美容扮靚

跳至

首頁

尾頁

大宅

Re: POLA皇牌B.A系列護膚大使用後感

B.A系列保養部分有洗面膏,按摩膏,化妝水,乳液,營養霜

B.A洗面膏除了泡沫綿密細緻外,還有使後續保養品更好吸收的功能。

B.A按摩霜,濃密的霜狀在臉上塗開之後變成油,延展性很好所以按摩初學者使用起來也很OK!按完隔天醒來超驚豔,皮膚又亮又嫩。

化妝水的質地像精華液一般,相信有些人一定很怕這種精華液質地會不會擦完有黏稠感,我只能說,擦起來滋潤度夠而且很快就吸收了。

上完化妝水就換乳液來幫我們鎖水及美容成分了。說到抗老保養品,可能印象中就是很滋潤濃密,可能太油或是怎麼樣,但B.A乳液質地偏清爽,不是濃稠的那種沒有黏膩感,延展性又很好,用量很省。臉部肌膚飽滿水嫩,自然就有光澤啦。

營養霜集美容成分於一瓶,擦起來清爽不黏膩,建議可以挑臉部在意部位(細紋部位)再加強塗抹。

要說在這5品裡最最推薦什麼呢?
首推洗面膏及化妝水,他們是最佳拍檔啊,洗面膏再搭配B.A化妝水,就會有很好的效果,所以想入手B.A系列的話,可以先從這兩個品項考慮囉。
感覺肌膚養份吃飽飽也很開心啊~

別墅

本身自己是屬於乾性皮膚,很怕護膚品不夠滋潤或者太lup。試用 Pola B.A.系列,洗面膏潔面後一點也不乾;再用B.A Lotion, 不油膩但很保濕,尤其是在11月尾這幾天, 天氣一下子轉冷及干燥, 保濕效果很好! 推介!

子爵府

2024年龍年勳章 虎到金來勳章 Poo得好勳章 BB防敏心得分享勳章 美好大世界2017勳章 趣教勳章 最關心BB問題熱投勳章 親子王國15週年勳章

生完BB後,自己皮膚已經日久失修,面色喑啞又乾,仲出唔少細紋,成日都想的起心肝護理,不過都唔知選用邊套護膚品,未試過又唔知對自己有冇效。

好好彩,今次有機會試用POLA皇牌B.A系列,去專櫃拎成SET試用裝時,見到成SET用品真係有驚喜,個份量一啲都唔少,唔係試幾次嘅份量!我亦膽粗粗問BA每樣嘢點用,佢都好細心教我每個STEP用乜嘢同個份量。

入正題喇,洗面膏好少份量就起泡,泡泡非常幼細,洗完面覺得清潔而唔會面乾,皮膚好滑,之後再用化妝水同乳液,好潤,出完街塊面都唔會乾爭爭,夜晚用營養霜,好易推開同好快吸收。

用咗幾日,明顯覺得塊面皮膚緊緻咗,FEEL到冇之前咁鬆,依樣最明顯,唔知係唔係加上用埋支按摩膏,面色真係紅潤好多,係T字位控油方面一般,或者我本身T位勁出油啦,但面同頸部確有明顯改善膚質,真係兩、三日已經見效,係我意想不到!

大宅

有幸成為Pola B.A.系列的體驗者,期望可以改善轉季時皮膚乾燥問題。
每一次的轉季,皮膚乾燥係最大難題之一,因鼻樑位常乾燥而脫皮,但額頭卻有些油,很多品牌都解決不到。今天第一日試用,狀況及感受都不錯。
1. 洗臉液-用後清爽而不乾
2.化妝水-吸收得好快
3.乳液-好滋潤,吸收亦快

用後一天,肌膚都濕潤,唔有脫皮。希望繼續用後,可改善肌膚經常水潤。

大宅

這是我第一次使用Pola 的產品。雖然一直都在baby kingdom 內看到很多對Polav的好評,但由於價格關係,一直也沒有購買的推動力。幸好今次終於有機會試用了。整體而言,用了多天Pola產品後,雖然未能看到有很大的進步,但相信持之以恆,Pola 是能達到我預期的效果。以下便是我對個別產品的comment:

1. 洗臉膏:
- 味道自然,沒有刻意加入香味的感覺
- 加水起泡時間稍長,而且泡泡不夠豐富
-沖洗容易,很快便可把泡泡沖洗乾淨
-洗臉後不綳緊,有保濕感覺

2. 化妝水
- 質地較杰,適合現在冬天天氣,抺上後即時感利皮膚變得柔軟

3. Massage cream
-只試了兩次,未能知道能否去皺紋等,但至少用後感到皮膚很滋潤,而且,面色看起來也精神不少

4. 乳液
-由於會化妝,所以作為打底之用。感覺保濕及很滋潤,就算上妝後也不會感到乾

5. Cream
- 晚上用作最後步驟。用前仍用了自己已有的保濕精華。
- 不需很大份量,便足夠塗匀全面。用了多次,很滋潤而且感覺用上一段日子後定能改善/減慢皮膚衰老的問題

子爵府

之前見pola係網上一直都有很多好評,所以打算用完手上的護膚品後就試下,咁岩bk就出現送pola試用裝的活動,真係岩晒我。

首先我先試左洗臉同lotion先,因為唔敢成套一齊轉,驚敏感時都唔知係邊隻產品出現問題,首先洗臉膏洗完後覺得好乾淨,感覺塊面滑左好多,同有即時白左的感覺。
之後試lotion,都好吸收,查完後好似有層膜咁保護住,一直都唔乾,但唔知係咪第一次試新產品,有出現痕的感覺,可能一時唔適應,要用多幾日先確定。

大宅

認識瑞士牛牛第一回

我第一次使用POLA BA皇牌護膚系列, 意想不到, 真的滿有驚喜。
用BA洗面膏一按, 面部不但感到很清潔, 沒有多餘殘留物,而且令肌膚回復柔軟、細緻。 我很喜歡BA按摩膏, 我只是使用了兩次,但皮膚已經回復彈性、柔滑和嬌嫩。 另外,我非常喜愛BA保濕乳, 早晚使用,我現時皮膚已變得很幼嫩、有光澤,令我更易上妝,還增強我的自信心。不但自己見到果效,充滿神采,當我走到街上, 亦多了不少途人注目。
好欣賞這肌膚新體驗, 真心推介POLA BA.

男爵府

KMALL特別版勳章 2016畫展勳章 認識瑞士牛牛第一回 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

嚟到咗秋冬季節,我皮膚就特別乾燥,成日有甩皮情況出現,今次有幸試用POLA呢套試用裝感到好開心,我拎到後急不及待返歸試用,先講洗面膏,我覺得用後感受到皮膚好毛孔好乾淨!用起上嚟亦好易推,我有敏感皮膚都冇出現問題!非常讚!洗完面之後我就用埋佢附贈嘅化妝水同乳液保濕返塊面,完成唔會癡黐黐,非常貼面保濕,簡直還我水感肌膚,而家我塊面完成唔乾啦!之後用埋營養霜~營養霜嘅質地好似珍珠咁幼滑,將營養霜推開塊面後見到自己塊面回復光彩!
最後用埋入面枝按摩膏按吓塊面~推走埋水腫問題!簡直完美!塊面係跟自己一世,唔保養就玩完~ 我誠意推薦POLA嘅產品俾大家:)

大宅

BB防敏心得分享勳章

當我收到POLA試用套裝既時候,一眼就比個包裝吸引,好靚好尊貴。決心放底平時用開既skin care,轉試full set POLA!

首先,洗面膏好容易推開卒至起泡,綿密豐盈既泡沫可以覆蓋全臉,洗臉後皮膚乾淨得黎又唔會蹦緊;

自己第一次用潤滑按摩膏,唔係好識用,夜晚用既方法係好似洗臉咁輕輕打圈按摩,質感幼滑舒服;

之後就用化妝水,味道好香,跟住sales教我既方法雙手掌心互相磨合,其獨特香味可以令我暫時舒緩及放鬆神經,再利用掌心之熱力輕按臉上,D精華好快就可以吸收晒;

最後就塗上乳液(日)/營養霜(晚),即時滋潤肌膚;

本身皮膚屬於混合性,兩邊臉頰比較缺水,用左幾日之後,覺得皮膚比之前冇咁乾燥,毛孔因為有足夠既水份而變得幼細,肌膚顯得飽滿有彈性,希望用多一段時間連皮膚都可以白D同少D幼紋!

大宅

很榮幸被抽中參與是次POLA皇牌B.A系列的試用活動。取得產品後,率先試用了洗面膏,那是我用過眾多牌子中最好的,只需黃豆份量加水即可釋出大量綿密泡沫,連起泡網亦毋須使用,用後感覺清爽不繃緊,極力推介。
繼而試用按摩膏,以打圈方式輕輕全面按摩,用後感覺舒適,像在面部形成保護膜般柔滑滋潤。至於保濕水則不稀不稠,質感剛好,拍上面部後頓感清爽保濕,值得長期使用,繼而分別試用過保濕乳液及保濕面霜,兩者都質感幼滑細膩,既感滋潤卻不油膩,保濕效果不俗,膚質改善有待長期使用方可能知,但整體來說,此系列非常值得推薦。

男爵府

開心吸收勳章 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 育兒性格勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

第一次接觸POLA皇牌B.A系列,呢個系列有獨有的保濕成分,此成分以POLA獨家研發的三重水解方法由黃金蠶繭中提取而戶。我就跟住BA O既介紹, 由佢地個wash開始第一步 (如果有化妝就先用左自己o既卸妝用品先啦), 佢個wash o既泡泡好綿密, 用o係皮膚上有種滑滑o既感覺, 而且過水之後真係睇到佢令皮膚有光澤左, 同埋唔會用後有緊繃o既情況。 之後就用佢o既高濃度化妝水(B.A. LOTION), 吸收得好快,BA特別提我唔好用拍o既方式上, 係向外推同打圈上就OK。 日間O既時間我會用佢O既柔膚乳液, 佢可阻隔已吸收之化妝水與外來污染物接觸, 而晚間我就用美容面霜, 質地會較厚, 可以KEEP到成晚, 起身塊面都唔會乾。另外, 每星期都可以用B.A Massage Cream做一至兩次MASSAGE, 可達成消除脂肪及皺紋、緊緻提升面形、淋巴排毒及改善膚質。 整體而言, POLA皇牌B.A系列俾我O既印象都係好好, 用左一個星期左右已經感受到滑滑O既皮膚多左水份。

大宅

美好大世界2017勳章 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回

本身屬於混合性皮膚,一轉季面就會生粒粒,皮膚會泛紅敏感。試用之後,覺得POLA的滋潤效果不錯,雖然一開始會覺得有少少立痴痴,但尚算容易吸收,尤其化妝水,用完感覺好舒服,皮膚狀況穩定了,唔再繃緊痕癢。

子爵府

虎到金來勳章

用了POLA B.A系列後,改善了肌膚乾燥暗啞情況.

Lotion同cream都迅速滲透和被肌膚吸收,潤而不膩,肌膚短時間內回復水潤及彈性,近日因轉天氣而變得敏感的肌膚亦有舒緩泛紅脫皮情形.

額外驚喜是其獨特香味,聞了令人很舒服,有做spa時治療舒緩及放鬆的感覺.

男爵府

畀面勳章 wyeth冷知識勳章 陪月勳章 BK Milk勳章 2016畫展勳章

今次有幸被選中參與試用計畫,真係十分開心!去拎取試用裝當天,美容顧問十分詳細向我解釋,pola ba糸列的特点,其中一樣係抗糖,咁咩叫抗糖呢?簡單d講,要靚就不要攝取太多糖分。第二樣就係BA系列護膚品係可以直落到真皮層。從而改善肌膚各種問題。今次試用的產品有洗面膏,按摩膏,化粧水,乳液,晚霜。首先講下洗面膏,泡泡十分幼滑,好軟棉棉。因為平時有化妝習慣,鼻上有很多黑頭粉刺,用左pola幾日後,係明顯地少左。到化妝水,它的確係pola裏的best product,質感豐厚,但又好易推,吸收得好快。之後再用晚霜,搽完之後感覺好滑。我皮膚係屬於外油內乾,鼻翼位置經常脫皮。用pola後,第二朝化完粧後竟然無脫皮,皮膚狀態變得很水潤.我相信長期使用一定可以幫我解決肌膚更多的問題。

男爵府

好媽媽勳章

使用了POLA護膚品一星期後,感覺面上嘅皮膚水潤幼滑,沒有繃緊。
最重要平時嘅我是極敏感皮膚後,用後立即保濕和滋潤沒點敏感。

子爵府

Poo得好勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章

使用 POLA BA 產品一周後,肌膚較為緊緻有光澤,出油情況有所改善,臉上皮膚得到滋潤後,柔軟有彈性。化妝水被肌膚吸收得快,乳液在夜晚用較滋潤,白天用乳液較油膩,營養霜使我臉上皮膚細滑咗,洗臉膏的潔淨程度高,但用後不會緊繃乾燥。

大宅

瞓得好勳章 Xmas吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章 畀面勳章

試用POLA皇牌B.A系列後, 覺得好適合秋冬用, 好保濕和滋潤, 加上呢幾日咁乾燥都可以keep到成日唔駛補搽, 乾紋無唒, 整日都保持到水潤感

複式洋房

Poo得好勳章

已經開始使用POLA皇牌B.A碧艾系列
洗面膏: 本身好怕用洗面膏, 因為怕洗完面會好乾. 不過今次有驚喜. 不單止洗完感覺冇乾爭爭, 反而係柔嫩左. 泡泡亦好濃密.FEEL SO GOOD!
化妝水: 化妝水有D似精華液, 有少少稠身, 同我原本用開嘅韓國牌子有少少似, 不過就更容易吸收. 感覺好保濕亦夠滋潤. 我連頸同眼下皮膚都會搽埋. D細紋好似少左.
乳液: 搽上面有少少疑惑係咪真係夠潤. 因為吱出泥推開真係好薄. 估佢唔到又真係夠晒保濕夠晒潤. 平日好少化妝, 覺得面色少左黃.
營養霜: 最鐘意呢個item! 有美白排毒功效. 搽面霜都可以排毒真係好少有. 真係覺得緊緻左. 同埋搽好少好少就夠. 除開平均係抵嘅.
按摩膏: 呢個暫時未見到效果, 可能我按得唔夠勤力. 不過按摩時感覺唔係痴笠笠, 或者油林林, 係幾舒服嘅.
已改善皮膚問題: 面色少左黃氣, 緊緻, 有彈性左, 少左甩皮仔, 細紋亦減輕左.

別墅

開心吸收勳章 畀面勳章

試用裝包裝相當精美,黑色好華麗!大愛~~
每次煮完飯,塊面就好污糟及油淋淋,洗面好似洗極都唔夠乾淨。今次試用POLA 洗面膏,情況立即有改善。
只要加少少水就有好多豐盈綿密泡泡,洗完即時同油淋淋講bye bye, 乾淨得黎唔會令到肌膚變得乾燥,成個感覺好舒服!
化妝水質地比較似精華液,相當濃稠,使用後肌膚變得水潤透亮,臨訓前使用乳液,訓醒之後肌膚仍然維持到光澤,好強勁呀~~
有一晚臨訓前,用左按摩霜按摩之後,先再用化妝水及乳液,肌膚細紋減淡左,更有效吸收保養品精華,讓肌膚得到更好的滋潤!

別墅

一開用pola個試用,感覺好好,ba教份量唔駛好多,成條 line 用晒效果好顯著,肌膚亮度明顯提升,細紋減淡左,又夠保濕,大愛呀!

首頁

尾頁

跳至