自由講場

跳至

首頁

尾頁

子爵府

外傭香港仔自縊身亡
http://hk.on.cc/hk/bkn/cnt/news/20161120/bkn-20161120093526321-1120_00822_001.html
【on.cc 東網專訊】香港仔有外傭上吊。早上8時許,一名外籍女傭,被發現在香港仔大道244號海峰華軒一單位吊頸,消防接報趕至將她解下,檢驗證實不治。

死者48歲,在屋內一張雙層床用床單上吊,警方在現場沒有檢獲遺書,初步調查相信事件無可疑。

原死者安息!但雇主都好慘,無啦啦變凶宅

961123    發表於 16-11-23 06:43
wcpcelia    發表於 16-11-20 15:55
siu05    發表於 16-11-20 14:47

水晶宮

傻貓貓 發表於 16-11-20 12:28
外傭香港仔自縊身亡
http://hk.on.cc/hk/bkn/cnt/news/20161120/bkn-20161120093526321-1120_00822_001.htm ...
好大整古

寶石宮

虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 Poo得好勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 FUN享自然‧郊遊一夏 親子探索遊 玩具勳章 趣教勳章 畀面勳章 叻叻勳章 有「營」勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 wyeth冷知識勳章 爸B勳章 遊學勳章 BK猜猜猜慶中秋 冬日勳章 春季勳章 炎夏勳章 秋日勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章 DHA勳章 貓狗褓姆 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第三回 認識瑞士牛牛第四回 最關心BB問題熱投勳章 Xmas吸收勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 食得好勳章 笑得好勳章

回覆:外傭香港仔自縊身亡

真係嚇死

有些路啊,只能一個人走
我慢慢地、慢慢地瞭解到,所謂父女母子一場,只不過意味著,
你和他的緣分就是今生今世不斷地在目送他的背影漸行漸遠。

珍珠宮

RIP
同意傭主幾慘

水晶宮

育兒性格勳章 我的育兒心得勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章

可怕!願她安息!

珍珠宮

回覆樓主:

真心替雇主難過,不單是變兇宅嘅問題,係點樣繼續住落去?

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 醒目開學勳章 hashtag影視迷勳章 貓狗褓姆 認識瑞士牛牛第一回 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章

我鐘意你同我講 I Love U, I Love U Too!
You are the sunshine of my life. That's why I'll always stay around. You are the apple of my eye. Forever you'll stay in my heart.

公爵府

點解要死呢

如果係做得唔開心咪辭工

用戶要求終止服務

yurijm 發表於 16-11-20 12:31
RIP
同意傭主幾慘

用戶要求終止服務

JoanC 發表於 16-11-20 12:35
真心替雇主難過,不單是變兇宅嘅問題,係點樣繼續住落去?

珍珠宮

2018父親節勳章 hashtag影視迷勳章 開心吸收勳章

RIP....僱主都好慘

珍珠宮

2018復活節勳章 開心吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章 畀面勳章

珍珠宮

2024年龍年勳章 牛年勳章 2018母親節勳章 親子達人勳章

僱主好慘!
一毫之善,與人方便;一毫之惡,勸君莫作;欺人是禍,饒人是福;不信抬頭看,蒼天饒過誰
                      *****請勿將本人网名及言論內容抄襲到任何報紙或雜誌上*****

珍珠宮

傻貓貓 發表於 16-11-20 12:28
外傭香港仔自縊身亡
http://hk.on.cc/hk/bkn/cnt/news/20161120/bkn-20161120093526321-1120_00822_001.htm ...

趁而家凶宅也有人要,快點放!
RIP

珊瑚宮

+3金熱血 畀面勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 育兒性格勳章 開心吸收勳章

48歲?更年期係咪容易產生抑鬱?RIP

全力支持捐血行動~
Blood for Life 熱血使命 @ fb

水晶宮

凶宅,自己住又惊,賣亦難出手。

公爵府

Dragonmama2012 發表於 16-11-20 12:37
點解要死呢

如果係做得唔開心咪辭工

肯定唔係工作問題尋死啦,而家騎騎呢呢嘅工人都揀工做。可能個人問題、甚至經濟問題都唔定

寶石宮

開心吸收勳章 hashtag旅遊勳章 大廚勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

引用:點解要死呢如果係做得唔開心咪辭工

原帖由 Dragonmama2012 於 16-11-20 發表
點解要死呢

如果係做得唔開心咪辭工
諗埋一面

用戶要求終止服務

Jane1983 發表於 16-11-20 12:49
凶宅,自己住又惊,賣亦難出手。

係....我朋友隔離屋係兇宅, 朋友間屋都要低市價 3-4 成, 仲要難出手

wcpcelia    發表於 16-11-20 15:56

水晶宮

2018復活節勳章 wyeth冷知識勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

回覆樓主:

咁睇唔開
感激遇上你~

首頁

尾頁

跳至