美容扮靚

跳至

首頁

尾頁

男爵府

上星期五放工去左cwb sogo睇下有無袋平, 點知袋就買吾到, 但買左盒ysl cushionthankful有set裝, 其實都吾係好好荀嫁炸, 都$480 cushion+5ml肌底液+一塊鏡(送左俾朋友)
早排聽朋友講cushion真係好方便..點點點...搞到心郁郁咪去睇下囉, ba幫我簡左30色試上手都感覺良好就買左啦~ 女人錢幾易賺 第朝即開黎試, coverage又ok喎,我吾洗再搽concealer,又吾會好焗,keep到成日~ 之前係用開bb cream既,但到中午時間已經暗黃左, 呢隻cushion又真係吾錯既, 不過個芯就貴左d囉..好在我吾係成日化妝姐.haha
jm們你地有無cushion又可以介紹下呢?

禁止訪問

男爵府

畀面勳章

我都心思思想買,主要想用黎補妝,但有jm話大約用兩個左右就會乾晒,如果用黎補妝我兩個月一定用唔完又好似好浪費,都唔知買唔買好

翡翠宮

畀面勳章 叻叻勳章 BK Milk勳章

I 大蚊豬   

禁止訪問

伯爵府

佢剛出個陣都心思思想買, 但我會日日用, 個芯又貴, 我最終都無買~~

子爵府

陪月勳章

CarrieNazi 發表於 16-11-21 13:34
佢剛出個陣都心思思想買, 但我會日日用, 個芯又貴, 我最終都無買~~

宜家好似好多地方冇貨了

男爵府

回覆 Chowchowho 的帖子

係覺得吾錯的,.你可以去counter試下先決定

男爵府

回覆 lottemsn 的帖子

我都係一星期化一兩日妝既人haha,.我又吾知佢會吾會甘快乾喎~但點解你要用佢黎補妝? 吾直接用foundation甘?

男爵府

回覆 Piglymeowbb 的帖子

480蚊一盒有齊哂芯同盒, 用完可以refill買個芯, 我用埋佢送支妝前底液係ok既,吾會乾~ 我平時用開sofina long keep base,下次會用番sofina底用cushion試下先~

男爵府

回覆 CarrieNazi 的帖子

我有朋友用緊Dior..佢都話ok..你去比較下~ 因為我直接去左ysl試完就買

男爵府

回覆 史科菲 的帖子

應該吾會掛,我正正係上星期五係cwb sogo買的...佢又呢期thankful.吾會無貨賣掛

水晶宮

lottemsn 發表於 16-11-21 11:45
我都心思思想買,主要想用黎補妝,但有jm話大約用兩個左右就會乾晒,如果用黎補妝我兩個月一定用唔完又好似 ...

我都係用黎補妝, 邊有咁快乾呀
我仲反轉埋舊海棉用盡佢添

首頁

尾頁

跳至