跳至

首頁

尾頁

大宅

收到循道am offer,想了解多少少,有冇讀緊嘅可以分享下: 1. 一班大概幾人?師生比例?
2. 英文/國語一星期有幾堂?英文係咪net教?
3. 課程屬於較淺嗎?
4. 課外活動多唔多?

多謝解答😊😊

大宅

我都想知

大宅

讀緊k1。
一班約30個,兩個老師。
K1一星期得一堂英文,唔會有課外活動。
K2先有國語,先可以報課外活動。
初頭都係玩下,11月就出校外執樹葉,又參觀百佳。
聽聞k2後好多活動。
暫時我女返學返得好開心

別墅

回覆:循道衛理幼稚園

我女都是k1,英文有NET教,但好似1星期一次,我個女都讀得開心,返黎會唱英文歌,佢話係個NET教的。

開學以來我覺得d老師都好細心好交帶,我女返學唔舒服﹑喊﹑鍾意做咩活動都有主動話我知。

大宅

joyson 發表於 16-12-3 09:49
我女都是k1,英文有NET教,但好似1星期一次,我個女都讀得開心,返黎會唱英文歌,佢話係個NET教的。

開學 ...

另外想問問,開學果陣係咪大概都係頭2日家長有得陪上堂一陣? 之後就自己上?
老師會主動講番小朋友上堂情況定要家長自己問?

其實interview 果日我都感受到老師都幾細心同有愛心

相反in 另外較出名嘅學校個感覺好唔舒服

多謝你解答呀(emoji)

別墅

引用:Quote:joyson 發表於 16-12-3 09:49 我女都

原帖由 Yeokok 於 16-12-03 發表
另外想問問,開學果陣係咪大概都係頭2日家長有得陪上堂一陣? 之後就自己上?
老師會主動講番小朋友上堂情 ...
我個女返半日,開學嗰陣有3個星期適應:
第一週返1個鐘,1個家長可陪住上,如果小朋友ok就會叫家長出去禮堂坐住等。
第二週返2個鐘,小朋友ok就可自己上,唔ok就家長可以短暫陪下。
第三週就正式返3個鐘,基本上唔俾陪。
但呢間學校都好有愛心好包容,我個女適應慢,學校肯俾我拖住佢行入課室,到11月就叫我要俾佢自己適應同習慣自己入學校。

我個女的班主任好主動同我講佢返學情況,差不多每次放學都會講下,小至佢流左好多鼻涕所以幫佢掉左個口罩都有交帶到。

我覺得最緊要係阿女返學開心,學術嘅野我唔係最注重,反而佢返來話鍾意老師﹑嬸嬸,學識自理﹑紀律,我覺得更重要。

大宅

Cherry1022 發表於 16-11-22 06:48
收到循道am offer,想了解多少少,有冇讀緊嘅可以分享下: 1. 一班大概幾人?師生比例?
2. 英文/國語一星期 ...

請問什麼是net?

大宅

chowwaiman0512 發表於 16-12-7 11:46
請問什麼是net?

Native English teacher

大宅

大波大 發表於 16-12-7 11:57
Native English teacher

Thx

首頁

尾頁

跳至