得好緊要
xoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxo

大宅

唔聲 ...

價錢成日變架

wcpcelia    發表於 16-11-22 11:22
cillia123    發表於 16-11-20 16:17

大宅

回覆樓主:

成日改價格去配合個折扣,俾幾多折都無用啦,好煩,已經無心機入去逛

翡翠宮

減齡達人勳章

回覆:759 加價?

其實間間舖加價都唔會大肆宣傳架啦,唯有自己格價時醒啲啫,做精明消費者

大宅

引用:其實間間舖加價都唔會大肆宣傳架啦,唯有自

原帖由 florapang0426 於 16-11-20 發表
其實間間舖加價都唔會大肆宣傳架啦,唯有自己格價時醒啲啫,做精明消費者

...
對,麥當勞 大家樂加價,都係傳媒報導踢爆,大家先知啫。。。
我心態係將759同其他店舖比較,邊間平味買邊間

wcpcelia    發表於 16-11-22 11:22

水晶宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章

yes ar成日加價,
用哂d coupons己經好少去

水晶宮

醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章

回覆樓主:

佢d價鬼鼠左好耐架啦, 都5係咩特別事
心存正念,接觸的人都會是貴人;
心術不正,接觸的人都會是小人

子爵府

schi 發表於 16-11-20 14:08
成日改價格去配合個折扣,俾幾多折都無用啦,好煩,已經無心機入去逛
...

其實有咩舖唔係咁,超市?街市?我諗士多同辦館價錢就穩定d

珊瑚宮

畀面勳章 BK Milk勳章 15週年勳章

回覆:759 加價?

佢地成日海鮮價㗎啦!

侯爵府

2024年龍年勳章 虎到金來勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 hashtag影視迷勳章

其他嘢我唔清楚,但韓粉有買開,加得好密下,上次見到加到$19.x,開始無再入去759,好彩用曬D coupon , 依家有折都無幫襯的意慾

子爵府

陪月勳章

唔聲 ...

係㗎,好似瑞士小姐朱古力,明明Jm話折咗$12, 點知過2日去睇都係7折,不過原價加咗

禁止訪問

伯爵府

唔聲 ...

加价好正常吧。除非每幾个月都加ㄧ次就唔得了。

珍珠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 美好大世界2017勳章 認識瑞士牛牛第四回 認識瑞士牛牛第一回 DHA勳章 畀面勳章

我唔會等大特價先買, 因為每次都未必找到啱的野,買得一百, 可能差HKD10左右(又或者得幾蚊,因為個原價已經加咗小小)

不過有D野,EG 韓國洗衣液,我用開,真係抵同有用,所以我都會時不時去望下。

禁止訪問

侯爵府

2024年龍年勳章 2024勳章

我飲loyd earl grey tea
12.8加到17.8
7折後12.5
還你千世笑來世未必能遇到

男爵府

雖然貴左,有D野都仲係平過百佳惠康同日式百貨,但要細心睇價錢

水晶宮

2018復活節勳章 開心吸收勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

唔聲 ...
成日話人加價唔聲唔聲, 其實除左公用機構加價要公佈之外, 應該無人加價會大大聲講架嘛

首頁

尾頁

跳至